Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло във водата !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло във водата !

От два дни забелязах, че почва да ми пада нивото на маслото и го открих при водата.Това е на УРАЛ 5557 ЯМЗ 236. В радиатора има масло , някой да има идея от къде може да е пробило. Маслото е чисто ,при него няма вода.
    FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

От: Масло във водата !

Нормално е при маслото да няма вода защото при пробив между двете течности тази с по-голяморто налягане отива при другата.А всички знаем,че маслото е с по-голямо налягане 2-3 атмосфери.Възможните пречини са проблем с гарнитурата на главата,спукана глава,спукан блок или ако има някои топлообменник който да охлажда маслото чрез водата.
    0885719173-Красимир

Коментар

На няколко пъти съм имал такъв проблем на Шкодата.Не искам да те плаша и дано при тебе е по-малката беля.При Мене след няколко смени на гарнитури се оказа че има пукнатини и в самия блок м/у воден и маслен канал а повърхността дето ляга главата и гарнитурата бяха на вълни и имаше упаднали ризи.Така,че моя съвет е при смяна на гарнитурите прегледай и замери всичко гореописано.До колкото знам ЯМЗ 236 маслото се охлажда от маслен радиатор разположен пред водния така,че едва ли е от това(поне така е при МАЗ-а при УРАЛ-а не знам).
      0887284106-Митко
      http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
      http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Благодаря колега за съвета , но при мен се оказа фалшива тревога. Имаше съмнения за пукнат охладител на маслото. При по обстоен преглед се оказа мръсотия най-вероятно въглищен прах, който прониква навсякъде. На пръв поглед прилича на масло, охладителната течност беше черна. В комплекса където се работи се добиват въглища и праха е навсякъде, вкл.и в белите дробове.
        FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X