Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правила за частни самолети във въздушното пространство на САЩ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Правила за частни самолети във въздушното пространство на САЩ

Мод: Темата произхожда от тук

Първоначално публикуван от Любенов Преглед на мнение
    Знаеш ли по същото време колко такива самолетчета с наркотици са нарушавали щатското въздушно пространство дневно?Колко са прихванати и свалени от ВВС или НОРАД?
    Знам, че щатското въздушно пространство е свободно за прекосяване от всякакви невоенни летателни средства, идващи от Канада или от Мексико. Това го пише у интернето и го знае всяко хлапе. Самолетите, особено тези тип "Чесна" са нещо като автомобили и се карат по същия начин, стига да си имат съответната регистрация и разрешителни. Все едно да питаш защо Боса не го потопява Бреговата охрана на САЩ всеки път щом навлезне в техни териториални води.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 27-02-17, 15:54.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

От: F-35

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Знам, че щатското въздушно пространство е свободно за прекосяване от всякакви невоенни летателни средства, идващи от Канада или от Мексико. Това го пише у интернето и го знае всяко хлапе
    A хлапето знае, че не всичко е толкова свободно и безконтролно... Щото там май имат един АПИС (eAPIS)
    Пък и се подават и полетни планове
    Май има известна разлика и примера с яхтите не е съвсем коректен...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
      A хлапето знае, че не всичко е толкова свободно и безконтролно... Щото там май имат един АПИС (eAPIS)
      eAPIS касае превозвачи, вкл. "аеро-таксита", не и Джош и Ханк с личните им хвърчилки. Всяка от тях си има транспондерче, което показва дали са си платили всички застраховки, разрешителни и дали са заявили (по интернет!) накъде смятат да летят. Одобрение на летателния план не се изисква. Могат също така да кацнат където си искат, не само на определени "entry airports".

Коментар

Викаш да не чета щатските държавни сайтове, a да вярвам на хлапетата:
        The eAPIS Online Transmission System requires new commercial air carriers, air APIS transmitters and private flyers to register and confirm their registration information.
        https://www.cbp.gov/travel/travel-in...ivate-aircraft
        This rule requires private pilots or their designees to transmit electronically to CBP:
        • Traveler manifest information for each individual traveling onboard the aircraft
        • Notice of arrival information
        • Notice of departure information

This data must be received by CBP no later than 60 minutes prior to departure for flights arriving in or departing from the United States.
        Уж с документи работиш, пък нещо не ти се чете, че ПРЕДИ излитане трябва да си подал информация откъде, за къде и с кого летиш...
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

нещо не ти се чете, че ПРЕДИ излитане трябва да си подал информация откъде, за къде и с кого летиш...
          Е, убу, де, нещо да пише за разрешение, за предварително одобрение / съгласуване? Срок от един-два месеца предварително, писмено и плащане на такса за тапия (щото ей сега ще ти изровя правилата в Матушка и ще съжаляваш, че си повдигнал този въпрос )? Просто пускаш по електронен път информацията непосредствено преди да излетиш и толкова.

Коментар

Да де, знаеш кой откъде и за къде лети... Като междувременно можеш да му забраниш кацане на територията на щатите... Или казваш - това е безконтролно - всеки може да си хвърка както и където си иска?
            Та нали тази информация е нужна точно на ПВО-то - за да знае/очаква кой къде ще влезе, и да не вдига изтребителите за щяло и не щяло?
            Знаеш ли за случката в България през 90-те години, когато май МИГ-21 разпиля из страната голяма група западни частни пилоти - всеки кацна кой където свари като ги подгонил изтребителя
            Причината доколкото се сещам бе, че ПВО-то не е получила информация за полетния план...
            Така, че има голяма разлика между това да видиш/прихванеш НЛО, или да следиш полет, за който имаш информация...

И двата можеш да ги виждаш на радара, ама реакцията е различна....

Но се отклонихме от Ф-35

Коментар

Знаеш ли за случката в България през 90-те години, когато май МИГ-21 разпиля из страната голяма група западни частни пилоти - всеки кацна кой където свари като ги подгонил изтребителя
              Причината доколкото се сещам бе, че ПВО-то не е получила информация за полетния план...
              Не знам за такава случка. А не се ли замисляш тази "голяма група западни частни пилоти" защо си е хвърчала "безпечно" над Мамковината ни? Защото дълго време така се е правело (в нормалния свят), преди да се случи "9/11" и да въведат прословутото "eAPIS". Илиииииии... Сорос им е бил платил да тестват нашата ПВО?

