Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    ...
    Ти май упорито не желаеш да разбереш, че американците имат политика да не позволяват на никого да прави помен с "тяхна пита"! Поне да беше погледнал какво стана с хървтаската сделка, при която евреите договориха Ф-16 с техни си доработки.
    Веднага ги плеснаха през ръцете, че по американските условия машините могат да се предават на 3-а страна само в оригинален вид (чети - без допълнителните свирки и камбанки, които ги правеха по-интересни от стари дръгели, каквито на практика са) и само с одобрение на големия брат.
    Отделно неведнъж американците са прецаквали други страни-конкуренти при сделки, като са забранявали продажбата заради използвани техни технологии. Този са го яли и шведите, и чехите (с L-ките).
    Ясно е, че и корейчетата трябва също да бъдат одобрени за доставка от ФАЩ, но това не отменя факта, че те са най-ефикасното решение(имат вече дори "су25" вариант).

    Но предвид корумпешките ни реалности, просто на амитата им е писнало от увъртания и са дали по-ниска цена + удар по масата и тва е.
    Вероятно им е важно, тука като излети наш изтребител, да виждат каквото вижда радарът му и да не разчитат на доклади.
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

    Коментар


    • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

      Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
      Аз искрено се радвам на избора,и искрено се дразня на коментарите на новите партийни секретари...Чак такъв овчи възторг...Хубаво е да имаме най-доброто ,но чак пък да правим тема СУ 35 срещу Ф16...да не дава Господ да разберем, коя е по-добрата машина.Изобщо, възхаваляването на големия брат, независимо кой е той, ми е крайно противно.
      Избор е когато има алтернатива... В дадения вариант не е избор... А колегата от ВВС наистина е прав. че с едно читаво ПВО не ни трябват самолети.. Така или иначе следващите войни ще са с дронове
      TLC 200 V8
      TLC LJ79
      Toyota Prius2

      Коментар


      • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

        Първоначално публикуван от kalibbg Преглед на мнение
        ... А колегата от ВВС наистина е прав. че с едно читаво ПВО не ни трябват самолети..
        Ей, бактън от некомпетентни глупости! Изтребителната авиация част е много съществена част от ПВО.
        Ние не сме неутрални!

        Коментар


        • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

          Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
          Ясно е, че и корейчетата трябва също да бъдат одобрени за доставка от ФАЩ, но това не отменя факта, че те са най-ефикасното решение(имат вече дори "су25" вариант)..
          Ама тия корейчета са тренировъчни самолет, и в Ирак за такива ги взеха, а иначе за сериизна работа и способности - фъ16. А че предлагат различни варианти, като щурмовак или лек изтребител, не значи че са за нас и ни осигуряват желаните способности. Отделно су-25 си имаме.
          Всеки трети е шести

          Коментар


          • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

            Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
            Тая.. бля бля бля.. същото!/
            2006 х3 Спартана С-27 за 210 млн. евро. Лети един: боеспособни 33%
            2005 х6 Пилатуса. Поради липса на резервни части и консумативи доста време не летеше нито един. В момента мисля скалъпиха 2. Теоретично боеспособни 33%.
            2006 х 12 Кугара за 360 млн. евро. До скоро не летеше нито един. В момента 2: боеспособни 16%.
            1999 х6 Бел 206. Летят 1 или 2 според зависи: боеспособност 16-33%.
            Последно х 2 Пантери. Едната даде фира, щот нали има много пари за тренировки и летене (Бог да прости загиналия от екипажа), другата не знам дали лети.
            За тея години откакто имаме тая западна техника, сертифицирани по НАТО стандарт специалисти и оператори (например loadmaster за С-27 или бордни CSAR за Кугърите) се броят на пръстите на двете ми ръце.

            На тоя фон ме очудва еуфорията с, която се приема новината за поредната доза нова техника, която ще последва съдбата на горните си събратя.

            1. Политика -> 2. Икономика -> 3.Армия.
            Точно в тоя ред и последователност. Не по различно и без опция за разместване.
            Всяка една, без изключение, без компромис цивилизована, успяла, западна или източна държава са построени и процедират по този ред и последователност. Като почнеш през свтовния хегемон САЩ, минеш през Германия, Франция, Англия, Япония и т.н. Всички са по тоя шаблон без изключение. Друг вариант не е измислен и няма.

