Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Авариите в съвременните ВВС - факти, коментари и анализи

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Авариите в съвременните ВВС - факти, коментари и анализи

    Мисля, че ще е интересна тема. Само като препоръка - под "съвременни" да се разбира от 21 век, или по изключение до едно десетилетие назад.


    Аз ще започна с най-прясната новина.

    Четвърта катастрофа на Су-30МКИ в Индия - 14 октомври 2014г. в 5:30 вечерта местно време.

    http://www.aex.ru/news/2014/10/15/125578/
    "15 октября, AEX.RU – Истребитель Су-30МКИ ВВС Индии потерпел аварию недалеко от города Пуна в западном индийском штате Махараштра. Об этом сообщает ТАСС, со ссылкой на телеканал NDTV.


    По его данным, инцидент произошел недалеко от базы Лохегаон на окраине Пуны. Истребитель упал во время тренировочного полета вскоре после взлета. Оба летчика успешно катапультировались и не пострадали.

    Это четвертое падение Су-30 с момента принятия его Индией на вооружение в 1997 году. Причины происшествия выясняются."










    Причини официални май още няма, но от преди няколко месеца има доста индийски критики
    Последно редактирано от Goblin; 07-11-14, 16:51.

  • #2
    От: Авариите в съвременните ВВС - факти, коментари и анализи

    Тц. Няма да стане.

    Чети много внимателно, понеже няма да го пиша пак:

    - За втори път в рамките на десет минути тенденциозно ползваш определението "Катастрофа" - което изрично се отнася до извънредни произшествия с човешки жертви и разрушена техника - относно събитие при което и за дете е видно че иде реч за най-обикновено аварийно кацане.

    - В случая и маймуна може да провери за десет секунди в СМИ че става въпрос за инцидент при който двата пилота са катапултираЛИ/НИ при кацане, след което самолета просто е заорал. Ако са катапултураЛИ по погрешка проблемът е техен, ако са катапултираНИ автоматично при липса на събитие изискващо автоматично катапултиране - не чак толкова техен, но със сигурност това не е катастрофа.

    - Заглавието на темата която пускаш няма нищо общо с копи/пейста който прилагаш. Вътрешнодоговорните проблеми между изпълнител и клиент (който също се явява частично изпълнител), и представянето на административните проблеми на дадени ВВС нямат място в тема за авариите в различните ВВС.

    - И при най-добро желание няма как да приема темата ти за непредубедена. А за тенденциозни теми - пореден змиярник не ни трябва.

    - В другата тема имаш забрана за участие за определен срок не заради нечия прищявка, а понеже просто се оля без мярка. От различните възможни мерки беше взета най-безболезнената (за теб).

    Ако мислиш че това ти оставя вариант да си отвориш нова нарочна тема в която да продължиш в същия дух и със същата скорост - помисли пак.
    Последно редактирано от Goblin; 06-11-14, 18:32.
    Издъних се на Тюринг теста

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X