Коментар

С една дума - от многото приказки разбрах, че въпреки изразеното неудоволствие, се съгласи с моята теза Ще ударя една чертичка в бележника

P.S. благодаря за преместването и се извинявам на модератора - наистина поизцапахме другата тема
                Последно редактирано от slowtraveler; 27-02-17, 15:59.

Коментар

С една дума - от многото приказки разбрах, че въпреки изразеното неудоволствие, се съгласи с моята теза Ще ударя една чертичка в бележника
                  Тезата, не разбрах каква е. По-горе имаше теза, че трафиканти на дрога прелитат, без ПВО-то на САЩ да ги засече. Моята теза е, че можеш да си пренасяш дрога с малък самолет през въздушната граница на САЩ, както аз мога да "контрабандирам" крушова ракия и цигари (докато разликата в цената им си заслужаваше) през българо-сръбската граница по шосе. Заявяваш, че не носиш нищо и ако решат да те проверят - ще те хванат. В повечето случаи просто не те проверяват. Какво ПВО, какви изтребители?

Коментар

От: Правила за частни самолети във въздушното пространство на САЩ

Дали ги засича или не - не знаем... При всички случаи ще ги засича по-трудно, след като Обама посъкрати там една програма за система с радари, откриващи нисколетящи малки самолети точно за Мексиканската граница...
                    А дали те проверяват - не знам... Това, което съм виждал на видеоматериали - уговаряш къде ще те проверяват, кацаш, заставаш на 'митническата' рампа и чакаш да дойде граничния служител. Дотогава нямаш право да напускаш самолета..
                    Тръгнеш ли да шаваш (особено навлизане в забранени зони) - пращат изтребители..

Коментар

Правила за частни самолети във въздушното пространство на САЩ
                      Последно редактиран от Чавдар (V93) ; Днес в 15:54
                      Обаче някой, който само гледа заглавията на темите, какво ли ще си помисли? То теми за тунинг, за яхти и плавания, та и проблематиката на пилотирането на частни самолети и то над САЩ вълнуват публиката тука?

Коментар

Ужасници. Ще ме амбицирате да си изкарам тапия и да видя как се лети тук.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ами то си е офроуд Току-виж сме решили - PPL в джоба и през мексиканската граница
                          Хаха - Гоблина ме е изпреварил
                          Гоблине, един съвет - обръсни се добре преди да се явиш в тези служби Приятел с мустак всеки път трудно преминаваше граничните проверки в щатите и Великобритания (въпреки, че отдавна има и английски паспорт )....
                          Всеки път го отделяха от масата пасажери за допълнителна проверка
                          Откакто си обръсна мустака - проблеми няма

Коментар

Slowtraveler, върна ме в младите години! 14 май бяха, влизаха от юг. Точно в този ден големи учения на ВВС в цяла България. В Графа началник полети "Дядото", планшетист- брат ми. На дежурни машини пилот kapitan Банков, височинник- Аз. Нямаше ги в зададения за деня летателен план /абе с 2 думи, никoй не ги знаеше какви са и какво правят там, летят си във формация/.
                            Като се изсипал Банков с 21то, и понеже лети с няколко пъти над тяхната скорост, се разпилели като пилци. Бяха изпокацали на няколко летища. Ама беше голям ташак- цяла ескадрила дружно нарушава въздушното пространство! Хахахаха
                            Като звънна звънеца, ние псуваме /баш днеска ли бе, у средата на полети...", като се качи Банков в самолета, и го сръга така, че щеше да издуха отражателя, беше интересно. И от отлепянето форсаж, и тегли нагоре все едно го гони някои. Тия от СКПто, като им диктуват целите, "дядото" ги напсувал да не приказват глупости, че ще отиде в Труд /големия радар там, от там ги диктуват/ и ще ги попилее. Въпреки всичката дандания, задачата изпълненя, противника прихванат! хахаха

Летателни планове се попълват тук. Не е чак толкова разградена нива, колкото си мислят някои. Има, и може да се докладваш по телефона, и да "оправиш" митница пак по телефона. То и по лодките го има. Ама трябва да си "редовен" и да те знаят. Ние заради такива работи минавахме интервюта, сега имам индетификационен документ издаден от едни служби /демек съм добро момче/.

Гоблине, ако ще ставаш пилот, ела учи тук, времето е идеално за начинаещи. Те и за това ония кретени, дето се треснаха в кулите на 9/11 учили тук.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Night_Flier

Читали?
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X