            А сега всеки за себеси да си отговори къде и как е България според горните 3 точки и в частност т.3 спрямо 1 и 2.
            Риторичен въпрос: ние имаме успешна политика и визия, осъществяваме я перфектно. Икономиката ни цъфти, бизнеса, промишленоста и хората благоденстват? Сега ще стегнем и армията и сме пей сърце!
            Ама нищо, ние се пробваме, ще измислим нова система- каруцата пред коня и юруш.

            Ситуацията ми напомня военен парад в Северна Корея: политиката им е извратена и нечовешка, икономика нямат- хранят се със зелена трева и коренчета, НО на военния парад всички веят знаменца , скачат и се радват на минаващите военни железа....

            Кой разбрал- разбрал. Кой не- здраве да е.
            Хаирлия да е, честито и всички безавариини!
            Ще се радвам най-много, ако аз не съм правия в тоя спор.
            Последно редактирано от Dagobar; 23-12-18, 13:52.
            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

            Коментар


            • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

              Дагобаре, гърците и когато фалираха не си спряха средствата за отбраната и поддържаха способности. И други държави в периоди на икономически спадове и кризи, па и политически, пак се стремят да поддържат и създават способности. Та всичко е процес, това е истината.
              А ако смееш заложи някакви икономически параметри като вододел след който започваме да създаваме отбрана. За политически такива пък няма и да подхвърлям. И друго -до достигането на мечтаните параметри кво правим? Да поддържаме ли изобщо ВС?

              Един човек ми каза преди време - защо да се дават пари за армията, за самолетите? По добре да се влагат в разузнаването, и така ще генерираме сигурност. И има резон и в това, обаче истината е, че има нужда да се развива целия спектър от способности, за да осигуряваме сигурност. Няма как, и не може да чакаме икономиката или политическата среда да достигне дадено желано ниво, за да започнем да изграждаме тези процеси. А и нито икономиката, нито политиката ще работят адекватно в несигурна среда.
              Всеки трети е шести

              Коментар


              • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

                Понеже, в темата, няколко пъти се спомена за радара на "Грипен"-а попаднах на интересна статия.
                Има интересни попадения в нея:

                According to Aftonbladet, the United States threw a spanner in the works of the Gripen deal by stopping the export of an American-made radar component for use on the Swedish plane. The prelude to the snub included a 2008 meeting between Sweden's defence minister Sten Tolgfors and the US ambassador at the time, Michael Wood. During the meeting, Tolgfors asked for permission to buy the American-made Active Electronically Scanned Array (AESA) radar system for the Gripen.
                Следва нещо епично:

                “We suggest that we delay the decision about the ASEA-permit for the Gripen until after Norway's decision,” read one US diplomatic cable, according to Aftonbladet. The newspaper writes that the US embassy in Oslo also placed a “call for help” to Washington for assistance in putting high-level political pressure on Norway following negative reports about the F-35 in the Norwegian press. After the call, prospects for the F-35 brightened; Norwegian politicians gave signals that made the United States confident its plane would win the Norwegian tender. But the Americans were careful not to claim that the aircraft purchase was a done deal before Norway announced its decision.
                “We must continue to act like an honourable and elegant competitor,” read a cable from the US embassy in Oslo.
                Та така. F-16 block 70 е чудесен самолет, но за сметка на това безцеремонното налагане и извиване на ръце оставя един доста гаден привкус...
                "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

                2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

                Коментар


                • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

                  Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                  Ясно е, че и корейчетата трябва също да бъдат одобрени за доставка от ФАЩ, но това не отменя факта, че те са най-ефикасното решение(имат вече дори "су25" вариант).
                  ...
                  Ти, ако си на мястото на американците:
                  1) Би ли си прецакал възможността за продажба на собствените (по-скъпи) самолети като допуснеш вместо тях да бъде купено по-евтино корейско изделие (пък било то и по твой лиценз)?
                  2) Би ли оставил страна от НАТО, намираща се в близост до един от основните ти противници, да вземе на въоръжение непълноценни самолетчета, чиито възможности като изтребител се свеждат до прехващане на някой заблуден пътнически самолет или на някой Ил-20? Че нали, ако се стигне до някакво спречкване с руски изтребители, въпросните корейски машини могат да бъдат свалени още преди пилотите им да са видели Су-тата. Не, щото Су-тата са "стелт", а щото радарът на корейците има над 2 пъти по-малък обхват. А и засега могат да носят само по 2 ракети с ИЧ насочване за близък бой?
                  Ние не сме неутрални!

