Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Съмнително е. Удоволствието. Където има Рено, вече няма камион. Обаче има нежелателни разходи. Само скоростните им кутии кво чудо са ...
Шарените реклами и възторжените отзиви "щот в Корекома няма да продават лошо, я" са ми странни. Не ви ли мина?
Стефане, айде пак се изказа ненамясто. Първо Рено Трък вече принадлежи на Волво а не обратното, и второ този на горната снимка е правен за американския пазар и от американски комплектуващи, даже и двигателя.
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Силно се съмнявам че една и съща фирма разработва две съвсем различни конструктивни идеи за едно и също изделие. Двигателите - иди-дойди, обаче тия влекачи се строят общо взето около скоростната кутия а не около мотора, това не е Ф-1. А СК на Рено са бич божи за собственика си. Как може нормален МАН, ДАФ, Скания, да струват 2-4 000 лева за 100 000 км, а реното - 10-15 000 за 10 000 км? И то айде, на мене да ми се е паднало счупено, ами те бяха 4, всичките на едно дередже. А докато пиеш две кафета по тир-паркингите и по-страшни работи ще чуеш. Само мерцедес са страшни колкото тях, всички други са мечта на фона на това, и нашите Мадари в това число са по-добри.
А лъскавите бунгала за шофьорите отдавна не са за чудене, от няколко години евроизискванията за това са ... Нормално хората не живеят в толкова луксозни къщи.
Ако минаваш 10-12 хил. км. на месец и караш такъв камион без проблеми е това е удоволствие. За Волво частите се произвеждат
в Швеция и САЩ.Нормален МАН,ДАФ,СКАНИЯ няма.За 100 000 км.
ще трябва да смениш два пъти масло на двигателя,на 60 000 маслото на дефренциал и скорости,три пъти горивен и два пъти въздушен,
и феродо един път да не пиша и за други неща който ще се наложи да смениш.
При правилна експлоатация Волвото изминава 1 600 000 км.
без основен ремонт.При правилна калкулация на цената се
включват и тези разходи .
Пример:Гуми 0.04ст/км Масла и консумативи 0.04/км и т.н ,(застраховки TIR,пътни такси,командировки,заплати,ГОРИВО)
сумата от всички разходи + 20% ИЛИ 30% е равно на цена за един
километър.
Ако неможете да си позволите да поддържате ВОЛВО
значи возите за без пари.
Рено 10-15 000 за 10 000 км ПРОДАВАЙТЕ ГО ТОВА РЕНО
Малее до сега не съм писал толкова.
) Естествено че отдавна ги няма, бяха ни ги натресли зорлем. Па и БДЖ-то тогава крадеше просто неистински, не че това беше работа за камиони и то в денонощен режим.
Работата не беше ревизията, това го има в счетоводството и е отделен въпрос. Казах че възторгът от гланцовите снимки на красиво боядисани тенекии не е много умно занимание. Особено ако главната причина е, че там с мигащи букви пише кока-кола, и толкова
) Естествено че отдавна ги няма, бяха ни ги натресли зорлем. Па и БДЖ-то тогава крадеше просто неистински, не че това беше работа за камиони и то в денонощен режим.
Работата не беше ревизията, това го има в счетоводството и е отделен въпрос. Казах че възторгът от гланцовите снимки на красиво боядисани тенекии не е много умно занимание. Особено ако главната причина е, че там с мигащи букви пише кока-кола, и толкова
Стефане Аз съм TIRаджия и в кръвта, това което написах е от опит и
дебели книжки не съм чел и съм се учил от грешките си.
За мен Волвото е О.К.
преди година трбваше да проуча пазара и гаранционната поддръжка на камионите, които се продават унас и установих, че нормално може да се купи и поддържа само мерцедес, като от сметката първоначално отпаднаха ивеко и рено, поради много лошите отзиви за тях.
как е сега положението, доколкото знам от хора в този бизнес МАН е много надежден камион и съответно доста скъп, има ли смисъл от такъв
а за американските камиони, те наистина са напълно различни от европейските, там макс домустима маса на камиона + товар е 75 тона, в европа е май 23 тона. от там тръгва всичко. стефане камиона се строи около товара, а не около скоростната кутия
преди година трбваше да проуча пазара и гаранционната поддръжка на камионите, които се продават унас и установих, че нормално може да се купи и поддържа само мерцедес, като от сметката първоначално отпаднаха ивеко и рено, поради много лошите отзиви за тях.
как е сега положението, доколкото знам от хора в този бизнес МАН е много надежден камион и съответно доста скъп, има ли смисъл от такъв
а за американските камиони, те наистина са напълно различни от европейските, там макс домустима маса на камиона + товар е 75 тона, в европа е май 23 тона. от там тръгва всичко. стефане камиона се строи около товара, а не около скоростната кутия
Все още пазарът в България е неблагоприятен за транспорта
и затова условията са такива,тук в България Волво се продава от
"ВОЛВО БЪЛГАРИЯ" докато другите товарни автомобили са чрез
посредници. В България максимално допустима маса за 5 осна
композиция е 40 тона изключение правят контейнеровозите
(пет осна композиция с 40 футов контейнер поБДС 44тона)
от мойте наблудения в гаража където работи баща ми определено шкода европа се предтавя много добре като се има предвид год на производство и тн спрямо цената и разбира се ивеко не са мноо добри най вече в спирачките и окачването поне това тук са най големите оплаквания
над други марки нямам наблюдения
Коментар