Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От днес с Унимог 406 и първи проблеми:)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От днес с Унимог 406 и първи проблеми:)

Здравейте, от днес съм собственик на Унимог 406, самосвал 1975г. Има си неща за оправяне, а аз хич не познавам тези машини.На първо място трябва да оправям слирачките. Вдига въздух, но педала пропада, напомпвам 2-3 пъти и педала се нормализира и спирачките леко се появява,т но са далече от приемливото. Ако има товар направо не ми се мисли. Ръчната не работи, жилото е здраво ,феродо има, виждат се накладкити при махнати предпазитили. Моля за съвети и помощ.
    Мерси!
    Последно редактирано от motoristot; 12-09-14, 22:46.

От: От днес с Унимог 406 и първи проблеми

Поздравления за придобивката. Тоя дерт 100% е въдух-масло система и от многото години, помпата е дала фира. Дано е взаимозаменяема с някой по дърт Мерцедес, иначе ще береш ядове. Като дръпнеш лоста на ръчната, провери дали накладките отварят или са спекли. Колега, няма по-лошо от висяла машина и ще го разбереш по трудния начин. Поздрави

Коментар

Днес разглобих точно този възел-спирачна помпа, мембрана на въздух, всичко това в един кюп. Предишните майстори бяха изолирали добросъвестно две от тръбите за въздуха с монети от по 10 ст.Направо кюпа беше аут. Един приятел, го разгледа и установи, че трябва нова гумичка с двойно действие за спирачната помпа и едно О-пръстенче, което е за една тръбичка по която минава спирачна течност от спирачната помпа до другия край на кюпа и стига до клапанче.
      Имам снимки, ще кача да се види. Много ще съм благодарен ако ме насочите към някакво по конкретно решение. Казаха ми че ИФА-та била на такъв принцип и да търся части от ИФА.

Коментар

От къде мога да си купя ремонтен комплект и изобщо има ли място в Бг от където може да пазарувам някакви части. Видях сайт ЕлитКар, предлагат нещо ама в моделите нямат 406, има 404.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
          Поздравления за придобивката. Тоя дерт 100% е въдух-масло система и от многото години, помпата е дала фира. Дано е взаимозаменяема с някой по дърт Мерцедес, иначе ще береш ядове. Като дръпнеш лоста на ръчната, провери дали накладките отварят или са спекли. Колега, няма по-лошо от висяла машина и ще го разбереш по трудния начин. Поздрави
          'Ял' съм дървото с едно Сузуки и Волво - висяли неизползваеми по няколко години!И колегата е прав, пък и вероятно някъде ще да изпуска я масло-въздух или е влязъл въздух по системата.Може и помпата да е за смяна или рециклиране ако минава този вариант...Имаш ЛС.
          Последно редактирано от Селски пич; 13-09-14, 20:30.

Коментар

Излезе ми късмета аз да се занимавам със спирачките на въпросното. Намерихме дефекта ,надявам се,неоригинална гумичка на "втората" помпа,пропускаща течност гумичка от "втората" към "третата"...
            За първи път ми е да се занимавам с такова,но му "влязох под кожата"
            Снимки само от собственика,ако има желание.
            Последно редактирано от kalin09; 13-09-14, 22:20.
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Може и да мина на друг вариант-промяна на системата с помпа и серво от "ВИЕТНАМКА" или помпа със или без серво от друга техника.

Коментар

Въздух-масло системи, дал бог колкото искаш. Урал е така, но е калпав до безобразие, че може и да те убие някъде, Ифата е така, която е не по-различна от Урала от към спиране. Ако слагаш заместител, което е доста трудоемко преправянето, по-добре търси нещо "западано". Руската техника от онези и тези години е тотален крах. Има едни малко камиончета на Рено, те пак са въздух-масло, Ивеко магирус също е въздух-масло. Колега, има и фирми, който рециклират помпи - зор за аман, ще рециклираш и пак ще кара.

Коментар

Днес дадох помпата на един познат, работи във фирма за ремонт на хидравлики, до ден-два ще ми звънне с отговор. Разбрах , че в София на ул. Антим | има фирма за ремонт на такива техники, ако моят познат откаже ще пробвам и там.
                  ||

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                    Въздух-масло системи, дал бог колкото искаш. Урал е така, но е калпав до безобразие, че може и да те убие някъде, Ифата е така, която е не по-различна от Урала от към спиране. Ако слагаш заместител, което е доста трудоемко преправянето, по-добре търси нещо "западано". Руската техника от онези и тези години е тотален крах. Има едни малко камиончета на Рено, те пак са въздух-масло, Ивеко магирус също е въздух-масло. Колега, има и фирми, който рециклират помпи - зор за аман, ще рециклираш и пак ще кара.
                    Ифата проблеми с хидро - въздушните спирачки няма . Имах 2 ифи едната 4х4 с балонните гуми другата нормална бордова . Карал съм почти всичките разновидности на Ифа движещи се някога в България включително и седлови влекач с ремарке цистерна млековоз .Проблеми може да дава с всичко друго но не и със спирачките .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Части за Унимог в Солун при Арнакис.Тия са царе на тая техника. https://www.facebook.com/unimog.arnakis

Коментар

Нещо няма много надежди за ремонт, утре ще знам със сигурност, но профилите на гумичките са проблемни.Ако се окаже невъзможно да ги изработят ще нося помпата и на Антим1, ако и там не стане ще премина на серво. Даже вече търся информация. Искам вариант със серво и помпа, които да монтирам на шасито, запазвам горната помпа на Унимога-с нея ще предавам движението на спирачния педал към помпата монтирана на шасито. Компресора остава само за блокажите и готово.

Коментар

Чакайки възстановяването на спирачките забелязах теч от един редуктор, разглобих го и стана ясно че съм за нов семеринг 52х90х10, съответно където и да потърсих ровейки в нета и прозвънявайки по фирмите се оказва, че го няма. В Балканстар не съм питал още. По чужди сайтове излиза за по 6-7-8 паунда/долара и най-вероятно ще е от там.
                          Другото, което ме притеснява е сглобяването и по-точно един от лагерите трябва да му бъде набивана гривната(черупката) едновременно със сглобяването)захлупването) на редуктора. Сигурно има методика, която аз незнам.Ако имате идея и по този въпрос ще се радвам да я споделите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X