някой може ли да каже нещо за двигателите ЯМЗ, на кои машини ги слагат, какв модификации има
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ЯМЗ
Свий
X
-
236 и 248 май че на МТЛБ и КрАЗ 256 и кой ли още беше. А са/се произвеждат десетки.
Другите не ги знам, ама тоя 236 дето стои на тракторите се е утепал гарантирано. Щом живее и в ръцете на неграмотните войничета ... А живее, факт.
-
Двигатели ЯМЗ
Ярославски моторен завод
ЯМЗ-236М2 - Двигател за МАЗ-500,МАЗ-5337
ЯМЗ-238М2 - Двигател за КрАЗ-256,257,255,КрАЗ-6510,УРАЛ
ЯМЗ-240БМ2 - Двигател за К-701
ЯМЗ-240М2 - Белаз
ЯМЗ-240НМ2- Белаз
ЯМЗ-238ФМ,238Д,238Б - Супер МАЗ
ЯМЗ-238НД5 - К-700,701 заменя ЯМЗ-240 - по икономичен
и т.н
ЯМЗ-7511,ЯМЗ-7512
web site :only 4 x 4,sim AWD
Коментар
-
СигурноМного правилни дизели.
Правилните фирми така и правят - измислят каквато им трябва машина, и в нея слагат подходящ двигател от съществуващата гама. А историята с модификациите по месеци и години на производство е извращение и нагло бъркане в джоба на хората.
Коментар
-
гледах скоро един Т 150 К, на който бяха насадили един двигател ЯМЗ но нямам представа кой точно, на размери е почти същия, като оригиналния но си личи че е друг. казаха че бил по - мощен и по - икономичен, но си траят и не казват какав е. не че мога да направя такова нещо ама просто ми е интересноdrive alive
Коментар
-
Явно няма големи проблеми .... защото го правят на двора на ТКЗС-то ...
Виждал съм го да го правят някакви момчета от Шумен ... а ааа .. май от там някъде бяха ..
Ама не съм се интересувал никога за подробности ...Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
ЯМЗ-Т150
ЯМЗ-236 двигател се слага законно със документация единствено
от ЕТ"Триас" гр.Плевен тел. +359 64 850 845.
Слагат и други фирми но не са минали изпитания в гр.Русе .
И след като тръгне узаконяване на селскостопанската техника ще имат проблеми.
Двигателя за който говорите може да е ЯМЗ-236Д, който в момента се слага на Т-150 серийноonly 4 x 4,sim AWD
Коментар
-
Мы тут все очень ждем запуска на ЯМЗ нового, так называемого 530-го семейства 3-6 цилиндровых дизелей с объемом литр-цилиндр (диаметр 102, ход поршня 122 мм). Моторы готову к производству уже несколько лет, но у завода все не было денег... Вот к осени обещают запустить. Будет тогда и ЯМЗ-536 для "Тигра" и "Садко", и ЯМЗ-534 для "Валдая".Андрей Судьбин ("Кирасир"), журнал Off Road DRIVE
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанА УЗКу перепадет?Андрей Судьбин ("Кирасир"), журнал Off Road DRIVE
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар