Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Машината наистина е уникала, но е и доста стара. 40 години са доста, механиката е практически на ми-6 (на 50 години) ... А и то почти всичко се продава.
като няма акъл саудитския джаба да го купува , те с парите от тоя всичкия петрол досега да бяха построили най-великите инфраструктурни проекти , да нямаха грам неграмотност , болниците им , градовете им, селата им ,
с тия пари досега да бяха променили картата на саудитска арабия примерно . щеше да е зелена -пустинята...
. ама Джаба предпочита да си купи по 50 лимузини , 30 самолета и 100 жени и не разбира че играта е на живот и смърт..
Въртолетът е проектиран за да носи навремето междуконтентална балистична ракета не помня модела, но се сменя командването на армията и си остава само в два екземпляра.Ми 26 е имал аналогична задача,докато Ми 8 е разработван специално за гражданската авиация.
Коментар