Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трактор Мургаш ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Трактор Мургаш ?

    Търся нещо за трактор мургаш- снимки и описание. Всеки го е чувал но не се сеща какво преставлява. Ще съм благодарен на всякакво инфо и ако някой има или е имал какви са му предисмтвата и недостатъците. Дано сега не ме бъзикате толкова Предварително мерси!!!!!!1
    ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
    Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

  • #2
    утре ще питам мойте механизатори, какво точно ти трябва ?
    drive alive

    Коментар


    • #3
      За мургаш-всичко

      Преди малко се върнах от оглед на един но първоначално бе казал 700-800 лв а като отидох се изцепи 2500 за без гуми, уй двигателят бил 150 к.с. и вярно има хидравлика отзад но в отчаяно окаяно състояние.
      За първи път вийдам такава машина но ми допадна- 4х4 и е нещо като огромно тейко и бавно бъги
      ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
      Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

      Коментар


      • #4
        никога не взимай стара машина в окаяно състояние, освен ако не е за части, иначе ще се видиш в приключение, а с тези антики е много сложно и с частите. ако ти трябва трактор търси ЮМЗ или болгар

        за какво ти трябва такава машина
        drive alive

        Коментар


        • #5
          diavol koleda

          Доколкото съм запознат а аз би траябвало да съм зпознат щото съм завършил механизация на селското стопанство това дето ти му викаш трактор Мургаш всъщност се води косачка за трудни терени произвеждана е в нашата татковина но е нямала никакъв успех и е рядкост аз лично знам къде има две и ги карат ама не и да косят с тях може би ако ти трябва трактор втора ръка наистина си вземи ЮМЗ или Болгар само дето на болгар чат пат му се чупят скоростите или поне на болгарите в техникума им се чупех доста често
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
          тел.088четири 9едно9 4нула4
          -------------------------------------------------------

          Коментар


          • #6
            За какво ми трябва

            Имам си едно местенце между Севлиево и Априлци- там е забравено от всичко място-път вече по4ти няма, а съм върл фен на това място и не само там- на всички такива забутани месата Там има няколко хиляди акра пущинак по баири- обикновен трактор- булгар или ЮМЗ просто ще се катурне и край- а това Мургаш е 4х4 - ниско и широко- идеалната машина за там. От друга страна и като се наложи нещо да се бутне работа -има си всичко и хидравлики и може и грибълце да му се барне- а какви трупи влачи- добор е за целта но не знам от къде да намеря такава машина. Не е толкова проблем парите ама да си заслужава.
            ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
            Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

            Коментар


            • #7
              питах за тоя трактор, това е машина конструирана за работа в трудни /планински/ терени има за него всякакъв прикачен инвентар вкл. косачка. лошото е че тоя трактор е забравен някаде във времето и никой вече не произвежда нищо за него, ако се счупи край

              ако това място е толкова отдалечено и няма път защо не помислиш за някой верижен трактор примерно ДТ 75, това е невероятна машина и може да си намериш такъв за около 2000лв. в добро състояние заедно с някой плуг примерно. ако ти е голям може да потърсиш някое малко болгарче, от онези, с които се обработват/ха/ лозята, те са малки верижни без кабина.
              drive alive

              Коментар


              • #8
                Точни данни за Мургаш като p.s. на мотора и т.н.нямам,но на гръцката граница където преди доста време служих с такъв оряха браздата зад кльона.Почти квадратна бавна машина, мисля със всички блокажи, идеална за тази цел по онова време, да не кажа използвана най вече за това по времето когато пазехме да не избяга някой навън Тогава бразда за оране дълга,Мургаши много не че не са се използвали и за друго,но времето им просто мина.Ако имаш вече такъв и един поне още за рез. части добре,но разбрах,че сега търсиш.Тръгваш по труден път,но не е късно да се откажеш,просто няма смисъл според мен.

                Коментар


                • #9
                  Двигателят е АКМЕ-двуцилиндров,с въздушно охлаждане,30 к.с.Навремето/92-93 г./ имах ЗАЗ с такъв двигател-3 на 100 нафта и две купета годишно-ужасни вибрации.Но с частите е трудно,дори в завода в Русе не беше останало нищо.

                  Коментар


                  • #10
                    Мног облагодарско за мненията за Мургаш- него ве4е го погребах в идейте си-много смешна машина и стара-вярно много проходимо ама не 4ак колкото това което спазарих. Самоделна конструкция с двигател от Москвич 408 и отпред торсионно окачване отзад твърдо 16" рибена кост с блокаж на диференциала, бързи и бавно скорости. Само трябва да се науча да го карам това бъги-трактор. И да намеря начин от София до Севлиево да го докарам че цепят главите като чуят за какво и от къде да се кара. Ако някой знае платформи под наем на игодни цени ще е добре.
                    ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
                    Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

                    Коментар


                    • #11
                      званиш на СБА и ще те откарат, никакви грижи. ако търсиш разни самосиндикални превозвачи ще платиш повече.

                      според мен най - добрия вариант е да си намериш камион, който кара нещо от твоя край към софия и се връща празен
                      drive alive

                      Коментар


                      • #12
                        Ако имаш някой познат от района ти дето кара скрап до Кремиковци със сигурност ще свършиш работа. Аз така прекарах един Голф до Ямбол.

                        Коментар


                        • #13
                          Намерих един бус и ще ходя в събота че ми е голям мерак за таз машина. Вземам го и за работа но и най вече да му одяря една супер разходка из дебрите. Там колело не минавало от около 80-100 години- тогава е било на каруци биволски- сега ще се чуе бръмчене и ще мина аз- не е ли това истински OFF Road. Ако някой желае може да се чувства поканен- няма много публика-най много да смачкам някой циганин /опа българин от ромски произход/ тръгнал уж за гъби пък то да види какво може се открадна.
                          ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
                          Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

                          Коментар


                          • #14
                            До: Трактор Мургаш ?

                            Имам такъв трактор , много мощен -изтегля големи товари в трудни терени,преминава през места където друга машина не би могла да премине.

                            Коментар


                            • #15
                              До: Трактор Мургаш ?

                              Аз имам такъв трактор . Двигателя е " Перкинс" - четири цилиндров;,скоростната кутия е изработена в завода за малки трактори-Русе; съединителя е на ГАЗ-53/тук може и да греша/;мостовете са от Авия ,задния има блокаж;има си навесна с-ма; ВОМ /мисля така се казва/ ;косачка 2 метра задвижва се от хидро мотор. С тази машина се рина снега зимата /.базата ми е 20 декара/;.ора градината /около 2 декара/ - плуг с четири тела. Хидравликата е българска..обобщено аз съм доволен-висока проходимост,много стабилен,евтина подръжка,голяма теглителна сила.....недостатъците-трудно пали зимата/няма подгряващи свещи/задната скорост е проблемна.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X