Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TRUCK EXPO 2019: летище "Лесново", 6 - 8 юни

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • TRUCK EXPO 2019: летище "Лесново", 6 - 8 юни

    Голямото TRUCK EXPO идва отново

    За първи път в програмата очаквайте TRUCK TUNNING SHOW



    За поредна година летище Лесново ще посрещне лятото с най-големите на пътя. TRUCK EXPO 2019 идва от 6 до 8 юни с още повече мощ, технологични новости и иновации в сектора на тежката автомобилна индустрия. През 2019 г. организаторът на TRUCK EXPO Асоциацията на автомобилните производители и техните представители в България ще постави акцента върху потребителското изживяване – с традиционния тест драйв на най-новите модели, както и с много нови услуги за професионалната публика и атракции за семейства и фенове на тежките машини. Премиера на изложението ще направи и съпътстващото събитие TRUCK TUNING SHOW, като водещи марки ще покажат уникални тунинговани влекачи. Там ще видим новите тенденции в подобренията на двигателите, производителността, емисиите и външния вид на камионите.

    Следвайте новия хаштаг за третото издание на изложението #izjiveiTRUCKEXPO2019.

    Заявки за участие в TRUCK EXPO 2019 са направили водещи производители с последните си модели, технологии и оборудване, като DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA и др. По традиция в изложението ще участват и водещи марки лекотоварни автомобили, предназначени за товари до 3.5 тона, производителите на ремаркета и полуремаркета, хидравлични системи за товарни автомобили, оборудване и екипировка, както и фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.
    В двете предишни издания на най-голямото изложение в България за товарни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства бяха представени над 130 световни бранда на повече от 10 000 кв.м. изложбена площ. Повече от 4000 посетители имаха възможност да се запознаят с дейността на 54 фирми-изложители и да се докоснат до над 600 експоната от цялата гама индустриални превозни средства, продукти и услуги за тежкия автомобилен транспорт.

    TRUCK EXPO 2019 се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България. Асоциацията обединява 44 компании, представляващи 66 производители на моторни превозни средства, както и техните представители за територията на страната. За повече информация: https://www.truckexpo.eu/


  • #2
    От: TRUCK EXPO 2019: летище "Лесново", 6 - 8 юни

    Камионите отвръщат на удара

    В Европа 70% от стоките идват до нас по шосе. Така е и в Съединените щати, а в Китай делът им достига 75 на сто. Това прави автомобилните превози на стоки и продукти водещи в света, но спедиторите, доставчиците на логистични услуги и производителите на камиони са подложени на натиск. Автоматизация, електрификация, цифровизация, увеличаването на недостига на водачи, по-строгите стандарти за емисиите, дори новите административни регулации, които ЕС се готви да въведе… - всичко това кара индустрията да се променя.



    Първата задача е да се преодолеят празните курсове на камионите. В САЩ и Европа те са около 20%, в Китай са два пъти повече. Причината е в разминаването между обема на пратките, които трябва да бъдат транспортирани в дадения момент и вместимостта на наличните камиони. Това прави високи разходите на превозвачите в рамките на техния автомобилен парк. Предизвикателството се засилва и от силно фрагментираната индустрия - големите спедитори, които оперират с огромни паркове от камиони са едва няколко, на фона на дълга редица от малки компании, които управляват малък брой превозни средства. От тяхната гъвкавост и адаптивност зависи оцеляването им на пазара.

    Автоиндустрията реагира бързо и се насочи към многофункционални камиони и машини с различен тонаж. Развитието е толкова динамично, че само за година разнообразието от възможности, които автомобилните производители са готови да покажат, впечатлява. Как изглежда тежката автомобилна индустрията днес, ще видим от 6-ти до 8-ми юни 2019 на летище „Лесново“. TRUCK EXPO 2019 винаги идва с много изненади и атракции за посетителите. Тази година атракцията се нарича TRUCK TUNING SHOW – съпътстващо събитие, което ще покаже уникални тунинговани влекачи на водещи автомобилни марки. Но големият акцент са технологиите, функционалната ефективност и новостите в сектора на товарните превози.

