Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ми-10 и Ми-12

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ми-10 и Ми-12

Не се карайте Порадвайте се на редки снимки на Ми-10 и Ми-12:

Мда. Някой ден като имам много кинти ще ида и ще ги видя. Тва верно си струва. Даже крана, а 12 - изобщо е без думи. Чист абсурд. Но е летяло ...
    Това сигурно е повече и от жирафата. Виждал съм - е, такова животно нема, вервайте ми!

Коментар

За справка Ми-10К (крана без платформата отдолу) се ползва и до ден днешен от Комиавиа
      Който не вярва да провери
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да. И го мразят много, там има някъв проблем с обтичането, който разлюлява товара неправилно. Може би от плоския корем, не помня.
        Още от дете обаче искам да видя тоя Ми-12. За мене това е върхът на абсурдите. Като бях съвсем малък имаше пощенска марка с него. Не знам защо тогава се уплаших.

Коментар

По-уплашени са били западняците като им се е приземил на авиошоуто преди години
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
            ... преди години
            По-точно става дума за май 1971 г. Тази снимка е направена на летището в Копенхаген, където "чудовището" е спряло за презареждане на път за авиосалона в Бурже, Франция

Коментар

Представяш ли си нещо с размерите на С-130 и излита и каца вертикално...пък и носи много
              Напълнили са гащите

Коментар

Ето какво шоу е било самото презареждане
                Пред него се вижда какво бебенце е Ми-8

Коментар

На тази снимка пък се вижда как използва полосата на летището за кацане като самолет, с пробег. Предполагам, че така е и излитал, с разбег. Тук много ми напомня на съвременния конвертоплан "Оспрей", който май вече влезе на въоражение. Значи идеята му не е толкова абсурдна.
                  Само три броя от тази забележителна машина са произведени. Първият прототип катастрофира само след няколко полета, това е втория, който единствен напуска СССР, като той и третия заедно сега са в музея в Монино за радост на Стефан(като тръгнеш натам се обади да дойда и аз)

Ето го и Оспрея

Коментар

Без думи. Май все пак съм се родил късно, не рано ...
                    А Оооо!-спрейовете си остават за блондинки. Откак се помня това постъпва на въоръжение, и продължава да постъпва Не, инженерните упражнения аз поне всякчески приветствам. Просто това също е мъртвородено.

Коментар

От: Ми-10 и Ми-12

Доста късно виждам темата. Двата хеликоптера много ми харесват ! преди няколко години си направих картонен модел на "В-12/Ми-12" , а в "склада с моделите" чака реда си моделана "Ми-10К" от "Пластикарт". Ето две снимки на модела ми на "Ми-12"Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0007.jpg
Прегледи:1
Размер:125.4 КБ
ID:5545791Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0008.jpg
Прегледи:1
Размер:120.6 КБ
ID:5545792
                      Лада-2107 , 1.5л, 1989г

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Предполагам, че така е и излитал, с разбег.
                        От тоя клип се вижда, че излита и каза вертикално асъл кат истински

Мале мале темата от 2006та.
                        "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Ако не ме лъже паметта, като дете наблюдавах ми-10 при работа по монтаж на стълбове за далекопроводи.А какво ще кажете за другия гигант:

Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X