Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оффроуд с Чавдар ц5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Оффроуд с Чавдар ц5

Еми голям карасавец! На мен ми харсва и м/у другото винаги съм искал да имам такова рейсче

Коментар

Боже опази. Ако имаше икона с кръстещо се човече бих изпляскал 2-3 реда. Това е по-зле от мотокар. Известно е като Дъмперчето. Проблем са му мостовете, скоростите, печката, каросерията, инсталацията...
      Абе да бях написал какво не му е проблем ли?
      Цената на оригиналните му гуми е ххх много близко дори до хххх.
      Проходимо е колкото Москвич.cry:
      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

От Белмекен до Гранчар отиваш без проблем лятото.Стига да издържи рейсчето. Доста път е .

Коментар

е колегата горе доста го оплю
          скоростите са от газка, не знам защо си мислиш че са калпави, инсталацията ако я попрегледа кадърен майстор ,никакви ядове, за 6 години , с 5 такива в автопарка, само едно срина пинион и корона на задния и то беше току що купено
          гуми размерът е такъв като на ремаркетата за трактор, максиомалната цена за които съм го виждал е 220 преди няколко дни, малко по скъпи от тракторните че са с повече платове.При добра поддръжка си е супер автомобил, газил съм 20 см сняг при доста голям наклон качи се без ядове.
          кофти е измислен предният диф. и по точно главините.те са с по един лагер отдоло и отгоре които се нанизват на едни чопове, там им е болното място както ние ги караме по лоши пътища на 2 мсеца и започва да неискат да стоят в пътя. Лошото е ,че ако не се сменят навреме лагерите разбива не леглата на главините ,а износва чоповете и тогава играчката е огромна, маики ,бащи лелеи каки............
          проблемът го реших с втулки. някой ако е заинтерисван ще му обясня как
          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Добре , ама кажи верно ли са с бокажи на дифовете или е само слух?

Коментар

Първоначално публикуван от Drugarq Преглед на мнение
              Извинявай но ще може ли малко да поясниш че се объках:чешките възли са монтирани на българската рама или кабината е монтирана на изцяло българско шаси?Би ли пояснил коя част от какво е че наистина ми е интересно а в интернет няма никаква информация.Мисля че това е автобусчето за което говориш.

Значи, от Чехословакия внасяхме пълни комплекти за сглобяване на камиончета Авия /лиценз на "легендарното" Рено-Савием/. Само че такива камиончета бяха сглобени много малко.
              Върху чешката рама, с чешката трансмисия и двигател, се монтираше надстройка автобусче 4х2 /това от твойта снимка е някакъв вариант от процеса на разработките, серийното не беше с наклонени колонки между прозорците и фаровете бяха малко по различни/.
              Чешката кабина /за камион/ се монтираше върху българска разработка рама и трансмисия с варненски двигател /същите като на Чавдар Ц-5/. Това камионче - Преслав, го имаше и с българска кабина, представляваща предната част от автобусчето /Между другото, дизайна на автобусчето е мащабно умаление на големите каросерии от Ботевград, които са лиценз на Сетра/
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
                От Белмекен до Гранчар отиваш без проблем лятото.Стига да издържи рейсчето. Доста път е .
                ами незнам дано устискато на кола и жена вера да нямашиначе наистина мисля лятото да направя този преход,сега мн сняг лошо време а там съм бил свидетел лятото има сняг към грънчар точно зад сухата вапа а там си е и лавиноопасно

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                  Добре , ама кажи верно ли са с бокажи на дифовете или е само слух?
                  само е слух
                  Three witches watch three Swatch watches.
                  Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Значи, от Чехословакия внасяхме пълни комплекти за сглобяване на камиончета Авия /лиценз на "легендарното" Рено-Савием/. Само че такива камиончета бяха сглобени много малко.
                    Върху чешката рама, с чешката трансмисия и двигател, се монтираше надстройка автобусче 4х2 /това от твойта снимка е някакъв вариант от процеса на разработките, серийното не беше с наклонени колонки между прозорците и фаровете бяха малко по различни/.
                    Чешката кабина /за камион/ се монтираше върху българска разработка рама и трансмисия с варненски двигател /същите като на Чавдар Ц-5/. Това камионче - Преслав, го имаше и с българска кабина, представляваща предната част от автобусчето /Между другото, дизайна на автобусчето е мащабно умаление на големите каросерии от Ботевград, които са лиценз на Сетра/

Мерси.
                    Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

нямат
                      виетнамките имат .много хора си мислят че дифовете са еднакви, но не са

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                        нямат
                        виетнамките имат .много хора си мислят че дифовете са еднакви, но не са
                        Абсолютно точно.
                        Автобусчето има прилична проходимост но не е най надежния автомобил но при правилна подръжка си е доста приличен и ще направиш прехода без проблем.

Коментар

междо другото имам редова помпа за такова животинче

Коментар

мерси мн за инфото,ще ми бъде полезно, а ако реша да направя прехода лятото и има желаещи да заповядат

Коментар

От: Оффроуд с Чавдар ц5

е колегата горе доста го оплю
                              скоростите са от газка, не знам защо си мислиш че са калпави, инсталацията ако я попрегледа кадърен майстор ,никакви ядове, за 6 години , с 5 такива в автопарка, само едно срина пинион и корона на задния и то беше току що купено
                              гуми размерът е такъв като на ремаркетата за трактор, максиомалната цена за които съм го виждал е 220 преди няколко дни, малко по скъпи от тракторните че са с повече платове.При добра поддръжка си е супер автомобил, газил съм 20 см сняг при доста голям наклон качи се без ядове.
                              кофти е измислен предният диф. и по точно главините.те са с по един лагер отдоло и отгоре които се нанизват на едни чопове, там им е болното място както ние ги караме по лоши пътища на 2 мсеца и започва да неискат да стоят в пътя. Лошото е ,че ако не се сменят навреме лагерите разбива не леглата на главините ,а износва чоповете и тогава играчката е огромна, маики ,бащи лелеи каки............
                              проблемът го реших с втулки. някой ако е заинтерисван ще му обясня как

ДАИ НЯКАВА СНИМКА ИЛИ ДАННИ ЗА ВТУЛКИТЕ

Коментар

От: Оффроуд с Чавдар ц5

ходил сьм вьв технотест/софия/ на втория етаж има снимки и табла на които пише как през/ непомня коя година/ тая чавдарка е измислена точно от хората вьв технотест.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X