Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имаме ли такава пожарна...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имаме ли такава пожарна...

Сега с тези пожари дали не ни трябват такива машини? Снимката е от паркинг в Австрия..Тези машини отиваха някъде чисто нови...
    Прикачени файлове
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

От: Имаме ли такава пожарна...

Това е Пантера и в България ги има само на летище Варна и София.
    Тази снимка е от Варна.
    Прикачени файлове
    GSM 0877 08 99 19
    Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Щом ги има на летищата,значи са правени за там.Един приятел австриец обясняваше наскоро,че тези по летищата били като ферарита-имат норматив за време,за което трябва да стигнат до всяка точка от летището.
      За горски пожари сигурно имат друга техника.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Те всички пожарни автомобили имат определено време за достигане от т. А до т. Б, но с тези остарели машини по на 30 и горница години ни е почти невъзможно.
        GSM 0877 08 99 19
        Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Има една съществена разлика . Тези машини са закупени и са собственост на летищата и други организации които са потенциално пожароопасни . Издръжката на машините и екипите е за сметка на тези организации . За това летищата Лукоил и други такива си имат хубава техника . Всички останали (да не дава господ) ни гасят по общия ред с машини на 30 - 40 и повече години .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Има една съществена разлика . Тези машини са закупени и са собственост на летищата и други организации които са потенциално пожароопасни . Издръжката на машините и екипите е за сметка на тези организации . За това летищата Лукоил и други такива си имат хубава техника . Всички останали (да не дава господ) ни гасят по общия ред с машини на 30 - 40 и повече години .
            И аз така предположих...Не ми се вярва МВР-то да даде пари за такива машини....Горското реализира толкова много печалби....Имат доби заплати и премии през три месеца...Какво им пречи да се оборудват с добри машини...А да сещам се за една причина ..Тогава нашата си пожарна ще изглежда смешна с мадарите и зиловете...ама какви сирени имат "пристигат" 10 минути преди камиона
            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

И все пак имаме два лъча на софийското метро...!
              Сега майтапът настрана. Цв. Цв. твърди, че сме щели да имаме нови, но дано се вземат добри образци, а не някакви по-скапани от сегашните. Тази пожарна например ми изглежда доста голяма и не мисля, че би се справила по-добре от Зил-а в пресечена местност.
              Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                И аз така предположих...Не ми се вярва МВР-то да даде пари за такива машини....Горското реализира толкова много печалби....Имат доби заплати и премии през три месеца...Какво им пречи да се оборудват с добри машини...А да сещам се за една причина ..Тогава нашата си пожарна ще изглежда смешна с мадарите и зиловете...ама какви сирени имат "пристигат" 10 минути преди камиона
                То рано или късно това ще стане . Старата техника умира бавно но сигурно . Преди около месец в работата дойдоха двама пожарникари от районната служба да им направим една бронзова втулка за някаква помпа на 40+ годишен ЗиЛ . Направих им я на момчетата а те искаха да ми плащат с лични пари черпих ги по кафе и ги изгоних да гасят по живо по здраво Ето нова руска техника със сигурност не отстъпва на западната и е по евтина http://www.pozhavto.ru/ Ето я и татрата http://www.kamioni.bg/rdetails/3/97/2/1202 както винаги чехите са на ниво .
                Последно редактирано от sek.1; 01-09-12, 22:02.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                  Даже,още се карат тези машини!Татри,който,като минеш след тях тече вода,масло,каквото щеш,а колко ли бързо ще стигнат до мястото на пожара?!Е верно,мярне се една по-модерна пожарна(от 70,ама не руско производство!)Иначе,колкото до предимствата на Зил-овете,няма да споря!
                  Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

В планината Харц видях УНИМОГ като пожарна ...е вярно малко камионче но определено ще се добере до места където другите не могат... Иначе за нашите момчета пожарникари не може да се каже лоша приказка наистина са бързи в качването на машините и потеглянето..ама с тези зилове положението е смешно просто...

Коментар

Гледал съм ги много,нашите наистина правят чудеса с тази техника.
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
                        Даже,още се карат тези машини!Татри,който,като минеш след тях тече вода,масло,каквото щеш,а колко ли бързо ще стигнат до мястото на пожара?!Е верно,мярне се една по-модерна пожарна(от 70,ама не руско производство!)Иначе,колкото до предимствата на Зил-овете,няма да споря!
                        Течовете от Татрите, обикновено са функция на поддържащия персонал. Със същите тези Татри с американско оборудване, си гасят горските пожари в САЩ, което ме озадачи, но е факт.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не плюйте по ТАТРАТА.Имам я 82г. Модел 148 което означава 148kw тоест 200конски сили на 23т. тегло.Почти всички съвременни коли и джипове са около 150к.с. при 2т. тегло.Ако си я "гледаш" слуша те.Всички искат където джип трудно се качва да се качи ТАТРАТА и после чупела се.Винаги съм отговарял-ако се качите някъде или минете през тази нива с лека кола и ТАТРАТА ще мине.Борислав Петров-малко снимки- http://picasaweb.google.bg/boreto2/
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Течовете от Татрите, обикновено са функция на поддържащия персонал. Със същите тези Татри с американско оборудване, си гасят горските пожари в САЩ, което ме озадачи, но е факт.
                            Не бъркай двата модела разликата е 30 години . А без пари и господ да си не можеш да поддържаш дори много по елементарни машини . Пробвай нищо да не влагаш в джипа една година .
                            Прикачени файлове

Коментар

Това за парите е факт, но аз визирах 4-осната Татра - такава съм виждал. Тя си прави просеки сама.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X