Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ice road truckers

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ice road truckers

Здравейте, наскоро се регистрирах във форума и ми прави впечатление високата компетентност и дорбият тон между потребителите. Другото, което ми хареса е че има специално отделен подфорум за камиони.

Темата я пиша заради едно канадско реалити "Ice road truckers". Става въпрос за северните части на Канада, където са създадени диамантени мини и за 2 месеца през зимата се създава леден път върху многобройните езера и тундрата, за да бъдат снабдени мините с ресурси (няма асфалтови пътища). Честно казано ми беше доста интересно да видя как се карат композиции понякога с по 2 полуремаркета по такъв "път" при температури до -50 градуса. Ако някой се интересува официалният сайт на шоуто е www.iceroadtruckers.com . Сериите можете да изтеглите от http://thepiratebay.org/search/ice%2...truckers/0/3/0 . Ще се радвам ако някой може да сподели опит в управлението на композиция в тежки зимни условия и такива работи.
    П.П. Ако някой знае още подобни филми да казва

До: Ice road truckers

Много любопитно! (Вторият линк нещо не е отзивчив, но клипчетата, които можах да отворя през първия, са страхотни.) Предполагам, за колегите техничари ще е още по-интересно, отколкото за мен.

Поздрави!
    Искам България чиста!

Коментар

Мда. Север. Жесток свят.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Мда. Север. Жесток свят.
        И много примамлив поне за мен.
        Браво колега страхотен саит и добре дошъл във форума.

Коментар

Добре заварил колега !
          Този свят е примамлив не само за теб и мен, но и за доста шофьори от Канада. Парите, които изкарват за 2 месеца са около 35-40 хил. долара. Въпреки това доста от тях се отказват през сезона. Определено освен умения за управление на такъв камион при такива условия необходим е и железен характер. На някой от шофьорите им се развали парното и в кабината температурата си беше под нулата. Най-големият проблем, който аз установих гледайки шоуто е това, че студът не пита дали си с нов или стар камион. Кондензът, който се събира във въздушната уредба, замръзва ако не се налива постоянно течност против замръзване (метилов алкохол най-често), клапани и филтри също замръзват. Въобще най-големият проблем е да се устои на повредите, които съпътстват постоянно работата при тези условия. Интересно ми е някой да сподели мнение как ли биха се представили европейските влекачи при такива условия. Аз имам някакви наблюдения от тестове, за които съм чел и гледал, но ще ги споделя по нататък, че да не се отклонявам много от темата.
          Иначе за карането при такива условия мога да споделя моя скромен опит в зимни условия с камион. Най-важното нещо са подходящите гуми. Употребата на ретардер или моторна спирачка е абсолютно забранено на заледен заснежен и хлъзгав път. При връщане на скоростите ако не се кара с двойно амреиране, е хубаво да се чукне газта, за да се вдигнат оборотите на двигателя и да се избегне ефекта на моторната спирачка, което може да доведе до блокиране на двигателните колела. Трябва да не се кара на много високи обороти тъй като така е по-голяма възможността за пробоксуване. Натискането на спирачката е хубаво да става леко и основно, когато композицията е изправена. Тръгне ли ремаркето да натиска влекача и да избутва задницата му нанякъде, върти се волана натам на където отива задницата (обратен волан) и малко газ, за да се издърпа ремаркето. Влизането в завой по възможност без спирачка при подходяща скорост и по-средата на завоя започва да се подава газ, за да се изтегли ремаркето.
          Засега се сещам за тези пинизи, та по можещите и знаещите нека ще се радвам да продължат та да се получи няква дискусия.
          П.П. За колегата Spas55 отвори само сайта www.thepiratebay.org и пиши ice road truckers. Иначе друг торент където ги има е www.torrentz.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X