    Една марка, три модела, пет различни приложения например ще покаже DAF. Холандският производител вади флагмана си за международен транспорт DAF XF 530 FT SSC – седлови влекач с мощност 530 к.с., оборудван със спална (Супер спейс) кабина с две комфортни легла и луксозни кожени седалки на въздух. Пневматичното окачване на кабината допълва комфортното усещане при шофиране. Под нея се разкрива силовата линия, състояща се от: МХ-13 (6-цилиндров дизелов двигател с мощност 390 kW и горивна система „Common rail”) и автоматизираната 12-степенна предавателна кутия с директна последна предавка ZF TraXon 12TX2620.

    Друг модел, който DAF ще покаже на изложението - XF 450 FAR SC - е предназначен за превозване на BDF контейнери и дава удобно решение за регионален транспорт. Товароподемността му е приблизително 14 тона. Ще го видите с теглич 40 мм. и електрически и пневматични конектори за ремарке. Малкият голям камион на DAF - LF 290 FA 18t. - със 7-метров олекотен фургон и падащ борд, е перфектно решение за дистрибуция, a CF 340 FAN SC ще бъде изложен с херметизиран фургон с полезен обем от 53,3 куб.м. Компанията по традиция показва на TRUCK EXPO и специализирана техника, като този път е подготвила внушителният CF 480 FAD - изключително здрав самосвал за смесени терени.

    Различните нива на автономност, разработени от утвърдени производители и системите за намаляване на разхода на гориво, са на качествено ново ниво. SCANIA ще покаже два камиона за дълги разстояния, задвижвани с компресиран природен газ - SCANIA chassis R 410 A4x2NA и G 410 A4x2NA. Ще видим вълната на новата мобилност и при автобусите, с електрическия градски автобус Yutong Е12, който вече се движи по улиците на София и курортния комплекс „Албена“ и изминава над 300 км с едно зареждане на батерията.

    TRUCK
    EXPO 2019 се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България. От 6-ти до 8-ми юни на летище „Лесново“ ще видим последните модели, технологии и оборудване на DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA и др. По традиция в изложението ще участват и водещи марки лекотоварни автомобили, производителите на ремаркета и полуремаркета, хидравлични системи за товарни автомобили, фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. Следвайте новия хаштаг за третото издание на изложението #izjiveiTRUCKEXPO2019.

    Коментар


    • #3
      От: TRUCK EXPO 2019: летище "Лесново", 6 - 8 юни

      Камионите вече ще „виждат“ навсякъде

      Камиони с новите конструктивни изисквания за безопасност на ЕС ще бъдат показани на TRUCK EXPO 2019



      Наполовина за намалели катастрофите с тежки камиони в Европейския съюз за последните 15 години, а фаталните пътнотранспортни произшествия с участието на камиони са сведени до около 15%. Въпреки това статистиката показва, че инцидентите с товарни превозни средства, включващи уязвими участници в пътното движение, като велосипедисти и пешеходци, най-често са причинени от фактори, свързани с видимостта. Затова и преди дни евродепутатите гласуваха регламент, който задължава автомобилните производители от 2022 г. да оборудват всички нови автомобили с елементи за безопасност с животоспасяваща цел, като интелигентни устройства за управление на скоростта, усъвършенствани системи за аварийно спиране, за поддържане на лентата на движение и т.н. За всички нови камиони и автобуси от 2025 г. се въвеждат изисквания за осигуряване на т. нар. „пряка видимост“ - да бъдат проектирани и конструирани така, че „значително да се намалят мъртвите зони на видимост пред и отстрани на шофьора, особено при завой“. Това е особено важно при движение в градска среда.

      Индустрията вече е готова да отговори на новите европейски правила и може да покаже обновените конструкции и оборудване на новите модели камиони и автобуси, които буквално „виждат навсякъде“. SCANIA създаде Р-серията си от нови градски камиони, специално разработени за отлична видимост и лесно управление, което подобрява безопасността и усещането за контрол над машината. Стъклото на вратата на пътника може да се спуска, което повишава способността на водача да забелязва деца, пешеходци и велосипедисти близо до камиона. Новата позиция на седалката, ниско разположеният страничен прозорец и увеличената площ на стъклото осигуряват още по-добра видимост. Арматурното табло също е леко свалено, за да се подобри видимостта напред. Всичко това е превърнато в базов стандарт за кабините на шведския производител и е внедрено в сериите G, S и R камиони за превози на дълги разстояния.

