Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗИЛ-130

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЗИЛ-130

Преди месец станах собственик на тази машина:

Въпросът ми е следният,какво е устройството на тази помпа и какви технически данни има,дебит налягане и т.н.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

От: ЗИЛ-130

Честито!
    LZ1ZAH

Коментар

Честито,със здраве да си го карашНе е на много км Браво добра машина!
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Къде ше го кара без номер и тахограф.А и такива цистерни вече не превозват гориво.

Колега за стационерна цистерна ли ше го ползваш да си зареждаш техниката.За такава става имам приятел с такава цистерна само че на ГАЗ 53.Държи си я в базата пълнят му е и той си сипва у камионите.
        За помпата колега не знам дебита ама неговата върши работа като от бензиноколонка .
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Честито и със здраве да си го ползваш.Ако свалиш цистерната става и за крос да знаеш:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:130jm.jpg
Прегледи:1
Размер:16.4 КБ
ID:5354373Натиснете снимката за да я уголемите

Име:708626G_pQ.jpg
Размер:22.7 КБ
ID:5354374Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Truck-cross-04_1024.jpg
Размер:212.9 КБ
ID:5354375
          0887284106-Митко
          http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
          http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
            Къде ше го кара без номер и тахограф.А и такива цистерни вече не превозват гориво.

Колега за стационерна цистерна ли ше го ползваш да си зареждаш техниката.За такава става имам приятел с такава цистерна само че на ГАЗ 53.Държи си я в базата пълнят му е и той си сипва у камионите.
            За помпата колега не знам дебита ама неговата върши работа като от бензиноколонка .
            Имам си 10-тонна стационарна цистерна със всички екстри,трябва ми да подготвя(да полива) трасето за машината от аватара,няма да се кара по асвалт,ще зарежда и пръскачката на нивата.Навремето имаше такива в чистотата,използваха ги за миене на улици със два струйника отпред със доста впечатляващо налягане.Въпросът е дали на двата модела помпите са еднакви.Разговарях със една фирма(разнос на горива),обясниха ми,че ако всичко е нормално на средна газ разтоварва 6 куб/м за 10минути,ако е наистина така,си решавам проблема.Мисля да я разглобя за профилактика,и без това ще смъквам кардана за да оправя теча от раздатката.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Колега тази помпа е много добра и хвърля много. Не знам колко и е дебита в цифри , но на практика е идеална. Само виж как включва, има механични има и с въздух. Ако е с въздух е задължително да се смени мембраната иначе надува маслото в раздатката и се губи дебита , а при маслото става...
              FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Един приятел има такъв ЗиЛ и го ползва за стационарна горивна цистерна от нея си зарежда камионите с нафта . На времето като го купи първата работа беше да изхвърли оригиналната помпа и да сложи електрическа .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от RODJER009 Преглед на мнение
                  Колега тази помпа е много добра и хвърля много. Не знам колко и е дебита в цифри , но на практика е идеална. Само виж как включва, има механични има и с въздух. Ако е с въздух е задължително да се смени мембраната иначе надува маслото в раздатката и се губи дебита , а при маслото става...

Включването е механично,раздатката е с реверс,явно може и сам да се товари.На пода отдясно има нескопосан отвор издялан с флекс за включващият лост и сега като се замисля,май се е управлявала с въздух.Вчера го метнахме от 9 до 19ч,сменях му две гуми,смъкнахме помпата и раздатката за профилактика,днес остана да сглобявам.Помпата се оказа двусекционна(ниско и високо налягане) центробежна,без триещи и ръждясващи части и сглобена неправилно,след смяна на всички уплътнения(от картон)е готова за монтаж.Раздатката течеше от уплътнения салници,след смяна и тя е готова.Очертава се днес и да пробвам как действа,ако съдя по турбината за високо налягане,би трябвало да има много сериозен дебит.

Коментар

Честито за придобивката Пламба. Мисля ,че ще има кални екшъни по трасето щом вече има с какво да поливаш.

Коментар

Оня ден пробвахме,оказа се,че нямаме това налягане за което си мислех,почти го достига на пълна газ.Сега го оставям да втасва и другата седмица ще го мисля,май ще му правя повишаваща предавка от кардана към помпата.

Коментар

Това чудо на бензин ли ще го караш ?

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Това чудо на бензин ли ще го караш ?
                          За момента,на бензин,много е лаком и със сигурност ще се газифицира.Инак си гори около 32-33л на 100км,което е леко под нормата,но петлаеше няколко цилиндъра и все пак беше празен,транспортирахме го от около 170км с 55литра бензин в туби от минерална вода,на резервоара някой беше изкъртил пробката за източване.
                          Последно редактирано от petroffbg; 14-03-12, 09:15.

Коментар

Най добре му измисли някакъв дизелов двигател . Тоя V8 и на газ харчи много .

Коментар

Няма да е за ежедневна употреба,едва ли ще му се събере една седмица плътно каране за година.Мисля си за Д240 от Болгар,имам и ЯМЗ-236 от МАЗ но май не се събирал в коша,тъй,че ще видим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X