Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Unicat

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Unicat

Unicat : http://www.unicat.net/
    Когато ги видях бях като замаян няколко дни.
    Невероятни експедиционни машини.
    Гледах гладах плакнах очи и реших да споделя.

Надявам се да ви харесат.
    Живот на колела.

До: Unicat

Тоя последния и тераса си има.

Коментар

Има си тереса , а предпоследния е мезонет с подвижен покрив.
      Живот на колела.

Коментар

Първия най ми радва окото

Коментар

Дядото на Hard-core къмперите..
          Това го снимах Август 2004г. в Солун - Гърция. Най силно впечатление ми направи сателитната чиния.
          Прикачени файлове

Коментар

едно въпросче ?
            може ли да се мине от кабината направо в хотелската част
            защото ако не може това е много много голям минус ...
            Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
            Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Естествено че не. Нали рамата трябва да се огъва някъде.

Коментар

Според мен може съдейки по снимките

В много голям процент от този тип превозни средства това е задължително,иначе е много куцо в проливен дъжд да минеш от кабината в караваната.
                Аз не съм виждал заводско такова дето да не може.
                Живот на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от jororib Преглед на мнение
                  Бе, заводско и напрактика - положението е едно... ,но според - "теоритизиращите, теоретични теоритици" - такова живатно нЕма!!!
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Няма такова "заводско" всичко се прави според изискванията на клиента.

Коментар

Моят "Избор" http://www.unicat.net/en/info/MXXL24AH.html (доколкото мога да си избирам нещо което за съжаление Никога не ще имам)

Коментар

Опитайте се да поразгледате машините за геофизични проучвания, и най-вече сеизмични проучвания - т.нар "вибратори".

Определено ще оплакнете очички още повече. Само цената им е с много цифри. Ама са правени точно за там дето пътища няма и никога не е имало. Има изключително изчекнати инженерни решения.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Опитайте се да поразгледате машините за геофизични проучвания, и най-вече сеизмични проучвания - т.нар "вибратори".

Определено ще оплакнете очички още повече. Само цената им е с много цифри. Ама са правени точно за там дето пътища няма и никога не е имало. Има изключително изчекнати инженерни решения.
                          Къде да ги поразгледаме. Дай поне ключови думички за google-то.
                          Technical Rescue Direct - life lies in courage
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Например:
                            http://www.vsp-inc.com/images/X-VIB/pages/X-VIB-13.htm

Има и още няколко модела в сайта им:
                            http://www.vsp-inc.com

Ето ви Nomad-че:

Тия ходят да тресат земята. А из района има опънати сеизмични премници. В мобилна сеизмична станция (която пак е високопроходима, и прилича на тия от снимките в първите постове) се записват данните от приемниците, и се прави първична обработка, после това се дава за анализ и интерпретация. Разбирай, струва ли си да се боде земята за нефт, има ли изобщо, къде и колко.

При благоприятни геоложки предпоставки, се виждат много добре много неща надолу (под земята). Разположение и нагъване на пластове и всякакви такива. Ама такива находища, дето всичко е ясно, вече са малко. Съответно се хвърлят още повече пари и за техника, и за компютри, та да се компенсира донакъде сложната обстановка.

И в крайна сметка без опитни хора, работещи с това, всичко е само добре изглежащ куп желязо.

90% от парите се дават за проучване за нефт и газ, и както се сещате, там парите са огромни.

После ако се реши се сондира. Ако е нужно и ядково. Ако е нужно се прави "каротаж" в сондажите - вкарват се ралични датчици - електрически, сеизмични, радиоактивни, и се мери какво ли не.

И понеже цялата тая техника се вре там, дето няма пътища, и понякога калта е безобразна, а пък техниката е скъпа, се правят какви ли не технически решения, само и само да се ускори максимално работата, понеже въпреки скъпата техника, най-ценния ресурс е времето, и то е най-скъпо.

Цялото това пък, ако се прави в морето/океана, проблемите са коренно различни, и съответно техниката - съвсем друга.
                            Последно редактирано от sparkybg; 15-09-08, 15:09.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              Моят "Избор" http://www.unicat.net/en/info/MXXL24AH.html (доколкото мога да си избирам нещо което за съжаление Никога не ще имам)
                              Грандоман!
                              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X