От 1998-ма до сега и по-нататък:
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Международната Космическа Станция
Свий
X
-
До: Международната Космическа Станция
Честно казано даже не съм и предполагал,че такова строителство кипи на орбита! Всеки килограм техника и строители, изкаран там струва пак килограм в злато (мисля си, може и много повече да е).
Ето и една статия по темата, писана от наш сънародник, работещ в тази област отвъд океана в централата на Боинг, и по-точно в отдела работещ по совалките
Коментар
-
Здравейте!
Международната Космическа Станция може да се види и на живо. На линка по-долу ще намерите датите, времетраенето и яркостта. Колкото числото е с по-голям минус - толкова по-ясно ще се вижда. Координатите са за Монтана, за София има секунда-две отклонение. Какво може да се разбере от редовете, примерно за 20.07.2008: (търсете ред с -2.4)
Появяване в 21:56:49 на височина 10 градуса над хоризонта от югозапад.
Максимум в 21:59:37 на височина 57 градуса над хоризонта - югоизток.
Край в 22:02:26 на височина 10 градуса над хоризонта изток-североизток.
-2.4 е може би най-големия максимум осветеност досега, така че се надявам преживяването да е неповторимо. Желателно е да сте извън населени места, но става и от покрива на блока, стига да виждате ясно небе със звезди, а за да не пропуснете събитието - просто си настройте алармата на телефона.
Приятно гледане!
До скоро!889377712
Коментар
-
От приятел швейцарец, занимаващ се с астрономия и закоравял оффроададжия (сега е с БуштАксито в Мавритания) бях чул, че САЩ държат под око всеки обект в орбита по-голям от 10 см! В по-горния пост, на страницата с информация за видимия период на космическата станция се появи нов раздел, озаглавен "ISS tool bag" - ще рече, че вече може да се наблюдава и изпуснатата чанта с инструменти от астронавтката Хайдемари Стефанишин – Пайпър.
Силата на осветеност е много слаба, все пак става въпрос за обект с големина метър на метър, но пък и разстоянието от около 400 км предполагам не изисква чак професионални телескопи за наблюдение.889377712
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Ще стане работата.
Коментар