Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с газ 53

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с газ 53

Може и да не е точно тук мястото на темата но имам един много огромен проблем с моита газка .По време на движение ми отказаха спирачките. Направо потъна педала и изгуби спирачки.Криво ляво спрях.И реших че са оттървали гумичките на помпата на спирачките дето се намира под педала точно.Отидох в магазина КАМИОН и купих нови комплект ми дадоха.Две гумички и една клапа имаше в комплекта.Доидох и ги смених сичко се оправи имаше спирачки.Обезвъздуших първо от сервото,после почнах отзад-напред.Сичко беше ОК докато не направих първия метър и потъна педала и почти дръпна сичката течност от казанчето. Долях и долях още около 1.5-2.0 литра течност.Но интересното беше че я зима сичката течност а от никаде не капе,нито от тръбичките нито от сервото нито от колелата дори и капка.Някои хора ми казаха че може да влиза течността в сервото,демек може би има скъсана гума и я вкарва там дето не трябва (сееедно се пълнело сервото отпред от към кабината.Кажете какво да правя от каде да почна .Дали може да се присади от друга руска машина спирачна система.Извинявам се ако несъм обеснил нешата както трябва.

От: Проблем с газ 53

Течността минава през сервоусилвателя и влиза в двигателя където изгаря. Затова не тече отникъде.

Тъй както разказваш ще сменяш помпата.

Коментар

точно, течността бега у сервото.

Коментар

И аз така мисля че бяга в сервото.Забравих да отбележа че газката е с дизелов двигател перкинс.Колега не знам как може да влезе в двигателя и да изгори като нито една спирачна тръбичка не води в двигателя.Може при оригиналния осмак да е така

Коментар

Колега щом е със перкинс трябва да имаш вакум помпа която ти прави вакум за сервото,течноста отива във нея проследи къде ти отива маркуча за вакума.

Коментар

Не мога да разбера щом не разбирате защо не потърсите някой който е наясно.Това са спирачки.Или за да спестите някой лев си правите експерименти с Вашата и на невинни хора безопасност.

Коментар

Течноста е в сервоапаратите. Те са доста големички и могат да поемат. Там е подобно като при помпата с гумички и една голяма мембрана. Гумичките са отървали, мембраната може и тя да е сцепена. Може да изолираш проблемния апарат и да караш с един. Обаче да имаш на предвид че трябва да натискаш педала повечко за да спре.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                Течноста е в сервоапаратите. Те са доста големички и могат да поемат. Там е подобно като при помпата с гумички и една голяма мембрана. Гумичките са отървали, мембраната може и тя да е сцепена. Може да изолираш проблемния апарат и да караш с един. Обаче да имаш на предвид че трябва да натискаш педала повечко за да спре.
                Както се разбира от първия пост системата е еднокръгова.Какви два апарата?

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                  Както се разбира от първия пост системата е еднокръгова.Какви два апарата?
                  Eеее отива в единия апаратнормално ...

Сваляш сервото и сменяш голямата мембраналесно става и нямаш проблеми

Имам 20 тина такива мембрани ама сигурно си ми далече
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Само че колегата му се губи течност. Би трябвало до мембраната да не стига течност. Към мембраната има закрепено бутало и е като спирачна помпа. Така мембраната създава усилие и водача прилага по-малка сила. На газката не съм разглобявал, но съм ремонтирал на УАЗ-ка. Като се скъса мембрана, не се губи течността, но трябва да се приложи по-голям натиск от водача. Системата може да е двукръгова, имат разпределител. Само че сервото е вързано на всеки кръг по отделно.

Коментар

Първоначално публикуван от gecata93 Преглед на мнение
                      Две гумички и една клапа имаше в комплекта.
                      Това е ремонтен комплект за еднокръгова спирачна помпа от което следва,че е с едно серво.
                      Сервоапаратите са два модела и за стария модел не се произвеждат рем.комплекти. Могат да се намерят само ако са изостанали някъде /в пликче вързано с конец/.Разликата е в две гумички.
                      Смени си гумичките на помпата и мембраната на сервоапарата.Течноста в момента се събира при мембраната,но няма да е за дълго и ще отиде във вакумпомпата

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                        Би трябвало до мембраната да не стига течност.
                        Точно така. Отговорност за това носи една гумичка в помпата.

Коментар

Това е ремонтен комплект за еднокръгова спирачна помпа от което следва,че е с едно серво.
                          Сервоапаратите са два модела и за стария модел не се произвеждат рем.комплекти. Могат да се намерят само ако са изостанали някъде /в пликче вързано с конец/.Разликата е в две гумички.
                          Смени си гумичките на помпата и мембраната на сервоапарата.Течноста в момента се събира при мембраната,но няма да е за дълго и ще отиде във вакумпомпата
                          Серво апаратите са един модел

А спирачните помпи са два модела

Нов и стар

30есе години се борим с овия железън камион
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                            Серво апаратите са един модел

А спирачните помпи са два модела

Нов и стар

30есе години се борим с овия железън камион
                            Изглежда малко си се борил.
                            Повярвай ми няма да се изкажа за нещо с което не съм наясно.

Коментар

Изглежда малко си се борил.
                              Повярвай ми няма да се изкажа за нещо с което не съм наясно.
                              Аз ли?

Огледай отново всичко отдоле....Точно за ГАЗ53 всеки болт ми е ясен

Пред очите ми е АЙЛАВИМ ГО
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X