Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Е това ако някой ми каже какво е :)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Е това ако някой ми каже какво е :)

    http://photofile.ru/image.php?id=22245858
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

  • #2
    Част от СС-23, Сатана, по натовската класификация. Ракетните влакове. А тъкмо това е парче от камуфлажния комплект. Що, кво?

    Коментар


    • #3
      според мен някаква самоделка,а че е камуфлаж ,спор няма
      B+

      Коментар


      • #4
        камуфлаж казваш?

        Ей, Стефане, най-накрая успях да те провокирам
        Прав си но само отчасти...по-скоро в долната част на това НЕЩО. Работат била такава, в редакцията на едно московско автомобилно издание се обадил някакъв тираджия и казал че докато си карал по пътя през ноща го изпреварил локомотив... Разбирасе казали му че е прекалил с водката. Да ама след няколко дни се обадили още няколко, които твърдели че въпросното чудо освен че ги изпреварило завило от пътя и хванало през полетата. И това все в един район. И хората направили разследване и открили това. Оказало се че група ентусиазти вече имали "стоножката" от пусковата установка на ракетата (прави си за това) обаче с демонтиран двигател и надстройки (видя ли какви хубави неща се продават по военните търгове). А да намерят и дизелов локомотив хич не било сложно...Куплирането на двете неща в едно минало доста лесно - все пак и влекача и локомотива били с дизел-електрическа трансмисия. Проблемът бил че местните КАТ-аджии твърдо отказали да го регистрирват, като се позовали че няма такова превозно средство в класификацията. И затова нашите вечерно време тайничко си се разхождали с него...
        Що не го дадат насам, тука ще го регистрираме, няма проблем...
        И после къв офф роад ще падне....само да видим какво ще правим с разхода
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

        Коментар


        • #5
          Самоделка? ...)) Ако можех да самоделя такива едва ли щях да съм на свобода. Или жив.
          Следенето на една такава установка годишно струваше на американците повече отколкото на руснаците да разработят изобщо целият комплекс. Не само желязото, и идеологията му. За унищожаването им изродчето Горбачов сега е на такова уважение в щатите. И курвите му плащат.
          Стояха на въоръжение в дивизиите със стратегическо назначение. 12-16 установки в една дивизия. Бяха предположително десетина дивизии. Една от тия 120-160 ракети е достатъчна за края на държавата САЩ. Системата за ПВО НОРАД по принцип не може да спре нито една след като е излетяла. Те не летят през Северния полюс. Летят откъдето си искат. Това не е балистична ракета а орбитално оръжие.
          Е, при такъв залог и картите от ръкава са такива. Ами ако в района на базирането им действат диверсанти? Никой никога не ги знае къде са, ами ако? ... И за да е сигурно някъде в тайгата ходят ей такива имитатори на установките. Досущ влак, изотопни прожектори светят колкото трябва та да ги виждат разузнавателните спътници, охрана, пехотни полкове, железничари от трудоваците, пандизчии мъкнат траверси, дандания, кучета, войничета строят отклонение за селото, пияни фатмаци се изтърват кво возят ... Как си му е реда. Идвайте момчета негри, спасявайте любимия роден Вашингтон. Същото като х...я, само че с батерийки. А в това време истинското трополи 100 километра нататък, изглежда точно като пътническия за Пазарджик, на трети коловоз, вътре пият чай и могат да я пуснат 8 минути след като за това е взето политическото решение.

          Коментар


          • #6
            Жалко че не пазя линка да ти го дам. А иначе наистина е самоделка от шаси на ракета, имало още едно, на разпродажбата, някаква фирма купила другото за да му слага кран отгоре. Прав си за унищожаването на установките, шаситата са били точно от там...
            Какво ли не съм виждал да си купуват от такива разпродажби по руските сайтове.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

            Коментар


            • #7
              А, тогава ясно.
              Това не са измислици, това са официалните имитации. Такава система за маскировка и дезинформация е част от комплекса. Разработва се на най-ранните етапи на общата разработка, произвежда се още преди основното изделие, струва колосални пари и усилия, и е съвсем неотменима част от цялото. Когато разтуряха цялата тая история, например разни колхози в Украйна си оставиха за стотинки истински корпуси от ракети, вързаха ги завинаги на истинските имитатори на наземни пускови площадки, и доколкото знам и до сега ги използват за водонапорни кули. Там нали е равнина, пък артезианските кладенци, пък тока, пък ... А сутринта всички ги тегли да пият вода)
              В София нали се събираме понякога в една кръчма зад една зарязана водонапорна кула. Е, вътре в нея има съвсем истинска ракета Вярно музейна, ама си стои ...

              Коментар


              • #8
                Мале тва е просто............без думи хаха мноо ме зариби
                My RiDe Is My LiFe

                Коментар


                • #9
                  Стефане, да не се събирате в кръчмата с кулата в Лозенец? Пиши ме и мен следващия път
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                  Коментар


                  • #10
                    Това сигурно се кара само в близост до петролопровод
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

                    Коментар


                    • #11
                      Re: камуфлаж казваш?

                      Първоначално публикуван от quadra
                      Ей, Стефане, най-накрая успях да те провокирам
                      Прав си но само отчасти...по-скоро в долната част на това НЕЩО.
                      По-скоро е прав изцяло. На снимката около това чудо се вижда и др. военна техника. Т.е. най-вероятно е снимано я в някой музей, я в някое поделение, а не на изложение на майсторите-самодейци.
                      Ние не сме неутрални!

                      Коментар


                      • #12
                        Абе за пореден път съжалявам че не запазих линка. Там точно се обясняваше как съответните образи си накупили много такива неща от разпродажби и затова...
                        Кажи ми какъв е смисъла да се прави локомотив който се движи не по релси за маскировка? Нали релсите се виждат по-ясно от космоса. По-скоро за маскировка както каза Стефан да сложат ракетат на влак маскиран като пътнически.
                        Апропо, единия от тези беше тунинговл БРДМ, с цвят тъмнозелена перла, вътре махагони, кожи и всякакви дивотии. Ама не ми направи такова впечатление и не запаметих снимката.
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                        Коментар


                        • #13
                          БРДМите с махагон и кожа ги правят за богати задници сега. Те са и разбронирани. Имат стъклени прозорци и отстрани освен двата отпред.
                          Стратегическото разузнаване си има свои методи и обикновено работи от много далече. Войсковото разузнаване обаче, освен инструментално, използва и живи разузнавателни, разузнавателно-диверсионни и разузнавателно ударни групи. Това е за да противодейства на тях. Собственото контраразузнаване постоянно провежда операция, която да извежда всички потенциално действащи чужди групи към фалшиви цели, където и да ги обезврежда. На местността такива неща са достатъчни и много ефективни. Виждането на истинските от космоса не помага особено, радиоелектронното противодействие като правило не позволява далечните групи да бъдат донасочвани от собственото си командване. Те никога не спират случайно, и всяка информация за място и посока на движение остарява много бързо. Пазенето на такива стратегически системи не е точно като да избичиш усилени караули от всички страни С това се занимават огромни сили и средства, собствените части също са напълно дезинформирани нарочно. Много дебела история ... Ако си представиш че ги пази съвсем цялата армия и всички спецслужби на страната едновременно, изобщо няма да сбъркаш много.
                          Пример. Някога в училище по литература учехме "Разораната целина" Що за роман е друг въпрос, но това е върха на една именно такава контраразузнавателна операция. Руснаците наистина са преорали и засявали територии, по-големи от Европа, т.нар. Нечерноземие. В степите наистина са заселени милиони хора, построени пътища и градове. Публично, с възторжени статии, филми, романи в училищната програма. А покрай тая огромна дандания тихомълком и съвсем невидимо за всички в Байконур е построен първият човешки космодрум ... Цялата история с местене на реки и народи е била тъкмо за да остане космодрума невидим. И даже откровения глупак и палячо Хрущов е държан за вожд и цар на целия Съветски съюз именно като чучелото - идиот, пак за прикритие.
                          Пък ти - фалшив влак на колела. Най-дребната работа...

                          Коментар


                          • #14
                            Първоначално публикуван от quadra
                            Абе за пореден път съжалявам че не запазих линка. Там точно се обясняваше как съответните образи си накупили много такива неща от разпродажби и затова... .
                            Далеч съм от мисълта да твърдя, че си измислил информацията. Напълно е възможно да си чел тази история. Само че аз гледам снимката и на нея освен това чудо виждам да се мярка и друга военна техника, което ме наведе на мисълта за военен музей, полигон или нещо такова.
                            Поразтърсих се из нет-а и виж на какво попаднах:

                            Видел на фотографии тепловоз, похожий на М62, но на колёсном ходу. Что это такое?
                            Чудо это в настоящее время стоит на территории ВНИКТИ. Разрабатывали проект и чертежи учёные МГТУ им. Баумана в 2002 - 2003 гг. Потом его хотели отогнать своим ходом на военный полигон под Бронницами в декабре 2003 г., но что-то не заладилось с управлением поворотом колес и тягой.
                            Верх этого чуда - бывший тепловоз ДМ62-1727 после ТР-3 в 2001 г., низ - шасси от пусковой ракетной установки на базе "Урагана" с увеличенной, по отношению к штатному варианту, шириной колеи. Привод колёс должен быть у каждого колеса индивидуальный (асинхронный электродвигатель, размещённый в ступице колеса и приводящий колесо во вращение через штатный планетарный редуктор). Для транспортировки приводом были оборудованы только 2 колеса, да и те не заработали. Привод поворота колес гидравлический с использованием каких-то непонятных исполнительных механизмов. В кузове установлена гидравлическая станция - именно из-за неё оно и не уехало. Ящики на боках - аккумуляторная батарея и ёмкость масла для гидравлики, ёмкости под рамой - топливные баки.
                            http://parovoz.com/1520mm/FAQ.php

                            За какво им е било - един господ знае ...

                            А ето и още една снимка на подобно животно:
                            http://www.urod.ru/files/P1010001.JPG
                            Ние не сме неутрални!

                            Коментар


                            • #15
                              Признава се. Макар че на мен легендата за всяващия ужас по пътищата локомотив ми звучеше правдоподобно заради познаването на народопсихологията на руснаците и тягата им към някои напитки
                              Апропо, откъде го намери, щот статията от която свих снимката беше в електронното издание на "За рулем", но после не я намерих с търсачката уви...
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X