Мда. Някой ден като имам много кинти ще ида и ще ги видя. Тва верно си струва. Даже крана, а 12 - изобщо е без думи. Чист абсурд. Но е летяло ...
Това сигурно е повече и от жирафата. Виждал съм - е, такова животно нема, вервайте ми!
За справка Ми-10К (крана без платформата отдолу) се ползва и до ден днешен от Комиавиа
Който не вярва да провери
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Да. И го мразят много, там има някъв проблем с обтичането, който разлюлява товара неправилно. Може би от плоския корем, не помня.
Още от дете обаче искам да видя тоя Ми-12. За мене това е върхът на абсурдите. Като бях съвсем малък имаше пощенска марка с него. Не знам защо тогава се уплаших.
По-уплашени са били западняците като им се е приземил на авиошоуто преди години
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
По-точно става дума за май 1971 г. Тази снимка е направена на летището в Копенхаген, където "чудовището" е спряло за презареждане на път за авиосалона в Бурже, Франция
Представяш ли си нещо с размерите на С-130 и излита и каца вертикално...пък и носи много
Напълнили са гащите
На тази снимка пък се вижда как използва полосата на летището за кацане като самолет, с пробег. Предполагам, че така е и излитал, с разбег. Тук много ми напомня на съвременния конвертоплан "Оспрей", който май вече влезе на въоражение. Значи идеята му не е толкова абсурдна.
Само три броя от тази забележителна машина са произведени. Първият прототип катастрофира само след няколко полета, това е втория, който единствен напуска СССР, като той и третия заедно сега са в музея в Монино за радост на Стефан(като тръгнеш натам се обади да дойда и аз)
Без думи. Май все пак съм се родил късно, не рано ...
А Оооо!-спрейовете си остават за блондинки. Откак се помня това постъпва на въоръжение, и продължава да постъпва Не, инженерните упражнения аз поне всякчески приветствам. Просто това също е мъртвородено.
Доста късно виждам темата. Двата хеликоптера много ми харесват ! преди няколко години си направих картонен модел на "В-12/Ми-12" , а в "склада с моделите" чака реда си моделана "Ми-10К" от "Пластикарт". Ето две снимки на модела ми на "Ми-12"
Коментар