Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Състояние на бойната авиация

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Състояние на бойната авиация

    "...Реално България няма санолет за ПВО който да може да си върши работата над цялата и територия, а като махнат С200, ако не са ги махнали вече, няма да има и ракетен комплекс"
    За какво са ни тия оръжия като сме обградени от грижовни съюзници. Само от македонците трябва да се притесняваме.
    2010 CRF 250 R

  • #2
    Ако искаме да летят граждански самолети ще трябва да има и дежурни бойни. Има си там една международна агенция дето го изисква или може по милост това да отпадне за българия също като критерийте за НАТО

    Коментар


    • #3
      Чета, чета, хващам се че ровя за валидол ... В последните години всячески се опитвам да не мисля за това, ама къде ти ... Такова чудо не е било и след ньойския договор ...
      Ама па толкова кресливи като наште селски натовци не са сигурно и нарисуваните папуаси кат ги почерпи някой американски сержант цигара. Или жвачка.
      Някой ден сигурно просто ще се напия и ще си тегля оловото.

      Коментар


      • #4
        Стефане, незнам за тебе ама само си ме представи мене учил 5 години как трябва да бъде всичко и след това си го работил и виждаш че пасва а накрая идват някакви дето не са ходили в казармата и ти казват че всичко което знаеш е погрешно. Продават последните постъпили на въоръжение самолетите на Кот Д'Ивоар, незнам даже дали така се пише, и те пускат по белия свят. Междувременно си се нагледал как всичко което е строено и купувано с валута за последните 50 години се разрушава и нарязва за скраб. Как да се радвам че сме в НАТО и че сме се запътили към ЕС като за 15 години се върнахме с 50 и продължаваме назад

        Коментар


        • #5
          Как, как ... Нали ти казвам, хващам се че зяпам цевта(((
          Какви ти 50, това беше събирано от целия народ 125 години. От Освобождението.
          Получавал съм от старшината кожухче от войната, с дупки и кръв. Виждал съм цели грамадни складове с Манлихери и кво може да се направи от тях. Носил съм лопатка с щемпел от 1912 и новичък шинел с коронки на копчетата и печат на хастара - Трета дивизионна областъ (на клавиатурата няма е-двойно). Дядо ми е командвал тая 8-а Тунджанска дивизия, ама е имал късмет да си иде рано човека - през 38-а.
          И мани ни нас сухопътната сган. Ами кво ли става с тия хлапета дето цял живот са сънували небето, и ги изгониха от живота на 20 години след първия самостоятелен полет? И с кой ли не още ...
          Дебили. Военните министри знаят за армията само че в новобранската рота е кофти, щото я няма майка му, и трябва да мие кенефа сам. Ракетите били кофти, щото можели да сринат територия колкото един по-голям пазар, и нищо друго. Че толкова е голям и партизански лагер на брадатите бе, гусин министре, застреляйте се пред строя! Да го махнеш струва една ракета или костите на цяла дивизия линейна пехота. Кво ще кажеш на 20 000 почернени майки и сираци после за калпавите ракети? Че на балканите това беше стратегическо оръжие, щото можеше да изтърбуши всички нужни столици, кво вместо това може нато?
          Преди две години Мароко стовари десант на някъв безименен остров пред брега си. 20 декара, на него расте магданоз, и една баба пасе три кози. Значи десант, десет войници си опънали палатки, и давай да плюскат консерви и да скучаят. Хубаво, ама острова бил собственост на Испания. И значи е нападната страна от НАТО, и чл. 6 от устава на тая пародия задължава всичките И членки незабавно и реално да нападнат Мароко. След два месеца въпросната горда организация започна да подкрепя нападнатата Испания в молбите и към Самото Мароко да си прибере хората. Още три месеца им се молиха. Тъй де, от едната страна Самото Мароканско Кралство със всичката си Кръвожадна Армия и даже Свирепия Десант на Острова, а от другата - НАТО, сам - самичко!((( Най-накрая сигурно войниците просто са избягали, щото и мароканец да си - пет месеца в магданоза с кози, баба и консерви ... Тъй де, тука не е достатъчно да си супермен.
          То кво ли не още ... Бе мани че ще ревна и ще захапя шишето(((

          Коментар


          • #6
            Дай да се върнем на самолетите Понеже ставаше въпрос кое колко харчи. Един МиГ-23 харчи на задача горе долу 3400 литра. Не знам какво има толкова да му се коментира.

