Преди два месеца докато карах ифата с водоноската от голиат, изтрещя нещо отзад и така постепенно зачести ,докато задното дясно колело грипираше постоянно .И така докато на всеки десет метра блокираше и спирах ,метър назад и продължавах и така до следващите десет метра. Днес разглобих десния редуктор

и беше доста смлян. Не мога да повярвам, че лагерите са оцелели с тия отсколки. Искам да попитам дали ще е проблем да заменя целия мост с такъв от транспортна ифа, понеже тоя е по-бавен със 13 зъба на малката зъбчатка и с 31 на голямата?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Заден мост на Ифа w50 LA, изронен краен колесен редуктор
Свий
X
-
От: Заден мост на Ифа w50 LA, изронен краен колесен редуктор
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеНе знам как ще му понесе на предния мост тази смяна .Последно редактирано от тихич; 11-06-13, 00:15.
Коментар
-
Намерих нови зъбчатки за редуктора и всичко се намести мотамотапата на моста я заварих на виг за винаги ,не знам какъв вид маслоустойчиво лепило са използвали в ГДР и аз се оказах да търся алтернативи и заварях,но от натрошените зъби имаше теч от ръкава на прасенцето ,което няма пробка за източване и наливане , прелива и така пълни .Определено тая чудесия не беше барана откакто се е пръкнала от завода с гарнитура дебела колкото цигарена хартия, немска му работа
Коментар
-
ГДРейците все пак са си германци . На времето ми падна ченето като свалих за първи път полуоска на ИФА. Двете повърхности идеално шлайфани и няма гарнитура .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Скоростната кутия е също без гарнитури. Преди няколко години сменях двата синхронизатора и зъбчати колела на трета и първа скорост и се чудех защо няма гарнитури .......за разлика от руската машина времени
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар