Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на камион-старт от 0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Покупка на камион-старт от 0

Сигурно и аз съм пристрастен но нейсеЕдин съвет като оглеждаш камиона вземи някой който разбира да го огледа отвсякъде мотор ходова част не вярвай на тахографи и километражи.Бях малко в един сервиз в Холандия и като видях какво правят от грохнали бангии и нашенци лапат .Колегата Булдок правилно ти предлага да го види той или някой който е работил и знае къде да гледа.Че си става въпрос за сериозни пари.Поздрави
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
      Най добрия камион на света е Скания.За тирове говорим
      Не съм съгласен, удобна е за каране но си е Скания
      Ивеко - много бързо се разтропва всичко
      Мерцедес- хубаво ама не турски
      Ман - да е от по старите - TGA, TGX-дават ядове по ел. инсталацията, датчици и други дребни неща, без които неможе

VOLVO е марката ако се отнася за камион

Примери бол, работил съм монтьор в транспортна фирма и поне що се отнася до сервиз са ми направили впечетление тези марки, само от Волвата не ми е омръзнало, защото не влизаха в сервиза освен за смяна на масла и филтри.

Успех, дано малко сам успял да си изградиш впечетление, разбирасе всичко си има и изключение, ако е некой каран от дивак и изкривен от товарене
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
        Сигурно и аз съм пристрастен но нейсеЕдин съвет като оглеждаш камиона вземи някой който разбира да го огледа отвсякъде мотор ходова част не вярвай на тахографи и километражи.Бях малко в един сервиз в Холандия и като видях какво правят от грохнали бангии и нашенци лапат .Колегата Булдок правилно ти предлага да го види той или някой който е работил и знае къде да гледа.Че си става въпрос за сериозни пари.Поздрави
        Детайлен оглед с помощници като отсея дараците сам, щото на хората времето не им е бол. А много обяви са с прехвалена стока.
        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
          Не съм съгласен, удобна е за каране но си е Скания
          Ивеко - много бързо се разтропва всичко
          Мерцедес- хубаво ама не турски
          Ман - да е от по старите - TGA, TGX-дават ядове по ел. инсталацията, датчици и други дребни неща, без които неможе

VOLVO е марката ако се отнася за камион

Примери бол, работил съм монтьор в транспортна фирма и поне що се отнася до сервиз са ми направили впечетление тези марки, само от Волвата не ми е омръзнало, защото не влизаха в сервиза освен за смяна на масла и филтри.

Успех, дано малко сам успял да си изградиш впечетление, разбирасе всичко си има и изключение, ако е некой каран от дивак и изкривен от товарене
          Сканията е най удобна за каране .Волвото е много добър камион а по старите модели Манове са направо железни .Карал съм МАН Бюсинг от тези където моторът им е отстрани 30 и кусур годишен вървеше много и няма чупене.Дафа също е добра машина карал съм 95ца много съм доволен и от него.За у България е по добре по стар модел с по просто устройство без електроники и други такива(екстри)хем по евтин хем по малко неща може да дават ядове.Та как беше сега МАН Волво или ДАФ.Сканията е най добра за шофьора но колегата няма да кара лично така че отпадапоздрави
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Аз мисля че все пак каквото и да купи трябва да е по новичко,много зависи колко тона ще вози,по кои пътища ще минава това 20-30и дори 50 хилядарки на година са нищо километра.И аз се бях навил да сменявам камиона с някои манTGA или волвоFH12-FH16защото са доказали се машини,но разхода на гориво не ми хареса за тези 12 тона дето ще возя.
            0885 297985,мтел-Радо
            0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Колеги - днес харесах Сканиятя (143М 500кс)Пари не съм давал, чакам да стане четвъртък да я закараме на диагностика.
              Притеснявя ме уреда за налягянето на маслото - показва 4 бара на студен, а топъл пада на 0 това на празен ход. При високи обороти повече от 4 не се качва.
              Много се надявам проблема да е само в датчик/уред .
              Иначе върви мн приятно. Евро 1 е.
              Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

На всяка цена да видят защо е така.Трябва да държи налягане и топла.Внимавай че частите и ремонта са много скъпи.И кво стана ушким я бяхме отписалиот групата а то Скания.Красива си е ей
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Даф и Сканиа са най икономични,но за подръжка Дафа едоста по ефтин.Сега някой ще каже,че много се троши, но за мен не е така,а вярвайте ми доста км. и доста нощувки имам

Коментар

Забравих да го напиша вчера и него, с много добри впечетления съм от моделите XF
                    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
                      Колеги - днес харесах Сканиятя (143М 500кс)Пари не съм давал, чакам да стане четвъртък да я закараме на диагностика.
                      Притеснявя ме уреда за налягянето на маслото - показва 4 бара на студен, а топъл пада на 0 това на празен ход. При високи обороти повече от 4 не се качва.
                      Много се надявам проблема да е само в датчик/уред .
                      Иначе върви мн приятно. Евро 1 е.
                      Не е в датчика а километрите са му в повече май Нормалното налягане при студен двигател е 3.8 - 4.2 не повече при топъл двигател на празен ход е нормално да бъде около 2-2.4 и при 1500 оборота да достига до 4 бара.Друго гледай казанчетата за охладителната течност дали е чист антифризаи балансьора за въздух все неща който после водят до скъпи ремонти.

Коментар

Честно ви казва, имам чувството, че ако и жена почна да си търся, както избирам техника(а пак изпускам доста неща), то надали ще се оженя някога.

Коментар

Не разбрах какво ще прекарваш с камиона като обем тегло на товара на палета ли ще е.На какви разстояния.Да се види каква машина ще ти върши най добре работа.Фургон с падащ борд?Бордови или нещо специално.Поздрави
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Зеленчуци и плодове на къси разстояния. Лятото се налага да се пуска и агрегат за някои стоки. Стоката е на палета. Хубавия фургон става и за меса. По-готин камион - по-развързани ръце - по-големи шансове за по-рационално ползване = изплащане.
                            Товарите са рядко над 8т. но пък обемни - пакетиран лук в тарелки, др работи в тарелки, нещо в гаци.., лятото има и дини в боксове.

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
                              Зеленчуци и плодове на къси разстояния...
                              Аз пък помислих, баластра ли ще возиш, що ли?

За целта и особено ако е предимно градско, два големи буса дали няма да са ти по-удобни. Ти писа, че вече имате един...

Коментар

С това трябваше да започнеш.Значи ти трябва 10тонно камионче с хладилен фургон и задължително падащ борд.За какво си я гледал оная Скания 500 конски силиВидял ли си на борсата в Дружба с какви камиончета седят фургони хладилни и сички с бордове.Нещо такова сигурно ще ти върши работа.Ниско с малки гуми.Който търси намира
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X