      R-серията на шведския производител идва със здрава, стилна и луксозна кабина, която е създадена изцяло за удобство на шофьорите, пътуващи на дълги разстояния. Дори модулното арматурно табло е оптимизирано с по-голям дисплей, подобрена графика и интуитивни функции за управление, които дават възможност на шофьора да се съсредоточи изцяло върху пътя.

      S-кабината също впечатлява с простор и лукс - равен под, повече място за багаж и отличен обзор от мястото на водача. Но един от най-интересните нови модели на SCANIA е G 410 CNG Next Generation - 13-литров, шестцилиндров редови двигател на метан, с мощност 410 к.с. и максимален въртящ момент от 2000 Нм. Той покрива нормите Евро-6 само с EGR и трипътен катализатор, без добавка Adblue и без филтър за твърди частици. Стоманените бутилки за метан са осем, всяка с обем 118 л., което прави обща вместимост на резервоарите от 944 л или около 164 кг метан. С тях камионът може да измине 500 км при натоварена композиция.

      Ще видим този камион на TRUCK EXPO 2019 - от 6-ти до 8-ми юни на Летище „Лесново“. Изложението е най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия у нас, организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България. Тази година ще видим най-новите модели, технологии и оборудване на DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA, както и водещи марки автобуси, лекотоварни автомобили, производителите на ремаркета и полуремаркета, фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. Следвайте новия хаштаг на изложението #izjiveiTRUCKEXPO2019.







      Коментар


      • #4
        От: TRUCK EXPO 2019: летище "Лесново", 6 - 8 юни

        Обществените и товарните превози в България „позеленяват“

        Вижте как на TRUCK EXPO 2019 от утре на летище „Лесново“


        Транспортът създава 23% от емисиите на парникови газове в света, причинени от изгарянето на изкопаеми горива. От общите емисии на парникови газове делът му е още по-голям – 75 на сто. На този фон статистиката, че все още над 90% от всички автомобилни превози зависят от петрола, буди недоумение. Още повече, че резултатът е видим - мръсен въздух, с всички последици за околната среда и здравето на хората.
        Проблемът с качеството на въздуха в градовете в България, а и в други държави, е хроничен, но все повече се сблъскваме и с хроничното нежелание на властите да вземат устойчиви мерки за неговото решаване. Но в битката срещу замърсяването с прах и азотни оксиди в жилищните райони, се появи неочакван съюзник и то от страна, която трайно бе нарочена за „най-големия замърсител“. Автомобилната индустрия впрегна зелените технологии в обществения и товарния транспорт, като започна видима промяна на транспортната структура и ефективното използване на ресурсите. Промяната на транспортните ни навици е бавен процес, който изисква ново поведение, инвестиции и инфраструктура. Мислили ли сте, че в София ще говорим за здравословен избор на пътуване?
        Вече 5 месеца 20 електрически автобуса YUTONG E12 се движат по линии на Столичния градски транспорт. Може би качвайки се в тях все още не си даваме сметка колко са тихи и изцяло без вредни емисии. Друг важен момент при електрическите возила е пробегът, който е особено критичен, когато говорим за обществен транспорт. Тези автобуси се движат с 12 L-Ion батерии, чийто капацитет е 324 Kwh. и изминават над 300 км. с едно зареждане. Не е изненадващо, че получиха наградата за най-екологичен модел на Световното автобусно изложение в Кортрейк, Белгия през 2017. При реална експлоатация на електробусите в София и амплитуда на температурата от (-20) до (+25), Е12 отчитат среден разход от 99 Kwh. Това означава, че могат да изминат 100 км за 16 лв. За същото разстояние един конвенционален автобус има разход от около 80 лв. Едва ли можете да разгледате технологиите и оборудването на тези автобуси, пътувайки по уличите на София, но можете да го направите в детайли на изложението за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2019 - от 6-ти до 8-ми юни на Летище „Лесново“.

