Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ спешно е (за автобус Чавдар C5)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ спешно е (за автобус Чавдар C5)

купих автобус чавдар C5-тези сас двата диференциала,моторат е перкинс 4 цилиндъра.като работи на миасто прекасва
    при постоианна пълна газ.почва по малко да пови6ава обороти,после изкарва син пу6ек ,после 4ерен ,изчиства-почва да дими с нормален пушек ,заглахва,и пак сащото отначало.а и ниама и мощност.от какво може да е,аз си мислиа дали незасмуква ваздух или някоя от дюзите дали несе ебава.проблемат е че утри сутрин триабва д апатува и то доста
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

За въздуха - пръскай вода. Навсякъде, където се съмняваш че може да смуче. Ако има малка дупка ще се запуши, и всичко ще се оправи за кратко. Ако е голяма - пак всичко ще се промени.
    Виж дали не е смесило някъде водата и маслото. И в картера и в радиатора. Виж дали като се стопли, от радиатора отвреме навреме не изхвърля вода като кит, отвори капачката обаче още на студено. И пак кажи кво става.
    Егати, апа тука вали и гърми(((
    А, ма то твоя мотор си е вътре в будката, по-лесно.

Коментар

Според мен имаш проблем с някой цилиндър - няма компресия, но това е САМО мое мнение !
      А процедурата е следната:
      Извади разпръсквачите от главата и ги обърни нагоре или на страни, където стане - важното е да виждаш как и колко пръскат, върти на стартер и гледай. Ако всички правят красива "метличка" - (формата на струята) ... са ОК ...
      Ако някой разпръсквач не ти хареса, размени им местата и пак гледай - по този начин ще разбереш къде е проблема дюза или помпа!
      Ако и след размяната има проблем на същото място - ГНП-то е аут ... Може да е елемент, може и само изходящия клапан, ама .... ако се стигне до там пиши ми лично съобщение за повече инфо.
      Следващата стъпка е да измериш компресия .... което не става на улицата.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

мерси за дадените савети всичко беше от ваздух,един маркуч се спекал и теглеше помалко ваздух.абе доста се порових ама трагна днес мина 120 км без аварии варви сас 70-80 на асвалта само от време навреме на голиамо натоварване-имам предви баир с кал и в автобуса 22 човека,ама наистина кал Уаза се ка4и и аетобуса ама едно паджеро неоспиамалко ме болиат сега ръцете дето сам стискал лостама 6е ми мине
        изклиучват 1 и 3.имах подобен случеи на един такав,като сменихме маслото на кутията и почна да изключва
        И пак мерси за съветите
        "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X