Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за задните мостове на Прагата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за задните мостове на Прагата

Здравейте колеги.Може ли някои да ми даде съвет как и от какво може да се сменят/заменят/ задните двойни гуми на Прагата с единични/от Зил 157,131 от Ифа(селскостопански вариант) Прагата е много проходима,но когато има единичен коловоз в гората не иска да върви,понеже задните два моста с двойни гуми събират калта и тя става като кама и спира.Предполагам с единични гуми ще е много по проходима от колкото с двойните.

От: Гуми за задните мостове на Прагата

Джантите на ИФА-та са взаймозаменяеми с тези на Прага.Така че не би трябвало да има проблем да станат широките джанти от селскостопанските ИФА.Стига да не се опитваш да сложиш от L60 те са с 10 дупки.От W50 са с 8 дупки.Би трябвало да станат и от ЗиЛ-овете но дупките за болтовете са по-големи и ще ти трабват големи гайки а не вярвам да имаш желание да смениш 48 гайки което си е доста пари.А и ИФА-та е с доста по-широки гуми което според Мене е един плюс.
    0887284106-Митко
    http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
    http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Да,прав си че нямам никакво желание да сменям всичките гайки на задните мостове.Аз мисля да сменям само гумите на задните мостове,а не всички.Предните мисля да си ги запазя.

Коментар

Аз в момента имам 2бр. гуми от Виетнамка/чисто нови/,някъде бях чел,че такива гуми могат да се сложат на Прага,но с какви джанти и дали трябва да се преправят.А дали няма да опират една в друга по време на движение на задния мост,понеже външния им диаметър май е по-голям от оригиналните на Прагата.

Коментар

Намери си джанти от Зил 157 и стругар да ти ги обърне и става перфектно, още повече че зиловите гуми са по високи, но става малко по нестабилилна на страничен наклон.За гайки мога да ти дам един тел в село Злокучене, режат много камиони за скраб и е на тънки пари. Двигател за 157 за 350лв, раздатка за 150лв поне аз това съм вземал.Там има и джанти искаха по 30 лв на бройка ама за 4 ще се спазариш. Не се притеснявай няма да опират гумите една в друга.Не пише от каде си ако си по близко заповядай да видиш как е станало, така се кара от 4г, и до сега не е имало проблем.

Коментар

Благодаря ти за съвета,ще го направя,но първо ако може да ми дадеш телефона на този в Злокучене да го питам за джантите.Ти защо казваш,че ще ми трябват гайки,не мога ли да ползвам гайките от Прагата,и какво по-точно трябва да направи стругара.Като съосие съвпадат ли предните и задните гуми в един коловоз.Ти всички гуми ли сменяш или само на задните мостове.Може ли да ми пратиш и някоя снимка,ако имаш под ръка ще съм ти много благодарен...да видим как е станала машината

Коментар

Снимки ще мога най рано след седмица, че имам здравословен проблем в семейството и съм все по болници. Стругаря обръща зиловите джанти на задните мостове отпред е добре също да ги смениш защото Праговите гуми са по малки и евентуално да не натоварят раздатката, имам приятел който си кара отпред с прагови и досега не е имал проблем ама знаеш ли? Иначе съосието съвпада идеално.
              Тел: 0887720955 Село Злокучене.
              Не съм ходил от лятото там, дано не си е сменил тел, иначе пиши тука има от каде да го намеря.
              Имам впредвид че с по големите гуми камиона става малко по тромав и в гората връщаш една предавка надолу.

Коментар

Хайде ако е възможно дай си някакъв телефон,да те питам за някои работи относно цялата процедура към която се стремя. За да си улесним живота и да не пишем 100 часа.

Коментар

Да и аз това си мислех да не вземе да строши раздатката,понеже на задните мостове едни гуми с един размер,а от пред други.А как е положението с гайките за джантите,до колкото знам,Зиловите джанти отвора за болта е по-голям,или то се използват Прагови фланци/дупките / с присадени Зилови джанти,или направо Зилови джанти.

Коментар

Тел: 0887720955 Село Злокучене.
                    Не съм ходил от лятото там, дано не си е сменил тел, иначе пиши тука има от каде да го намеря.

телефона е същия,но джанти и гуми няма.Онзи ден ходих до там

Коментар

Тел. 0882424445, 0878424445, обади се след понеделник ще съм по свободен и може да се видим да видиш и на живо.За джантите ни го прави един стругар в село Осиковица, реже, заварява балансира, ти само качваш, не съм му стоял на главата да гледам какво ги прави.Пиши от каде си.

Коментар

Аз съм от Бургас,така,че на живо няма да начин да стане,но поне ще си по приказваме малко,да измислим как да го направим.

Коментар

Няма ли да е по-добре да използвам джанти от Виетнамка на които да присадя фланци от Прага или Ифа.................Дали ще опират една в друга??????..............А дали трябва да го направя на всички мостове или само на задните два?????????????

Коментар

При всеки пълноприводен а-л е абсалютно задължително всички гуми да са с еднакъв р-р. Освен в случайте когато производителя е предписал друга конфигурация.Като при тракторите например.
                            0887284106-Митко
                            http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                            http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Снимковия материал по темата ще е много полезен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X