Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ 53 - Блокиране на спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газ 53 - Блокиране на спирачките

Здравейте Колеги, имам следният проблем- при натискане на спирачка на Газката блокират и 4 гуми. Отвивам клапана на сервото и цилиндърчетата се връщат до следващото натискане на спирачки. Някакви идеи на какво се дължи проблема и забелязах че сякаш спирачното масло не се връща в помпата на педала ?

От: Газ 53 - Блокиране на спирачките

Буталото на главния цилиндър или на сервото не се връща до край. Пробвай при блокирали спирачки да развиеш тръбата м/у главния цилиндър и сервото - ако има налягане и спирачките освободят, проблема е в главния цилиндър.
    Ако е пипано по щангата на педала към цилиндъра, проблема може да е от удължаването й/липса на луфт/, но пък ако има много луфт буталото не се връща до край/заяжда при освобождаване на педала/.

Коментар

Значи буталото на главния цилиндър се връща, но направих един експеримент надух с компресора тръбичката от сервото към главния цилиндър и въздух не мина, а от помпата през съда за маслото към сервото минава. Така че мисля че проблема е в самата помпа. Но я разглобих и не открих никакъв проблем

Коментар

И аз реших че е от буталото, но то се връща докрай, даже разглобих помпата, но не видях проблем. Направих си един експеримент и пуснах въздух с компресора от от помпата през съда за масло по тръбичката и въздухът мина, но от към сервото към помпата не мина. Така че най-вероятно проблема е в самата помпа

Коментар

Има и друг вариант ,стари спирачни маркучета,при натискане на педала спирачната течност преминава ,но не може да се върне .Имах такъв проблем,след смяна на маркучета се оправи,лошото е че не намерих оригинални за ГАЗ,та сложих за Уаз,взаимозаменяеми са ,но имат разлика поне на гледане във външното фи ,във вътрешното не знам.
          Хора които са прекалено умни,за да се занимават с политика са наказани да бъдат управлявани от глупаци!

Коментар

Впомпата ти е проблема,щом задържат едновременно и 4–те колела,като пуснеш течност от ней пак отпускат 4-ТЕ,нали ?Развиваш тръбата към разпределителя за двете сервота и охлабват дингилти.Таз зима в най–големия сняг ми го направи тоз номер мойта.

Коментар

На мене ми е правил пробем маркуча към задния мост. Карах около 30 км без да разбера че проблема е там, а камиона се мъчеше в началото, а в последствие загуби спирачки. Като спрях след 30км видях че пушат задните гуми. Не можех да си доближа ръката до джантата, камо ли да я бутна. След смяна на маркучето всичко си стана ОК.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X