Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ту 144

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ту 144

    В момента няколко Ту 144 / аналога на Конкорд/ вече 30 години развозват поща, заради едно изхвърляне, /завършило с огромна катастрофа/ на пилот по време на изложението в Тулуза....
    Но добрия западняк прави и добри сметки и сигурен съм, че проекта ще е много успешен..
    А най-силната част от проекта А380 е да качат индийците и китайците директно от покрива на влака - на самолет и ще го напрвят!

  • #2
    И като как така аналога е летял преди оригинала?
    Защо оня самолет се е разбил в Бурже така и никоя комисия не е казала. И от малко след това всичките си стояха на земята. До преди няколко години, когато НАСА плати за да върнат един в летателна годност за лаборатория. Доколкото знам са изпълнили 10 полета по програмата Х-35 за хиперзвуков самолет. От която тая година се оказа че нищо и не излиза ...
    А произведените Ту-144 всъщност са два различни самолета До третия и останалите.

    Коментар


    • #3
      Разбил се е защото пилота е искал да покаже фигура от висшия пилотаж на публиката и конструкцията се е разпаднала върху селото...
      Аналог и оригинал от онова време са много размити понятия, лично аз си имам виждане по въпроса и то е че не съм чул още западняците да са правили опит да копират нещо руско / освен селедката и водката/..

      P.S. Изключвам Сикорски и т.н., които са се реализирали извън Русия!

      Прав си, 1984 година са спрели пощенските полети, но за "Миража" не пиши защото самите руснаци имат по-вярна версия!

      Коментар


      • #4
        Доколкото знам, смесената комисия излезе със заключение, че братята са претоварили конструкцията на излизане от пикирането. Като са се правили на изтребители, за да шашнат идеологическия враг, това е резултатът. И никъв "Мираж" не ги е засичал, нито е било диверсия.

        По въпроса за Антоновеца - добре, че са братята англичани, че да станат фрахтовчици на украинците като ги заритат в смесеното дружество Air Foyle HeayLift Ltd. Иначе и досега да си кисне на земята без идеи за приложение.

        Стефане, няма да плюеш или омаловажаваш AirBus-а. Конструкцията е сериозно инженерно постижение и заслужава уважение (особено на такива като нас, коите се имаме за техничари)...

        Коментар


        • #5
          Аха, значи западняците нямат промишлен шпионаж. Сега вече вярвам. А че никой не се замисля за това е съвсем отделна песен.
          Естествено че крадат. И от руснаците. И от който им падне.
          А когато са се закучили и Конкорда и Ту-тото изобщо са направили съвместна конференция. И французите са получили на аванта повече ключови технологии отколкото руснаци преди да се разотидат. Така и можеш да смяташ Конкорда за слабо удачно копие на Ту-144. Което и е потрошило несравнимо повече пари. Да не говорим че не е донесло нищо, за разлика от тъпото Ту на тъпите руснаци. А Ту-160 го е донесло прозрение от Алаха. Мда.
          А най-напредналите в посоката запад и в науката и в технологиите изобщо още 20 години не са успели да решат дори проблема с топлинното разширение) Въпреки откраднатия МИГ-25 Също прочее резултат от пълното невежество на руснаците в крайцерските свръхзвукови полети, и от Ту-144 в частност. Знаеш ли как се сипва мазут в U-2?)
          От десетилетия приоритета се смята в рамките на половин година. Значи - едновременно и независимо. Толкова сложно нещо не можеш да откраднеш. Още по-малко с изпреварване. И без това го можеш сам, и приказките за копиране са смехотворни. Искаш ли да ти нарисувам как точно се прави атомна бомба? А ти ще успееш ли да я направиш?))

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X