Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е тая техника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е тая техника

Странна работа да не би да е Татра
    Прикачени файлове
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

До: Каква е тая техника

А, не е ли МАН?
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

МАН па кога са имали хребетна рама.
      На другото като му гледам зеления задник, сигурно са новите Татри на бившето БНА. Ама каквито и да са, натовските камиони са стандартизирани, та все едно къв им е етикета.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        МАН па кога са имали хребетна рама.

Бе, имат те. Сега не ми се търси спецификация, но нали се сещаш, че известно време работят много тясно със Щаер и Дойц. От друга страна, понеже ми обърна внимание на задницата - тази "блок-задна светлина" си е типично нашенска. Но Татрите от "бившата БНА" бяха /и са/ с четири моста. От трета страна, тези снимки май ги е правил Йори - така че са скорошни и излиза, че това е Мерцедес: Даймлер-Щаер-Пух!
        Последно редактирано от davc; 06-11-07, 02:05.

Коментар

Нали си от НАТО и това те пази от злите руснаци бе, що не знаеш? В НАТО има 2, 3 и 4 осни стандартизирани камиони. Общата компоновка и дизелите са на МАН, трансмисията на Пух, дреболиите - на общо двайсе и няколко други кантори. За мерцедес нищо не съм чувал, а виж нови новенички с табелка Татра в бившото БНА има. Шляят се по улицата.
          Долу съветското БНА! Да живее натовското БНА!
          Това ти го викаш.
          Хребетни рами в нато няма. Базовото изискване е напълно нееластична рама при всички експуатационни режими. Щото контейнери и нам кви още оръжейни платформи. И дрън дрън нататък по списъка.
          А радетелите на деформируемите зони в офроуда ги монтират в клетки под кабината да духат. Вместо компресор.

Коментар

Хребетни рами в "чист вид" няма никъде, освен в лабораторни и опитни условия, въпросните Татри и пр. са си със "тривиална" рама, става въпрос, по-скоро за независими мостове! И все-пак, ако снимките са скорошни и ги е правил Йори, това е Мерцедес /не, че не можеш да правиш собствени интерпретации по въпроса за табелките/.

П. П. Това за добрите и лошите го остави за подфорума "Политика...". А за собственото си оцеляване, грижата имам най-вече аз!

Коментар

гумите приличат на руски.

Коментар

)) Ти обичаш нато и мразиш руснаците, не аз.
                От независимите и пружинни окачвания са се отказали още на ранните етапи на разработката) Колкото и да са безотговорни евровоенните дейци, чак толкова големи глупости не правят. Макар че цялата гама е обичайната бизнес глупост. Не лоши, обаче и не военни камиони.
                Не знаех че произвеждани вече 50 години камиони са в мръсен вид. Макар че ги има още от 30-те, значи повече.
                Интересно, как може да се модифицира хребетна рама до пълна недеформируемост? Още по-интересно - защо? Кой, на къде и от къв зор ще вози двойно мъртво тегло? И как ще оправдае такова усложнение на конструкцията? Камион с две рами една върху друга ... Такива неща има само в кърпежния тунинг. Когато от джип се зверят да направят бъги, ама без да режат. Само като товарят още винкели.
                Нормална стълбищна рама си има там, хем особено масивна.

Коментар

Снимките не съм ги правил аз.
                  http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

На втората снимка се вижда обикновена рама, а на схемата-хребетна. Тоест схемата не е за този камион.
                    Гумите наистина приличат на руски.
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

И стопове от УАЗ
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                        На втората снимка се вижда обикновена рама, а на схемата-хребетна. Тоест схемата не е за този камион.
                        Гумите наистина приличат на руски.
                        Не мисля, че има разминаване. Просто на схемата е показана само трансмисията.

quadra, именно: задните светлини са смущаващо познати.

Коментар

този камион няма общо със схемата по простата причина че на схемата се вижда че задното окачване е с ресор а на камиона не е.а иначе камиона не може да е друк освен руски,ТО ПРОСТО Е ОЧЕВИДНО

Коментар

ЗИЛ 4334:
                            http://www.gruzovikpress.ru/article/...2_15-14_00_05/
                            Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
                              Да , първите две снимки са на ЗИЛ , но нямат НИЩО ОБЩО със схемата на третата , която е 100% ТАТРА !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X