Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедка от Прага

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лебедка от Прага

Днес ми изпадна една лебедка от Прага със предавателно число 16:1 . Лебедката е в добро състояние , единствено веригата на редача е скъсана , затова реших да я разглобя за да я ревизирам . Обаче ядец не мога да отворя капака на редуктора , отлепя 5 мм и нещо го държи в напрежение . Преди това обаче ми направи нещо друго впечатление - при подаване на движение на барабана се завърта червяка в обратната посока , вярно с усилие но нали идеята е червяка да задържа и да не позволява барабана да се върти при усилие откъм барабана . На фланеца на червяка има нещо като барабан с диаметър десетина сантиметра и по снимки видях че там има нещо като лентова спирачка която да създаде усилие , но ми се вижда доста слабо да задържи цял камион да не тръгне назад по склона ... Та ако има някой схема на лебедка на Прага да каже как да разглобя лебеда и защо барабана се завърта в обратната посока . Мислех да я слагам на джипа ама ако не мога да вися на въжето май ще я продам или ще я трампя за някоя Виетнамкена лебедка ...
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

От: Лебедка от Прага

Живко дай ми някакъм e-mail да ти пусна едни неща мисля че ще ти помогнат но незнам защо немога да ги кача във форума.

Успях качих го тук http://htftp.offroad-bulgaria.com/koleda/praga/ сваляй и чети от страница 277 надоло ама е на чешки.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

Коментар

При редукция 16/1 е нормално да връща. Явно има някаква лентова спирачка. Няма нужда да е яка. Там товара е малък, но ми се струва излишно сложна за нашите цели. Не си ли доволен от последната? Я утре се обади да докладваш ситуацията.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
        При редукция 16/1 е нормално да връща. Явно има някаква лентова спирачка. Няма нужда да е яка. Там товара е малък, но ми се струва излишно сложна за нашите цели. Не си ли доволен от последната? Я утре се обади да докладваш ситуацията.
        Доволен бях
        , всичко вървеше чудесно докато вторият ден въжето не се нави на муфата и затегна . И един умник реши да го развие с удари като засилваше на задна ... да се е.а в главата проста . Въжето не се разви , срязах го ама от ударите съм пукнал бронзовата корона , и на първото дърпане каза тряс и останах без механична лебедка ... Е , завършихме на електричка ама сега трябва да слагам друга лебедка и затова мисля да е тая от Прагата , само това незадържане на барабана ме притеснява ...
        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Ми те са го измислили. Стопират червяка принудително. Щом държи на Прага , значи няма да има ядове с твоя кашон. Виж я първо колко тежи за всеки случай.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Дай да видим редача на Прагата. Ей това ни липсва.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              Ми те са го измислили. Стопират червяка принудително. Щом държи на Прага , значи няма да има ядове с твоя кашон. Виж я първо колко тежи за всеки случай.
              Бе те са го измислили ама при мен го няма , с кво да го задържа тоя кардан ...около 70 кг без въже , двама човека я носим

Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
              Дай да видим редача на Прагата. Ей това ни липсва.
              Ще го снимам ма не мога да я разглобя тая пущина ... и файла дето го пусна дявола го отварям само до 60-та страница ...
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Такааа , знаех си че не може да е толкова хубаво ... разглобих лебеда и кво да гледам - някой глупак я е карал без грам масло , само с мазна кал , вследствие на което зъбите на короната / която е изцяло от стомана / са се изпилили дотолкова че върха им е като нож . Затова и барабана завърташе червяка ... а е толкова хубава лебедка ... без редача е доста компактна нещо около 60Х30Х30 и не по тежка от 50 кг ... единственият и недостатък е че няма свободен ход , но вече няма значение ...
                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Това щях да ти казвам,редача и е добра екстра,но няма свободен ход...по спецификации я дават около 120 кила обаче тая лебедка,Зиловата е 107 кила с 40:1,Виетнамкената е 1:24(според писано в Руски сайт) и 78 кила
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X