Обява

Свий
Няма добавени обяви.

компресор за камаз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• компресор за камаз

Здравейте, предстои ми дилема относно един камаз. Много бавно вдига въздух и трябва да се прави компресора. Иначе като вдигне въздух си държи налягане но трябва да се форсира на място около 15 мин докато вдигне 6 атм само в едната бутилка за да се тръгне.
    Така ремонтен комплект има и е 18лв, но в него са май само клапанчета и гарнитура. Нов компресор е 400лв. Гледам го почети същия като зилов, но има малки разлики в корпуса и задвижването е със зъбно колело от ангренажа. Дали е съвместим със зилов, че имам един познат има чисто нов зилов и му иска 100лв. Предполагам е по-добрия вариант, от колкото да си играя да правя този. Шефа няма да даде обаче 400лв за нов.

От: компресор за камаз

Компресора има разлика само в захващането . Купуваш си един ремонтен комплект и си го правиш . Около 50 - 60 лева е пълен ремонтен комплект с нови бутала . Можеш да вземеш зиловия и да му прехвърлиш всичко без картера . Но все пак го огледа хубаво защото този тип компресори ги правят много заводи из бившия СССР и някои имат минимални разлики .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Според мен компресора за КАМАЗ и ЗИЛ / Говоря за тези на паневежис Аурида / са различни като резервни части. Само май гарнитурата за главата и някои други дребни неща са еднакви. По каталог е така поне.Тези неща имаме при нас за ЗИЛ/МАЗ- ов компресор.
      0
      0
      0
      0
      0
      0
      0
      0
      0
      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

В магазина не попитах какво точно съдържа ремонтния комплект, понеже бързахме. Купихме тампони за двигателя, че вчера са се скъсали, привода за спирачките не може да се натисне и нямал вчера спирачки изобщо, само на паркинг са спирали, сдигателя посукан. Предните два тампона скъсани и днеска цял ден ги сменяхме. Новите тампони са само с една шпилка към рамата, но към лапите на двигателя няма. Питах за шпилки да ми продадат отделно, но не се предлагали. С голяма мъка извадих две шпилки и намерих два бота да навия. Разиатора протече от долния вход към парното, понеже от там отворих да пусна водата, може и аз да съм го спукал. Лепен е там с калай, но колко е здраво не се знае. Утре ще го караме към града за да го дооправяме, че да е всичко в изправност по камиона.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Компресора има разлика само в захващането . Купуваш си един ремонтен комплект и си го правиш . Около 50 - 60 лева е пълен ремонтен комплект с нови бутала . Можеш да вземеш зиловия и да му прехвърлиш всичко без картера .
          И това е вариянт , мисля че и вала е различен визирам начина им на мазане . 2 цилинровите вдигат по бавно въздух но са по надежни от едноцилиндровите .
          Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Сега пак се разрових - важно е да се знае ЗИЛовия компрессор коя година е произведен, също и твоя.
            ЗИЛ,МАЗ,КАМАЗ вътре са унифицирани и можеш да прехвърлиш резервните части. Но все пак си мисля че ЗИЛ-овия който си намерил е Сделано в СССР и може да е различен.
            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

И все пак е важно кой е производителя на двата
              only 4 x 4,sim AWD

Коментар

На компресора на нашия Камаз му правих основен ремонт преди 5-6 години със зилов ремонтен комплект .

Коментар

Колегата по горе каза че вала е различен.
                  Но ако трябва да му смени бутала и сегменти - можеш да звъннеш на Разград. Те ги правят за Аурида Паневежис. На дребно ги продават бая скъпо.
                  only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Вала на тия компресори е последното нещо което се скапва .

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                      И това е вариянт , мисля че и вала е различен визирам начина им на мазане . 2 цилинровите вдигат по бавно въздух но са по надежни от едноцилиндровите .
                      Все още не съм смъкнал компресора и не знам къде може да е проблема. Камиона не съм го карал аз, но шофьора казва че като напълни бутилките и докато работи държи въздуха, но като трябва да пали и да чака за вдигане на въздух е било доста време на форсаж. Втората бутилка я пълнел по-бързо след като тръгне. Съмнявам се и в проблем в клапана между бутилките. Не го знам точно на какъв принцип работи, но втората бутилка шофьора казва че много по-бързо я пълни. Това ме навежда на мисълта че компресора може да е добре.

Коментар

наи вероятно,компресора е здрав.виж клапана но са кьм 120лв. у магазина

Коментар

Да не отварям нова тема, някой има ли ръководство за Камаз. Днеска ново двайсет, волана останал без хидравлика. В началото ту имало, ту нямало. Решили че вече ще се кара към Русе за ремонт и шефа го спрял пред вратите на гаража. Просто на никъде и трябва този камион да се измести наново за да се отвори гаража че искаха да се почне друг камион за ремонт. Запалих го камаза за да вдигне въздух и го дочаках до 5 атм. Няколко пъти натисках съединителя докато нацеля задната, че не знаех къде. Дръпнах назад и като включих на първа за да дам напреде камиона виде много зор, претриса яко. На манометъра въздуха паднал малко под 4 атм. Като падне под 4 атм съединителя става доста твърд. Качи пак въздух и изместих камиона, но волана е голяма мъка да се върти. Колегата ми вика на място да го изправя, но на място не помръдва, за това лекичко на полусъединител.
                          Шефа иска да се оправи камаза че вика без него сме загубени. Просто нямало друга машина, която да даяни по полетата. Гледат 1200 дка ниви и с него се кара зърното.

Коментар

Днеска свалих хидравликата на волана, тече от семерингата на вала към хебела. Смених я и си помислих че всичко ще се оправи, но хвърля пак масло от там, но само в крайно положение. Свалих и утре шефа каза че ще я прати за рециклиране в Горна Оряховица.
                            Компресора си работи добре, но проблема е че много въздух се губи във съединенията. Има няколко маркуча меки връзки между кабината и рамата. Всичките съскат. Блока за превключване бързи и бавни съска доста в положение на бързи. Не знам този блок ремонтира ли се или се заменя с нов. Двигателя е за ремонт на тапи на главите че тече вода от почети всички глави по малко, но просто нямаме и време. За момента искат да оправим хидравликата и въздуха. Давайте насока как да се справя.

Коментар

като чета какво пишеш,тоя камион е за основен ремонт!по добре ела да ти продам един здрав та да се види вашта фирма у камион.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X