        TRUCK EXPO е на-голямото събитие за тежкотоварната автомобилна индустрия в България и тази година ще покаже впечатляващи модели камиони, като газовия влекач на SCANIA CNG G410, който намалява емисиите на CO2 и други емисии с 15% и има голям потенциал на горивна ефективност, с динамични характеристики, еквивалентни на 13-литров дизелов двигател. Камионите с конвенционално задвижване не отстъпват в надпреварата за икономични и чисти превози. DAF XF 530 FT SSC ще покаже горивна система „Common rail” и турбокомпресор със променлива геометрия, както и система за активна каталитична редукция на изгорелите газове, с които покрива и надхвърля актуалните Евро-норми. Впечатляват моделите, технологиите и оборудването, с които ще се представят на изложението и на FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, VOLVO TRUCKS, MAHINDRA, както и водещи марки лекотоварни автомобили, производителите на ремаркета и полуремаркета, фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. Организатор на TRUCK EXPO 2019 e Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), която обединява 44 компании, представляващи 66 производители на моторни превозни средства.

        Коментар


        • #5
          От: TRUCK EXPO 2019: летище "Лесново", 6 - 8 юни

          Елате на TRUCK EXPO 2019 на „Лесново“ - стигнете до Словакия

          Един от посетителите, с придружител, безплатно ще се окаже на зверското състезание за камиони на SLOVAKIA RING



          Едно малко усилие дава големи възможности. Eдин от регистриралите се и посетили традиционното TRUCK EXPO 2019 от 6 до 8 юни на Летище „Лесново“, има шанс да е късметлията, който ще спечели два самолетни билета и нощувка + билети за Европейския шампионат ФИА ЕТРС за камиони в SLOVAKIA RING.

          Голямото състезание за "чудовища" на колела е най-атрактивното събитие за 2019-та. Тук камионите летят без ограничител със скорост до 300 км./ч.

          Въпреки невъобразимия грохот, има богата съпътстваща програма, занимания за деца, концерти и зашеметяващи камиони, които гарантират забавления за всички.

          SLOVAKIA RING се намира в северната част на Чехия, на 30 км от летището на Братислава. Пистата съчетава поредица от бързи и полегати завои, с много възможности за изпреварване. Шансът си струва, защото ако видите зрелището на Летище „Лесново“, може да видите безплатно и най-голямото зрелище за камиони в Европа.

          Международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2019 се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). Тази година изложението идва с още повече мощ, технологични новости и иновации при най-големите на пътя. Участие са заявили DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA, водещи марки лекотоварни автомобили, автобуси, ремаркета и полуремаркета, фирми за сервизно оборудване, резервни части, финансови инструменти, вериги бензиностанции, застрахователни компании.
          Тази година акцентът е поставен върху потребителското изживяване – с традиционния тест драйв на най-новите модели, както и с много нови услуги за професионалната публика и атракции за семейства и фенове на тежките машини. Премиера на изложението ще направи и TRUCK TUNING SHOW - съпътстващо събитие, където водещи марки ще покажат уникални тунинговани влекачи.

          Регистрирайте се за TRUCK EXPO 2019: https://truckexpo.eu/visitors/registration.html

          Коментар


          • #6
            От: TRUCK EXPO 2019: летище "Лесново", 6 - 8 юни

            Спестено гориво е това, което не е изразходено


            Горивото по традиция е сред най-високите оперативни разходи за превозвачите. Всяка стотинка, която не се изразходва за гориво, се превръща в капитал за транспортните компании. Всеки мениджър на флот ще Ви каже, че дори във времена на евтин дизел, ефективните камиони имат изключителен бизнес смисъл. Производителите на автомобили най-добре разбраха тази стратегия и вече предизвикват истинска революция в технологиите за подобряване на горивната ефективност, пуснаха камиони на газ и изцяло електрически превозни средства за превоз на пътници и товари. В много отношения секторът дори изпреварва леките автомобили с въвеждането на нови системи за мобилност и автономно управление.

            RENAULT TRUCKS
            e готов да покаже пред българската публика изцяло електрическият лекотоварен Master Z.E. Ако го подозирате в по-малък товарен обем, заради технологията, грешите – вместимостта е запазена изцяло, като тази в конвенционалния дизелов вариант с един хитър ход - батериите са монтирани под предните седалки. Освен това може да бъде изключително адаптивен към конкретни нужди - предлага се в шест разновидности: четири варианта ван и два варианта на шаси кабина (самосвал или бордова надстройка) за работа в градска среда. Master Z.E. ще бъде показан от 6-ти до 8-ми юни на Летище „Лесново“, по време на международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2019.

