Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизелов двигател на ЗиЛ 157

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дизелов двигател на ЗиЛ 157

Какъв двигател да сложа зила

От: Дизелов двигател на ЗиЛ 157

какьвто намериш.

Коментар

От трактор Булгар.
      Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
      АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
        От трактор Булгар.
        Прекалено слаб идва. Ифа става, но пък е много капризен и трябва да го пазиш много, дане го изпуснеш при спускане. Най-добре е 6 цилиндира на Мерцедес, въпреки, че аз се отказах тотално от този модел двигатели. Мисля че идват слаби също, разполагат само с 6 000кубика мощност. Решил съм да слагам на 131-то двигател от Маз.

Коментар

Преди години румънците са произвеждали 6-цил. редови за присаждане на ЗИЛ.
          Влизали са комплектовани , с радиатори и кожуха на съединителя за зиловата кутия.
          Мой познат беше монтирал на 157 -к и се държеше прилично.
          Каквото и на сложиш от 120 к.с. нагоре.
          Поздрави и наслука

Коментар

Първоначално публикуван от krras Преглед на мнение
            Каквото и на сложиш от 120 к.с. нагоре.
            Чипосан 1,9 ТДИ от голф 3?
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
              Чипосан 1,9 ТДИ от голф 3?
              Може. Тъкмо нЕма да включва "бързите"
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                Прекалено слаб идва. Ифа става, но пък е много капризен и трябва да го пазиш много, дане го изпуснеш при спускане. Най-добре е 6 цилиндира на Мерцедес, въпреки, че аз се отказах тотално от този модел двигатели. Мисля че идват слаби също, разполагат само с 6 000кубика мощност. Решил съм да слагам на 131-то двигател от Маз.
                Но си остави зиловата кутия.Мой клиент сложи Мазов мотор с кутията и сега се е видял в чудо.Предавателните числа не са подходящи.Голяма дупка между 2 и 3 та.А пета е почти неизползваема.

Коментар

При нас на 131 масово слагат двигател и кутия от Мерцедес 814.Оказа се сполучлив вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                    При нас на 131 масово слагат двигател и кутия от Мерцедес 814.Оказа се сполучлив вариант.
                    Има същия но шестцилиндров(ОМ 366). С турбо е 170, а без 130 коня. При всички положения е с по-голям момент от зиловия. Тежи около 450 кг. Има по руските форуми писано.
                    Мазовия е около 900кг и 180 к.с.
                    Мерцедесовия е доста разпространен, иначе може да се търси нещо подходящо, 5-6 цилиндъра, около 6 до 9 литра, с подходящо тегло и мощност от различни западни марки. Другото е, аналогично на 814, варианти за четирицилиндрови мотори.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Един приятел ми даде ифоф двигател и реших да го сложа но картера опира в предния мост и кардана на лебедката. Можели от друг двигател да се сложи картер или трябва да се режи

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                        Аз мислех за мерцедосов или мазов двигател но един приятел ми даде ифоф двигател и реших да го сложа да го пробва щот е без пари но ми опери в предния мост и кардана на лебедката можели да се сложи картер от друг двигател, ако си запознат как се слага ифоф двигател на джугана ще съм благодарен ако може да поговорим да споделиш опита си номера ми е 0889119044 само кликни

Коментар

Колега, подглагаш ресори и малко се реже картера. Относно карадана на лебедката, се подлага пластина на висящия лагер, да спадне малко надолу. Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X