            Коментар


            • #7
              Как какво? Той можеше да работи по земни цели ефективно. Можеше успешно да противостои на всички модификации Ф-16 (освен най-новите блок 60, които сега постъпват на въоръжение) и да ги сваля. И го имаше, с предостатъчен ресурс и подготвени пилоти. Значи е калпав. Да се махне! Вместо него - бракувани Ф-16 блок А, звено от които струва колкото цялата ескадрила мигове и може колкото МИГ-21, демек нищо. За капак друга техническа идеология, и значи поне още едно поколение (войници де) няма да могат нито да го карат, нито да го обслужват. Изисквания за парниково обслужване и летища по-лъскави от цивилните. Резервни части от 12 000 километра. Ракети, които не работят. Нулева възможност за взаимодействие с другата авиация и наземните части, щото всичко му е в мили и възли. Ама хууубаааввв!
              И не забелязал сиромаха как с дузината бракувани булдозери му пробутали чисто нов мерцедес. Тва държавния чиновник дето преговарял.

              Коментар


              • #8
                стефане и да се ядосваш и да не е все едно. това, че в последните 15 години всички правителства са за разстрел, съм напълно съгласен, вината им пред България е безспорна, но според мен са също толкова виновни хората, които им дадоха властта и това ще е един добър урок за всички, така че след години, ако все още ни има, никой няма да повтори грешката си

                иначе някога велик римски император е въвел много подходящо наказание, когато някой легион се провини се наказва с децимация, това означава, че всички се строяват и всеки десети се обезглавява. така въпреки големите провинения се съхранява бойната единица и в малко намален състав тя започва да си изпълнява задълженията по - съвестно от всякога. звучи ми подходящо за настоящия парламент, та даже и за миналия.
                drive alive

                Коментар


                • #9
                  Да бе. И кой от предишните не е за пребиване?
                  Кво направиха за 15 години? Деиндустриализираха страната и унищожиха селското стопанство. Унищожиха армията, науката и образованието. Направиха прираста отрицателен и изгониха трудоспособното население от територията. Деинтелектуизираха и деквалифицираха останалото. Направиха неграмотността 18% (!!!!!!!!!!!!). По турско време за четене на книги са бесели, но тя е била около и под 10. Ако се добавят дебилите които изобщо не могат да пишат на кирилица, сигурно ще станат и повече от 30. В традиционно христианска страна построиха няколко хиляди джамии. Набутаха ни в поредния разпадащ се военен блок.
                  Сега сме по-малко европейци от когато и да било. Полу-шенгенските паспорти не са Европа. Мръсната и разбъркана дребна курортна провинция без пътища не е Европа. Не ни бръснат за слива никъде, няма държава или организация в света, която изобщо да ни забелязва. Освен жълтите вестници, където циганин крадец, циганка джебчийка, проститутка, автоджамбазин и българин са едно и също.
                  Обаче! Мунчо Паси - Генсек на НАТО, нищо че не сме членове! Милен Велчев - Президент на Световната банка, нищо че дефицита ни расте главоломно! Доган - либерал)) Помните ли тия предложения и заклинания? Потресаващ провинциализъм. Нищо. Смърт.
                  Край.

                  Коментар


                  • #10
                    децимация
                    drive alive

                    Коментар


                    • #11
                      След промените в България всичко се купува в зависимост от интереса! Интереса на управляващите, и кой каквото да ми разправя - така е! Никой не го интересува, че 1 милиард, които ще похарчим за прочутите Американски истребители, простият български народ ще ги изплаща няколко години ако не храни чиновници, и спре и без това мизерните пари за образование и най-вече здравеопазване!
                      Задачка за разсъждение, защо ли искаме да похарчим толкова много пари, и защо се бърза със сделката? Защо всички интересни проекти в МО се правят по чл. 6 (т.е. свързани с държавната сигурност и никой няма право нищо да знае с изключение на няколкото близки фирми и посредници, включително за покупка на най-прости неща). Защо никой не се нагърбва да каже колко струва на България това приемане в НАТО?
                      LZ1JJJ

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X