От глупост до там сме я докарали май
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой е по-добрия самолет - МиГ, или Су?
Свий
X
-
Карай.
Важното е да е доброжелателна глупост.
Излизаме от темата на форума обаче.
Вече е среднощ, темата за самонасочващите се краставици и НУРС-овете патладжани ще я продължим утре.
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Виждам, че се появиха хора, които са яко в материята..
Мислите ли, че руснаците от тук нататък ще изкарат в ефективно ползване силна технология, при положение че вече го няма /от политкомисарска гледна точка/ врагът и най-добрите им инженери отдавна си пият водката в Щатите, Израел и т.н.
А го няма и ефекта "Сталин" - за 20 дни местите завода или ще ви дадем възможност да се гръмнете преди да ви приберем?!
Коментар
-
Ами зависи.
Тази тема е всеобхватна като темата за Бермудския триъгълник, НЛО и други такива. Ако си на ТИ с руския, може да потърсиш в нета някое от произведенията на Максим Калашников, особенно "Америка против России - битва за небеса", има много интересни неща. Аз я имам като печатно издание, не мога да я кача да е достъпна, но си спомням че някъде са ми попадали негови текстове.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Бе май не разбрах кво искаш да кажеш. Във всеки случай работата е по-проста от лова на вещици или идеологическите пудри. Просто никой не непада, нито се кани да нападне ядрена държава. Това е безсмислено и крайно опасно за нападащият. По този механизъм можеше да бъде гарантиран и нашия суверенитет, независимо от невъзможността за употреба по чуждата територия. Стига някой да имаше желанието да го направи.
Ставало е дума - свръхманеврените самолети имат колкото привърженици толкова и противници. Близкото им бъдеще не е много ясно. Далечното е примерно такива маневрени възможности за които от 50 години говорят лудите. На края ще ги научат да летят като летящите чинииНо по-нататък. А виж Раптора и другите производни на Ф-117 за мене са откровена глупост и глух клон от еволюцията. Всичко това е сметнато само за безнаказаност и пропаганда. Те никога няма да се появят над територии, на които има какво да е ПВО. На тия снимки има някви бараки, събрани именно по ная технология, СТЕЛТ. Цената е убийствена, противодействието е известно и ефективно, експлоатацията на самолетите е просто абсурдна. И с кого воюват или се канят да воюват американците е известно. По моему няма нужда от чак такива неща за да избиваш падащи от глад селяни и деца с подути от глад кореми.
Коментар
-
Много пораженчески.
Дали нищо не може да им се противопостави е спорен въпрос - все пак знаеш че противодействието винаги е по-евтино. Гранатата е по-евтина от танка а анти-стелт технологиите много по-евтини от стелт самолетите.
Ама трябва да питаме Стефан, той както винаги ще има какво да каже. Аз иначе трябва да почна да разказвам за старичкия вече МиГ-31 за който СТЕЛТ е съвсем условно понятие
И освен това снимката на единния изтребител с вертикалното излитане дето си я сложил...дори и американците не отричат че са купили съвсем легално технологията за подемния вентилатор привеждан с валове от двегателя от ОКБ Яковлев... Какви времена...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Пак стана нещо с форума.
Абе Стефане, точно се позовавах на теб и ти написа подобнинеща като мен...Ама нещо стана с форума, отговарях на едно мнение, после откривам твоето на негово място... Неразберия някаква...
Къде изчезна мнението със снимките на грозните неща?Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Хахаха!
Апропо, преди време в Чили катастрофира местен Су-17. В хода на разследването се установило че машината не е ремонтирана (ама съвсем никак!!) цели 17 години...и все пак си е летяла до последно....
Много ми е приятно и интересно да си говоря с Вас, готини хора сте, обаче гаджето ме чака в леглото и се сърди
Така че пожелавам на всички лека вечер
PS. Дайте някакво мнение за опуса ми в раздел "смешни истории" да знам дали друг път да пиша такива дивотии...
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Щом имаш цел, давай тяга и атакувай!!
Да не ти се измъкне като Бен Ладен на надървени пехотинци в последните секунди от Боро Бора!
Това за цената на действието и цената на противодействието беше интересно - не съм се замислял, ама примерно счупен нос и счупени пръсти се лекуват еднакво кофти, може и да не е съвсем резонно...
Коментар
-
?
Това пък сега откъде дойде?
От записите на преговорите в пилотската кабина на Ан-26 летящ от Ташкент за Москва с ташкентски екипаж:
-Выпустит шаси!
-Еее, а оно випущено било...оказывается!
-Вай шайтан! Вот пачему так долго лэтэли! А я думал ветер втиречный!
Орфографията в руския е нарочно такава за да се присъздаде акцентаВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан....... Су-24 е оперативен свръхзвуков бомбардировач, който пък изобщо няма аналози и дявол знае какво е. Щото е и изтребител......
аналога на Су-24 е FB-111YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)
Коментар
-
Ф111 май е снет и то не от скоро.
По въпроса за ядреното оръжие. Има една малка страна на име Словения, която по време на разпада на Югославия нарита сърбите от първия път и когато въпросните се върнаха за втори опит, едни хора им скръцнаха със зъби, че освен всичко друго, да не се бият край ядрени централи и така словенците даже не разбраха, че е имало война. За разлика от хърватите и най-вече бошняците.
Като ще се говорят и глупости тук, предоставям алтернативен текст към песента "Голубой вагон":
Медленно ракеты уплывают вдаль,
Встречи с ними ты уже не жди.
И хотя Америку немного жаль,
Лучшее, конечно, впереди.
Скатертью, скатертью хлор-циан стелется
И набивается под противогаз.
Каждому, каждому в лучшее верится,
Падает, падает ядерный фугас.
Может, мы обидели кого-то зря,
Сбросив пару лишних мегатонн.
Посмотри, как плавится теперь земля
Там, где был когда-то Пентагон.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар