Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Румънски двигател Раба-Ман

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Румънски двигател Раба-Ман

Как стой въпроса със частите за този двигател?Имам 1 под ръка,но ще ми трябват части за да го оправя.От къде могат да бъдат закупени и изобщо има ли ги

От: Румънски двигател Раба-Ман

Раба - МАН е унгарско лицензно производство на двигатели МАН .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В Румъния има три двигателя произвеждани по лиценз на Ман.
      На камионите Роман е същия двигател ,Д2156 ,който се монтира на Икарусите.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Раба - МАН е унгарско лицензно производство на двигатели МАН .
        Точно,а Румънското изпълнение е Роман.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_%...anufacturer%29
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Колеги как стой въпроса със частите?На дюзите пише Румъния.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko_racing Преглед на мнение
              Колеги как стой въпроса със частите?На дюзите пише Румъния.
              И с частите е така.
              Ако няма в СФК, по-добре е да търсиш при комшиите.
              Дори и по тошово време, когато имаше доста Романи, частите бяха кът.
              Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Тия камиони са вече по вторичните суровини - части от там.
                Не знам доколко има общо с икарусовите и тези в ботевградската сетра?!
                За какво ще го ползваш този кютук?
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Баща ми имаше един такъв двигател 6 цилиндров. Щяхме да го правим на зил, но така и не стана. До преди 2-3 години стоеше и ми пречеше. Тогава го разглобих и издадох на скрап. Излезе 600кг. Единия цилиндър беше корозирал. Двигателя никога не е пален. Помпата му я продадох миналата година, роторна мефин, става и за перкинс 6 цилиндров.

Коментар

Да уточня, няма нищо общо между роман и рабамам,едното е Румънско а другото Унгарско.Ето този двигател е на рабаман.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1000948_10151656269993036_613050726_n.jpg
Прегледи:1
Размер:61.7 КБ
ID:5649757
                    А и кабината на рабамана е по лиценз на даф230-330,а на романа е на ман.
                    Последно редактирано от tisho-samokov; 22-03-15, 19:26.
                    SUZUKI VITARA V6
                    HONDA CBR 919RR
                    MERCEDES ML
                    MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

А има и нови романи.Заводът е открит през 1921, а името на компанията е РОМЛОК. Отначало заводът произвежда локомотиви и вагони. През 1948 компанията започва да произвежда двигатели и оборудване за минната индустрия и строителството. През 1954 в завода започва масово производство на румънски камиони. През периода 1959 – 1961 започват да се призвеждат и 3-тонните камиони модел “Карпати”. През 1964 производството се разширява с 5-тонните камиони модел “Бучеги”. Годината 1971 е знаменателна за завода – официално започва масовата употреба на дизелови двигатели на МАН - Германия за оборудване на произвежданите превозни средства. През 1990 компанията се превръща в акционерно дружество РОМАН. През 1999 в завода производството се разширява и започват да се внедряват двигателите ЕВРО2 на цялата гама продукти РОМАН. През 2000 г. е прозведен 750 000-ят камион. През ноември 2002 г. компанията започва да прилага двигатели ЕВРО3. От януари 2007 година РОМАН внедряват двигателите ЕВРО4. По настоящем в завода се работи по внедряването на двигателите с екологична норма ЕВРО5 в продуктите на РОМАН.
                      SUZUKI VITARA V6
                      HONDA CBR 919RR
                      MERCEDES ML
                      MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Двигателя ще го кача на зил 130.Но му трябва обновяване(ремонт).Помпата е роторна мефин както каза колегата в по горният пост.С познат размених няколко приказки отностно двигателя.Каза,че помпата е проблемна,частите кът и е несполучлив като направа.Части немога да намеря(и ако намеря естествено ще са 1 камара пари).Ще ми се да му сложа някой шестак двигател мощен.Обмислям и вариант със ифоф мотор или незнам от какво друго най-лесно мога да приспособя.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko_racing Преглед на мнение
                          Двигателя ще го кача на зил 130.Но му трябва обновяване(ремонт).Помпата е роторна мефин както каза колегата в по горният пост.С познат размених няколко приказки отностно двигателя.Каза,че помпата е проблемна,частите кът и е несполучлив като направа.Части немога да намеря(и ако намеря естествено ще са 1 камара пари).Ще ми се да му сложа някой шестак двигател мощен.Обмислям и вариант със ифоф мотор или незнам от какво друго най-лесно мога да приспособя.
                          Струва ми се че този двигател за който говориш не е нито от Роман нито РабаМан а от едни румънски шестаци...викаха им румънски Ман и ги качваха на Зилове.Но 90те години си бяха много редки а сега за части не знам....
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

На нещо българско вграждан ли е този двигател?
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

има ли някакви табелки или знаеш ли диаметъра на буталата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X