                  Коментар


                  • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

                    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Ти, ако си на мястото на американците:

                    2) Би ли оставил страна от НАТО, намираща се в близост до един от основните ти противници, да вземе на въоръжение непълноценни самолетчета, чиито възможности като изтребител се свеждат до прехващане на някой заблуден пътнически самолет или на някой Ил-20? Че нали, ако се стигне до някакво спречкване с руски изтребители, въпросните корейски машини могат да бъдат свалени още преди пилотите им да са видели Су-тата. Не, щото Су-тата са "стелт", а щото радарът на корейците има над 2 пъти по-малък обхват. А и засега могат да носят само по 2 ракети с ИЧ насочване за близък бой?
                    Виж как се сещаш че не е въпрос на корупция
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                    Коментар


                    • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

                      Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение




                      Та така. F-16 block 70 е чудесен самолет, но за сметка на това безцеремонното налагане и извиване на ръце оставя един доста гаден привкус...
                      Де да сме имали късмета 44-та година тия да ни бяха извили ръцете, а не "ония"!!! Гърция щеше ряпа да яде, си мисля.
                      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

                      Коментар


                      • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

                        Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Виж как се сещаш че не е въпрос на корупция
                        А къде съм казал, че е въпрос на корупция?!? Просто се набива канчето на когото трябва.
                        Ние не сме неутрални!

                        Коментар


                        • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

                          Така трябва. Като въпросния някой е готов за шепа рубъли да продаде майка си.
                          Затова и резидента иска грипен.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                          Коментар


                          • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

                            Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Така трябва. Като въпросния някой е готов за шепа рубъли да продаде майка си.
                            Затова и резидента иска грипен.
                            Не думай! Ти, разбира се, можеш да докажеш обвинението в държавна измяна, което отправяш? Щото си от посветените и ти говорят на ушенце гласове от сенките?


                            Всичките по католици от папата вкупом ви хвана амнезията, че предишното правителство на ББ прие на МС, а парламентарната група начело с ЦЦ изгласува в парламента решение да се избере изтребител и до края на 2016 да се сключи договор измежду 3 варианта, от които най-смислен беше Грипен, защото другото означаваше да заменим 30-годишни МиГ с толкова дърти Ф или безумно скъпи употребявани Юрофайтъри, от които Италия силно иска да се отърве, щото не може да ги поддържа.

                            И, в същност, посочването на Грипен като най-смислен вариант тогава стана причина да се стигне до сегашния вариант. Щото иначе ония с наколенките щяха да ни нахързулят дъртите MLU-та, само и само за да покажат, че може и да са екс-милицонери, но са верни хора на Големия Брат.

                            П.П. Между другото, този, дето можел да докаже лобизъм, да не пише анонимно по форумите, а да действа. Таман има всички предпоставки подплатените му обвинения да хванат дикиш. Че и червени точки ще си пише пред властимащите. Та може да го включат в някоя некорупционна схема за наши момчета.
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 23-12-18, 16:48.
                            Ние не сме неутрални!

                            Коментар


                            • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

                              Мъдрите хора казват - криво да седим, право да говорим! Малко данни, а вие се замислете, дали тия хвърчила не са, като Мерцедесите на депутатите ни - не може без тях! Нашите 29-ки (двуместните) правят средно по 30 летателни часа годишно, полските над 100, нашите инструктори правят 1/3 от часовете на редовия полски пилот!!! Ако ще плашим македонците и албанците - да купуват!
                              Последно редактирано от evos; 23-12-18, 17:28.
                              мисля, да зема а се замисля...

                              Коментар


                              • От: Купуваме стари F-16 без конкурс

                                Красимира Стоянова вицепрезидент на СААБ, българка, работеща по проекта от 15 години... Случайно или не, но явно сделката е била изключително важна за производителя. Но не и за държавата Швеция - заместник държавен секретар срещу вицепрезидент на фирма.
                                Всеки трети е шести

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 7 потребители онлайн. 0 потребители и 7 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X