Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Курсове за Хеликоптер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Курсове за Хеликоптер

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
    Някой въртолет ли ще си купува или аз не вдявам нещо
    Ми няма лошо. Ама в случая по мое впечатление става дума само за курсове за пилоти-любители.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Ми няма лошо. Ама в случая по мое впечатление става дума само за курсове за пилоти-любители.
      Че няма лошо-няма.Ама само курсове е така да си имаш тапия не е добре-трябва и машина да има и като ти е кеф палиш и тръгваш.Ъъъ грешка-излиташ

Коментар

Че няма лошо-няма.Ама само курсове е така да си имаш тапия не е добре-трябва и машина да има и като ти е кеф палиш и тръгваш.Ъъъ грешка-излиташ
        Наемат се на час. Поне самолетите. Даваш едни пари и караш, ако имаш лиценз. От порядъка на 300-400лв е час със инструктор, докато се учиш. После за да караш сам - не знам, ама или е пак толкова, или по-малко. В скоро време ще ми се изясни, щото мисля да се пробвам.

По-горе имаше линк към един сайт май. Там си пише всичко.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

дааа хеликоптер да си купя трябва да си продам апартамента ,и нищо чудно да го направя колкото не съм в час,някои ден като ме фане манията или ме изпере тока ,може да си сложа една перка на главата и да си озвучавам със бръмчене ,ще бъда като Карлосон!!!
          Между другото от чисто любопитство търсих в руските и разни чуждестрани саитове ,хелита да се продават (нещо като мобиле за хеликоптери) ,исках да вида екстри,снимки,мотори и т.н. и ЦЕНА!!! търсих някои руски хеликптер да си напълни окото човек като се казва,но и един не намерихдаже ,аиде някои ако съм го заредил със идеята да види че да пусне някои линк,дано търсенето да му е по успешно от моето,ще бъде интересно за висчки...

Коментар

Здравейте
            Занимавам се с безмоторно летене- парапланеризъм и покрй това имам доста познати които си имат самолетчета и/или хеликоптерчета
            За цени не мога да ви кажа конкретни цифри, но главното е, че ще ви е много по евтино да си имате самолет отколкото хеликоптер.
            Аз съм гледал за мен за самолетчета и сметките са такива:
            курс- около общо с всички нужни тапии, необходими леталени часове, регистрации и тн.- 10 000-12 000лв.
            самолет-25000-60000 - и нагоре лв.
            С тези паи ще можете да имате самолет които да стой паркиран на някое частно летище( вече има доста) да си го летите кадето пожелаете до опреелена височина а след нея по летателен план до кадето искате в БГ кадето има такова летище. Ще можете да си летите самолетчето само през деня. За летене "по уреди" се изкарва нов допълнителен курс и се изискват допълнителна окомплектация на самолета. Мисля че не е съвсем невъзможно. Най хубавото е напримар излитате от някъде около София и кацате на летището в Балчик след около 2 часа полет правите един плаж и се прибирате
            Подръжката на самоте самолетчета е адски проста. Двигателите са бензинови и нищо сложно. Даже подръжка на някой нов по наточен авто двигател е по сложна. А самия самолет изисква само проверки и смазване на детайлите. Горната сума е за самолетче с максимум 4-5 пътника. Всички цени могат да станат още по малки ако си вземете ултралеко самолетче с макс 1-2 човека на борда. Но тогава не е толкова функционално.
            За хеликоптерче нещата са доста по различни и много по скъпи- технологията е много по сложна и различна и изисква специална подръжка и части.
            Ако пък някой иска още по евтино летящо "нещо" му препоръчвам едноместен мото-парапланер. цената на цялата екипировка е около 8000лв чисто нова, но може да се намери и запазена втора ръка. Не се изисква за момента никаква регистрация, отивате каде искте и излитате. лошото е че сте обвързан с някой на земята. Но ако ще е само за кефа това е най-достпното. Курсове за обучение пак няма регламетирани, НО има кой да Ви даде достатъчно добра насока и уроци. Първо се учите да летите с парапланер - 1 година летене (малко е хамалогия от там насетне си купувате моторчето с перка и си летите
            Ако имате въпроси питайте
            Поздрави
            Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

здавеи SIMOCOREX (виждам че имаш голями компетенции в тази област)ще пуснеш ли няклоко снимки на тези "ултралеко самолетче с макс 1-2 човека на борда" както казваш ти ,и да дадеш конфигурация(мотор,места и другите газарии) и цена на самолетката ?
              И сега не разбрах за тези ултреа леките самолети изиска ви ле някаква тапия ,те всъщност се водят любителски до 750 кг ли(или съм в грешка)?

