Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зил 131 превоз на дърва като цена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зил 131 превоз на дърва като цена

Здравейте на всички Чудесен форум ,Поздравления!!! Имам едно въпросче към хората притежаващи Зил 131 или друг триос. Колко според вас е нормално да струва един курс 10 кубика дърва на 6 км растояние ,като става въпрос за черен път. В курса влиза товарене и разтоварване.Моля за обективен отговор.Благодаря ви!

От: Зил 131 превоз на дърва като цена

Обективно погледнато... Купуваш си ЗиЛ 131 - 6000лв. Докарваш го на въпросното място, за което трябва или да го натовариш на нещо, или един куп документи плюс бензин/газ... И накрая товариш дървата(ако не трябва и тях да ги плащаш на някого) и ги караш на 6 километра изразходвайки 6 литра бензин по 2,50лв/л... 16лв...нека са 20... Удоволствието е безценно, за всичко друго има мастъркард
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Хааааа добре ,става въпрос за 80 курса дърва сериозно.Искат ми по 150 лв на курс ,това нормално ли е ? Скъпо ли е, евтино ли е кажете бе момчета досега не съм си имал работа с превоз на дърва .Майтапа настрана кажете ми сериозно.Според вас много малко.

Коментар

1. Не знам от кое населено място сте.
        2. Не знам от коя точка до коя точка ще се превозват дървата.
        3. Не знам с какви габарити са дървата.
        4. Не знам дали се свалят на земя или редят на друг камион.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Горивото е около 20 лева в едната посока. Ама той трябва и да се върне. Значи още 15, щото е празен, ама дотук 35. Амортизацията на повечето транспортни машини е приблизително колкото горивото, значи още 35. Дотук 70 лева, само да не е превозвачът вътре от операцията и ако не взема за себе си - и ако пътеката е нормално проходима.

Курсът дотам и обратно е къде час. Половин час товарене, половин разтоварване - това ако дървата са метрови и на сгодно и има 4 човека да го правят и шофьорът да им помага. Значи за деня максимум 4 курса. Товарачите ще искат поне по 25лв надница, за шофьора да останат 100, разхвърляно на 4 курса са по около 50 лева на курс.

Т.е. 120 лева при добри условия. А ако е трудно проходим пътят, ако е натоварен сезон и камионите са заети, ако местните общаци искат повече пари - ми няма да са 120 лева, а повече. И ще отиде къде месец работа, ако времето позволява.

Коментар

Нормалното е около 15лв на километър, без товарене и разтоварване и с шофьор. Както написа и Ясен горе, всяко едно усложняване на нещата вдига цената. Път, камъни, коловози, мека почва, изискване на винетка, наличие на полицаии по курса и т.н.
            Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Към казаното от Ясен да добавя само за товарачите ако дървата са "метровки" за огрев: 2,50 лв за 1 куб.м. разценката е за наше село.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Значи , дървата са в гората на рампа и се прекарват до селото на местните жители,което се намира на растояние 6 км и е черен път .Има дупки но големи ями не.Товаренето и разтоварянето влизат в цената.Сега есента возеха Камази по 20 куб наведнъж и вземаха по 300 лв за 6 км.Става въпрос за метровки бук . Та питам не е ли множко ? Или тази цена е нормална.Може би защото камионите бяха два.Сега есента ще ангажирам повече коли за да не ми поставят цена.Ще ви търся момчета селцето е на 30 км от Асеновград, а курсовете ще са към 150 .

Коментар

До преди няколко години работихме с Газка в горите и карахме дърва. Товаренето се правеше на място от кран. Наща газка беше самосвал и разтоварването ставаше бързо (бордовите шофьора си ги разтоварва). Даваха ни по 5лв на кубик. Извозването беше около 3-4км. Събирахме 8 кубика в сухо време, а при по лигав път по 6кубика, но гледахме в сухо да влизаме.
                  Тогава бензина беше около под 2лв, а сега е кум 2,50лв. Газката бореше около 30-35л/100км бензин. Много зависи от терене и на каква скорост се кара. Ако е черен път и е лигаво/кално цената е нормална. Зила не вярвам да падне по 50л бензин.
                  Сега и аз искам да ми докарат дърва от гората, ама шоферите не искат да влязах в гората с обикновен камион. А тези които се наемат да влязат искат за 30км превоз 100лв, а за товара не искат да товарят повече от 8 куб. Макар че могат да съберат 10.

Коментар

Значи, 10-12 лв на км е добре за 6км път.Като вземат всички курсове ще си струва вероятно.Благодаря на всички за изказаните мнения .Просто ме е жал за тези хора-пенсионери с 150-200 лв пенсий да им смъкват кожите.В гората са, а толкова скъпи дърва купуват,и горското ги дерат по 41лв на куб.Ще мисля някакъв начин за по малка цена тази година.Благодаря ви още веднъж на всички

Коментар

При нас фирмите,които товарят тирове -даже и сега в това време а в гората се влиза с виетнамки и то с вериги,плащат за около 3-4 км в посока по 7-8 лв на кубик,това включва товарене,претоварване и превоз,като празните км до сечището и обратно от където си тръгнал НЕ се плащат...Смятай какво остава...

Коментар

Добър вечер колега..Аз със моя Камаз (не е 6x6 а 6x4)със КРАН кажи речи повече,от 50% от времето карах дърва.Казваш пътя е 6 км. обаче какъв е пътя,и аз съм карал на 6 км на 150 лв. но пътя беше ад,карал съм и на 10 км,на 110 лева,така че от пътя зависи.Значи има и друго,че собственика включва амортизация,гориво,надница на шофьора (ако не си го кара той)предполагам Зила няма кран,и всичко е на ръце,и там пари се дават.Аз в последно време работих така.Нафтата по 3,да избия нафтата,за амортизация и за мен..Така че 150 лева може, и да са много може,и да са малко.И аз на моя камаз,съм му слагам 25 куб,и курса не е същия както при 12 куб. примерно..Мога да приложа снимка да се види за какъв товар говорим.Поздрави..

Коментар

При нас в Русе дървата от горското са по 30лв/куб от гората. Дървата са акация. За транспорт камионите искат около 100-тина лв, товаренето отделно. Имам един познат от които ги купувам на 45лв. Кара камиона в нас с дървата, качва се на камиона и почва да ги реже. Не знам тази годиана дали ще ги вдигне, но до сега не съм бил лъган от него.

Коментар

Тук,горското взема по 41лв на рампа +превоз 15лв на куб.+7лв рязане на късо на кубик бук.А защо да са различни цените на горското, нали е държавна фирма .Би трябвало да са еднакви в цялата страна.Може би зависи от терена ,но пък те не ги добиват само пребират парите от позволителни.ИнтересноКолкото до пътя тази година беше сухо време и нямаха проблеми.По миналата година имаше един с триоз който правеше по 6 курса на ден.
                            Последно редактирано от Ясен; 24-01-13, 09:32.

Коментар

Горското изобщо не е фирма и това е цялото обяснение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X