Здравейте колеги.Може ли някои да ми даде съвет как и от какво може да се сменят/заменят/ задните двойни гуми на Прагата с единични/от Зил 157,131 от Ифа(селскостопански вариант)
Прагата е много проходима,но когато има единичен коловоз в гората не иска да върви,понеже задните два моста с двойни гуми събират калта и тя става като кама и спира.Предполагам с единични гуми ще е много по проходима от колкото с двойните.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гуми за задните мостове на Прагата
Свий
X
-
От: Гуми за задните мостове на Прагата
Джантите на ИФА-та са взаймозаменяеми с тези на Прага.Така че не би трябвало да има проблем да станат широките джанти от селскостопанските ИФА.Стига да не се опитваш да сложиш от L60 те са с 10 дупки.От W50 са с 8 дупки.Би трябвало да станат и от ЗиЛ-овете но дупките за болтовете са по-големи и ще ти трабват големи гайки а не вярвам да имаш желание да смениш 48 гайки което си е доста пари.А и ИФА-та е с доста по-широки гуми което според Мене е един плюс.0887284106-Митко
http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related
-
Аз в момента имам 2бр. гуми от Виетнамка/чисто нови/,някъде бях чел,че такива гуми могат да се сложат на Прага,но с какви джанти и дали трябва да се преправят.А дали няма да опират една в друга по време на движение на задния мост,понеже външния им диаметър май е по-голям от оригиналните на Прагата.
Коментар
-
Намери си джанти от Зил 157 и стругар да ти ги обърне и става перфектно, още повече че зиловите гуми са по високи, но става малко по нестабилилна на страничен наклон.За гайки мога да ти дам един тел в село Злокучене, режат много камиони за скраб и е на тънки пари. Двигател за 157 за 350лв, раздатка за 150лв поне аз това съм вземал.Там има и джанти искаха по 30 лв на бройка ама за 4 ще се спазариш. Не се притеснявай няма да опират гумите една в друга.Не пише от каде си ако си по близко заповядай да видиш как е станало, така се кара от 4г, и до сега не е имало проблем.
Коментар
-
Благодаря ти за съвета,ще го направя,но първо ако може да ми дадеш телефона на този в Злокучене да го питам за джантите.Ти защо казваш,че ще ми трябват гайки,не мога ли да ползвам гайките от Прагата,и какво по-точно трябва да направи стругара.Като съосие съвпадат ли предните и задните гуми в един коловоз.Ти всички гуми ли сменяш или само на задните мостове.Може ли да ми пратиш и някоя снимка,ако имаш под ръка ще съм ти много благодарен...да видим как е станала машината
Коментар
-
Снимки ще мога най рано след седмица, че имам здравословен проблем в семейството и съм все по болници. Стругаря обръща зиловите джанти на задните мостове отпред е добре също да ги смениш защото Праговите гуми са по малки и евентуално да не натоварят раздатката, имам приятел който си кара отпред с прагови и досега не е имал проблем ама знаеш ли? Иначе съосието съвпада идеално.
Тел: 0887720955 Село Злокучене.
Не съм ходил от лятото там, дано не си е сменил тел, иначе пиши тука има от каде да го намеря.
Имам впредвид че с по големите гуми камиона става малко по тромав и в гората връщаш една предавка надолу.
Коментар
-
Да и аз това си мислех да не вземе да строши раздатката,понеже на задните мостове едни гуми с един размер,а от пред други.А как е положението с гайките за джантите,до колкото знам,Зиловите джанти отвора за болта е по-голям,или то се използват Прагови фланци/дупките / с присадени Зилови джанти,или направо Зилови джанти.
Коментар
-
Тел. 0882424445, 0878424445, обади се след понеделник ще съм по свободен и може да се видим да видиш и на живо.За джантите ни го прави един стругар в село Осиковица, реже, заварява балансира, ти само качваш, не съм му стоял на главата да гледам какво ги прави.Пиши от каде си.
Коментар
-
Няма ли да е по-добре да използвам джанти от Виетнамка на които да присадя фланци от Прага или Ифа.................Дали ще опират една в друга??????..............А дали трябва да го направя на всички мостове или само на задните два?????????????
Коментар
-
При всеки пълноприводен а-л е абсалютно задължително всички гуми да са с еднакъв р-р. Освен в случайте когато производителя е предписал друга конфигурация.Като при тракторите например.0887284106-Митко
http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар