Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Iveco 35-10 конверсия от 2Х4 на 4Х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Iveco 35-10 конверсия от 2Х4 на 4Х4

Имам Ивеко 35-10 88г 2.5ТД 103кс с двойна гума и реших че ще е удобно да се ползва и зимата ако може да се конвертира на 4Х4.

Ще бъда много благодарен ако някой има представа и напише 2 реда за това как стоят нещата с раздатка, ск кутия, кардани, захващане на преден мост, цени и заслужава ли си процедурата..

Идеята е да е по проходимо със комплект зимни гуми, не става въпрос за оффроуд.

Благодаря предварително.

От: Iveco 35-10 конверсия от 2Х4 на 4Х4

Колега няма ли готови ивека 4x4 ? Що не си помислиш за едно мерцедсче 309D примерно, или 410D. Аз имам 410D, едно от най-късите изпълнения (3м. е дълга каросерията) и зимно време дори с вериги му е мъка. Незнам изобщо дали е възможно да направиш твоето 4x4, в смисъл дали си струва инвестицията, освен ако нямаш нужните части. Щото само за части 1000лв. може и да не ти стигнат, да не говорим преправянията по кормилната уредба, окачване и всичко друго водещо след себе си.
    Най-добре се огледай за готово 4x4.

Поздрави !

Коментар

Колега готовите са доста скъпи а аз нямам реална нужда от 4х4 бус.
      Ако са само 1000лв части е повече от приемливо. Не ми се сменя защо моето е мнодо запазено и мисля да го карам докато има душа, но зимата с двойната гума просто не мърда от място.
      Другата ми мисъл е дали може на сухо да тегли платформа с 2.5т джипка, дали ще му се вее леката задница ?
      Теглил съм само леки ремъркета с 2 атв с дълъг джип.

Коментар

За платформата нямам идея. А относно зимното каране - опирвал ли си с вериги ? А блокаж ?
        Имим едно приятелче със същия като моя бус, но е малко по-дълъг и ма блокаж та по се трае.

поздрави !

Коментар

Куца работа. Части нови забрави, единствения шанс е да попаднеш на подходящ донор, но с оглед на рядкото им същество - много трудно. Иначе не е проблем си влачи платформата, но ще се пълзиш много по изкачванията, освен ако не е с по бавния диференциал, който си е "бегачка" до 90км/ч.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ясно че донор, но какво трябва да се добави ?

По баирите да се влачи, колко да се влачи, 3т съм го товарил и мести, само де не излиза от траектория при спиране, ценно е че се кара с Б категория.

Коментар

Това за категорията можеби е най-ценното. И мойто навремето го регистрирах да се кара с B, нищо че е с чифте гуми и нищо че товари 3.5т. и още-по важно - винетката е като за лека кола к3.

Поздрави !
              п.п. Карай си бусчето не се занивамай с глупости, едни вериги и ще избягваш тесните непочистени улички.

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
                Имам Ивеко 35-10 88г 2.5ТД 103кс с двойна гума и реших че ще е удобно да се ползва и зимата ако може да се конвертира на 4Х4.

Ще бъда много благодарен ако някой има представа и напише 2 реда за това как стоят нещата с раздатка, ск кутия, кардани, захващане на преден мост, цени и заслужава ли си процедурата..

Идеята е да е по проходимо със комплект зимни гуми, не става въпрос за оффроуд.

Благодаря предварително.
                За можене-може.Дали си заслужава...всеки си е башкА луд.Вероятно подобна трансформация ще надхвърли неколкократно цената на бусчето.
                Иначе технологично,трябва да се постави раздатка,кардан(и),преден мост със същото ПЧ като задния или да се монтират направо 2 подходящи моста,след това да се преработи окачването,кормилното управление и спирачната система...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Не ти е нужно да го правиш 4х4 .Моето камионче фордче е двойна гума ,най-дълга база и с подходящи гуми зимата няма никакви проблеми.Това ако е празен.Като се натовари си гази и доста дълбок неотъпкан сняг.Зимните ми гуми са Максис .
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    За можене-може.
                    Значи си остава дрифтарка.

С голфа как върви ?

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                    Не ти е нужно да го правиш 4х4.
                    Ще пробвам с читави зимни гуми и малко тежест на задния мост.

Мерси за отговорите.

Коментар

Обаче е задължително и предните гуми да са добри ,тъй като тежката задница бута и предницата се чуди къде да отиде.
                      RAV 4
                      F650GS

Коментар

В пловдивско видях Форд транзит на нисански мостове, нямаше човек да разпитам, но си личеше - маде ин булгари.

Коментар

Отскоро и аз се сдобих с ивеко 4912 регистрирано до 3500, но понеже до сега зимата карах само уаз, с това ивеко си е голяма мъка ако е празно, макар и да е с хубави зимни гуми. Та се замислих и аз по този въпрос. Най-трудно е да се намери преден диференциал със същото предавателно число като задния или два моста от друг донор 4х4, но аз ще го товаря с 3 тона, така че няма да стане предполагам от някакъв джип. За раздатъчна кутия мисля да се ползва от виетнамка, че са най-масови(може би ще е много тежка, но пък от джип ще е слаба предполагам), карданите също не са проблем, остава да се намери донор за предния мост със същото предавателно число(тъй като търсих какви са предавателните числа за ивеко и не намерих нищо, ако някой има информация ще е много полезна). Аз си мислех за преден мост от уаз, но първият проблем е че е по-тесен с около 10 см. и вторият съвпадение с предавателното число.

Коментар

Първосигнално се сещам за Унимог, Робур и Преслав. Има и Ивеко 4х4, но са рядкост. Освен това не мисля че ползването на раздатка от 66 или каквото и да е руско е добра идея.
                            Наистина 3510 и 4912 са ужас на хлъзгаво празни, но или намери читави агрегати или не се занимавай - просто ще убиеш камиончето
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Само за протокола 35-10 ако не ме лъже паметта означава 3.5т обща маса.Как и защо му товариш 3т. си е твоя работа.Преустройството за което говориш е възможно само по метода на НАГОДИН и УЙДОРДЕНКО. Понеже авторите явно са руснаци потърси на www.iveco.su-там са от факир нагоре.В общи линии каузата ти зависи най-вече от количеството свободно време и финанси.Работил съм с С65-150 с чип става 180к.с. Еврокарго и в момента Стралис 430.Не са снегорини.но трета зима веригите ми са под леглото.Ноември и декември бях в Швеция и Норвегия-никакъв проблем.Все пак успех и напиши нещичко за резултата,в крайна сметка така се правят откритията/един не знае,че нещо не може да стане и го прави/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X