Коментар

Благодаря, информацията е много интересна, ако наистина имаш снимки ще ми бъде интересно. Също така ако знаеш къде може да се купи такъв самолет? Също така, имате ли някаква представа от разход на гориво и поддръжка, а за паркинг по летищата?

П.П. не че съм тръгнал да си купувам, просто ми е интересно
                LZ1PER

Коментар

Здравей
                  За съжаление в БГ де що има крила и е метално тр да му се изкара разрешително и тапия по някакв странен начин. Не са уредени много ясно нещата. Грубо казано щом се води самолет то той се узаконява по някакв начин. Не знам за съжаление подробности по самия път на узаконяване. Доколкото знам се купува самолетчето с всики възможни сертификати. Какти и колите в зависимост каде е произведено има особености. В Бг се води на технически преглед и се регистрира към ГВА (гражданска въздухоплавателна администрация). ПОсле или преди това не знам- данъци, разрешителни за не знам какво си и тн. За самия пилот- лиценз за пилот на съответния клас въздухоплавателно средство.
                  Ето един линк http://www.pilotmix.com/index.php?pgid=11〈=en&maxInfo=385
                  може да разгледаш какво има. В US този тип авиация е изключително развита. И те са най-големия производител на такива машинки. За Европа е най-добре да потърсиш в Германски сайтове. Проблем е за мен защото не знам Немски. Там има много изгодни предложения.
                  Ето и един линк за мото парапланери: http://www.dudek.com.pl/eng/dudek.php?go=skrzydla_prod
                  Прикачени файлове

Коментар

Ето и списък с европейски производители:
                    http://www.lightaircrafts.com/fixed-wing-manuf.htm

Що се отнася до данните на самолетите много зависи. Леките самолетчета с много малки двигатели- от 1.6- 2.4 Л бензин. и с мощност около 120к.с. от тук насетне всичко става ГООЛЯМО
                    За това малки е радват на широк прием. Не се нуждаят от серозна писта- една голяма хубава треван полоса и 50 метра за да кацнат и излетят.
                    даже бях гледал един клип с едно самолетче което беше с 2 двутактови двигателя общо 1000 кубика и човека много му се радваше
                    Като разглеждате самолетчета гледайте за тези на който крилете им се намират високо горе- над главата на пилота. Това са най-стабилната конфигурация и повечето учебни самолетчета са такива. Тези които са с ниска разположени крила са а по напреднали и са по маневрени и с тях се правят акробатики по лесно.
                    Поздрави

Коментар

За харченето.... 15-20л. на час. Горивото до морето ти излиза същото като с кола, ако не и по-евтино, ама стигаш за 2-3 часа, без да правиш глупости.

Коментар

ето тук колеги има много модели http://www.pilotmix.com/index.php?pgid=11&lang?en&q= и информация и цени !!!!

ще видите като цяло как се въртят цените!

Коментар

sparkybg да прав си и няма да ти се наложи ,по всяка вероятност да сменяш гума във въздуха ,въпреки че със желание всичко се постига

странно има ли някои руски любителски самолет тук?

Коментар

Първоначално публикуван от Макса Преглед на мнение
                            sparkybg да прав си и няма да ти се наложи ,по всяка вероятност да сменяш гума във въздуха ,въпреки че със желание всичко се постига

странно има ли някои руски любителски самолет тук?
                            Ей това ме кефи мен: http://www.pilotmix.com/index.php?pg...=en&maxInfo=59
                            Ама струва колкото апартамент в София.

Коментар

Някой въртолет ли ще си купува или аз не вдявам нещо
                              Няма да си купува, а ще си направим сами. Ако не лети по-високо от 30 метра над земята не му трябва дори и лиценз.
                              А май тук аз съм единствения пилот на вертолет, който е карал курсовете "безплатно". Година и половина във ВВС. И сичко на сичко имам 3 полета. Те са 4, ама на първия имах ЗАПОВЕД "Не пипай нищо!!!" за това не го броя.
                              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Да хвърлим поглед към братушките. Те винаги крият нещо в задния джоб: http://video.mail.ru/bk/sergey.d/125/126.html
                                Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X