            Там RENAULT TRUCKS ще предизвиква еко стандартите и при камионите с най-новия двигател Euro 6. D & D WIDE 2019 изразходва 7% по-малко гориво, а T HIGH впечатлява професионалистите с нова версия на Optivision, Eco Cruise Control и 3% подобрена горивна ефективност, както и с новостите за водача в интериора и екстериора за максимален комфорт.

            VOLVO няма да отстъпи от еко тенденциите на изложението и на йота с FH Reloaded - модификация на Volvo FH, проектирана да намали разходите за гориво, с увеличена производителност на камиона и максимално добри условия на работа за шофьорите. Volvo FH с I-Save залага на цифрата 7 (процента) – с толкова по-малко гориво изразходва при превози на дълги разстояния, без да се усети какъвто и да е компромис с динамиката на движение.

            Когато говорим за пестене на гориво, състоянието на гумите е от ключово значение. За първи път на TRUCK EXPO 2019 ще бъде представена технологична иновация за контрол на налягането в гумите, разработена и патентована от българи. ANCOL-CTIS е единсвената в света система с конектор без уплътнител за намаляване на спирачния път и увеличаване стабилността на пътя. На езика на потребителите това означава 30% икономия на гориво, до 40 на сто по-дълъг живот на гумите и с 80% по-добро сцепление, което намалява риска от аквапланинг и увеличава проходимостта на автомобила, като адаптира налягането в гумите според терена и обстановката. Посетителите на изложението ще могат да видят тази система, разработена за селскостопански машини, за транспортни средства (автобуси, камиони и ремакета, военна и минна техника), както и за леки автомобили и SUVs.

            Коментар


            • #7
              От: TRUCK EXPO 2019: летище "Лесново", 6 - 8 юни

              Уникални тунинговани влекачи пристигнаха на летище „Лесново“

              T
              RUCK EXPO 2019 започва днес!



              Уникални тунинговани влекачи пристигнаха на летище „Лесново“ за премиерата на Truck Tuning Show, което ще се проведе в рамките на TRUCK EXPO 2019. Изложението отвори врати днес и ще продължи до 9 юни.

              Новостите във всички класове товарни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства ще бъдат показани на площ от 10 000 км. м. на Летище „Лесново“. Ще има възможност и за тест драйв.

              Входът е свободен, след регистрация на https://www.truckexpo.eu/

              Коментар


              • #8
                От: TRUCK EXPO 2019: летище "Лесново", 6 - 8 юни

                Множество сделки и рекордните над 5500 посетители на TRUCK EXPO 2019


                Страстта към камионите завладя най-горещата зона на TRUCK EXPO 2019 в събота. Асфалтът под тунингованите влекачи буквално „се огъна“ в ритъма на темпераментна музика и впечатляващите машини, дошли на Летище „Лесново“ специално за първото издание на TRUCK TUNING SHOW – част от съпътстващата програма на най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия.

                Тук водещи автомобилни марки показаха последните тенденции в подобренията на двигателите, производителността, емисиите и външния вид на камионите. Вдъхновени от „звяра под капака“, уникалните тунинговани влекачи се превърнаха в голямата атракция на изложението и „взривиха“ посетителите на Летище „Лесново“ в съботния ден.


                Още неохладени, емоциите на публиката пламнаха отново с тегленето на голямата награда на TRUCK EXPO 2019. Един късметлия спечели два самолетни билета и нощувка + билети за Европейския шампионат ФИА ЕТРС за камиони в SLOVAKIA RING. Васил Чанев ще има шансът безплатно да види яростното състезание за "чудовища" на колела, където камионите летят без ограничител със скорост до 300 км/ч.


                Останалите награди, предоставени от участниците в изложението, отидоха при посетители от Бургас, Бухово, Велико Търново, Враца, Кюстендил, Петрич, Самоков и София.

                TRUCK EXPO 2019 завърши с десетки сделки и стотици професионални срещи и контакти. Направени са повече от 1500 тест драйва за трите дни на изложението. Рекордните над 5500 посетители преминаха през изложбените площи на Летище „Лесново“. Това е най-успешното събитие от трите издания на TRUCK EXPO досега, коментира Георги Загоров от организаторите - Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X