А отляво трябва да е висотомера или по нашенски "слона", нали така?
Иначе впечатляващо изглеждат,досега не бях ги виждал.Хем в началото на военната служба бях в радио-технически войски,но малко съм им сърдит още-оставих си част от очите на планшета.
Не, тия радари са трикоординатни. Всичко е в единствената антена. А кулата му е, за да може да работи по свръхнисколетящи цели и в равнината. По идея, ракетата може да свали и ПТУРС. Ако лети към нещо наистино важно.
Не ги включват за щяло и нещяло в мирно време. Да не ги запише радиоразузнаването.
Секретни са кодовете "свой - чужд", химията на двигателите, и разбира се алгоритмите за управление. Те също могат да бъдат прочетени, ако 1 000 китайски и индийски програмисти работят по въпроса 40 години.
Заради което руснаците продадоха на американците дивизион такива, барабар с вагона документация. Която разрешена за четене от разчетите. Войнишката работа.
А с парите от това, финансираха разработката на С-400. Тя също може да бъде пробита, но вече ще струва 60 години.
Силуетите от снимките все едно ги има по всички разузнавателни справочници, и ако чуждите разузнавачи ги намерят - лошо. Но пък си има контраразузнаване, и други хора, които да ги пазят далече от чуждите.
Оперативно изкуство, какво да го правиш ...
Бе стига вече с тая детска градина. Ракети - радари. Глупости някви.
"При ведении боевых действий в составе полка С-300ПС для точного определения координат огневого дивизиона ........ придается топопривязчик ....... на базе автомашины УАЗ-3151, который при развертывании на новой позиции... "
Додето не дойде УАЗа - нема да стреляте, айде сички марш оттука! Що съм се забавил - не е ваша работа, и оная русата радистка изобщо не я виждате! Нема тука храсти, нема кардан, оди си глей радаро!
Коментар