Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможност за единични гуми на Прага!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възможност за единични гуми на Прага!!!

Някой виждал ли е Прага с единични гуми на 3-те моста?Какви гуми могат да се монтират и как?????

От: Възможност за единични гуми на Прага!!!

Аз съм виждал Прага с единични гуми, слагат им гуми от Джуган с джугановите джанти. Предните си остават оригиналните.

П.П съжалявам, че нямам снимки.

Коментар

то и аз съм чувал за такъв вариант,но какво ще стане с раздатката при включването на предния мост/когато заработят и трите/,няма ли да се счупи,понеже вече става разлика в съотношението на оборотите на гумите/спрямо предния към задните два моста/

Коментар

Аз съм виждал със единични гуми и то с оригиналните си гуми да се движи една прага от доста години.Но пак зависи за какво ще се ползва тази беше с цистерна за почистване на отпадни шахти.
        0885719173-Красимир

Коментар

Варианта за единичните гуми е само за през зимния период,когато единичната гума създава много по-малко съпротивление в калта,докато двойните гуми много трупат кал и стават точно като "валяци"....а иначе и дума не може да става за предимствата на двойните гуми,но точно за зимата мисля,че единичните са по-добри и за това мисля вариант за приспособяване на такива на Прагата......Чакам предложения

Коментар

Първоначално публикуван от mutara Преглед на мнение
            Варианта за единичните гуми е само за през зимния период,когато единичната гума създава много по-малко съпротивление в калта,докато двойните гуми много трупат кал и стават точно като "валяци"....а иначе и дума не може да става за предимствата на двойните гуми,но точно за зимата мисля,че единичните са по-добри и за това мисля вариант за приспособяване на такива на Прагата......Чакам предложения
            Зависи за каква кал става въпрос,има си предимства и недостатъци.Ако калта е много размекната тип мочурище се се окопава много по-лесно с единичната гума.Но ако калта е само 5,10-20 см единичната гума ще се държи по-добре.То зависи и от масата на товара.
            0885719173-Красимир

Коментар

става на въпрос за работа в гората...

Коментар

Първоначално публикуван от mutara Преглед на мнение
                става на въпрос за работа в гората...
                Според мен за работа в гората ще е по-добър вариант гумите от джуган както спомена колегата от предишните постове.Най-вероятно ще се ползва за извозване на дърва,а там товара си е голям и ако е с единична оригинална гума ще се врязва там където почвата е по-мека.Другото което е когато се минава през сечища има много отрязани тънки пънчита,които нараняват гумите и дори ги спукват.Така че остава варианта за гуми от джуган или виетнамка.
                0885719173-Красимир

Коментар

те гумите от Джуган и Виетнамка са едни и същи,но ще има малко проблеми със предния мост.Джугановите гуми са прекалено големи и трудно ще влезнат в калниците,а да не говоря каква маневреност ще има-почти равна на нула...

Коментар

Според мен за гората,не е много хубаво със единична гума...Поради простата причина,че по лесно се обръща,и че ако гръмне гума ако си с две гуми отзад може, да се пребереш,а на тек гума няма да можеш...Мое мнение по нашия край никой, не кара камиони с тек гума.Поздрави.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=TSoldf9-irE - това може да е полезно за случая.

Коментар

Колега като качиш Виетнамкови гУми отзад на Прагата те са доста по високи и мощноста на двигателе ще падне.
                        Аз имам 3-ри Праги 2 от които са бордови и не бих правил тази грешка.

Колега ето няколко снимки.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:small_praga_001.jpg
Прегледи:1
Размер:64.2 КБ
ID:5318173 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:small_praga_005.jpg
Прегледи:1
Размер:79.4 КБ
ID:5318174
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-11-11, 08:07.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X