Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Това за шведите е така, но старите Ф-ове изобщо и толкоз не предлагат. Руски машини сякаш няма как да вземем, та остава отворен въпроса дали има, какво да купим изобщо. Друг въпрос е защо изобщо се налага подобна покупка, освен за разни комисионни ако не иде реч.

Инак за гостите си прав до някъде, но е според зависи. Наистина е добре гостите да се съобразяват с правилата на домакините, но ако жена ти /примерно нали/ ми поднесе отровно солена манджа ще ми е трудно да не ми проличи, а както съм цапнат в устата... сигурно и ще си кажа. Мисълта ми е, че ако съм загрижен за домакините си бих си позволил да съм болезнено откровен, а ако не ми пука по-скоро ще си трая. В ролята на домакин пък съм показвал завидна толерантност към разни дразнители... но никога не повтарят . Случвало ми се е преди години, когато не ядях месо в продължение на години, да гостувам и на масата всички да ми се подиграват до степен да стана и да се махна от къщата им. Повече и не съм ходил там. Но не предизвиках с нищо това отношение, нито ме накараха да проям месо. Към днешна дата пък ям, но не бих си позволил да тормозя гост щото е различен от мен. Та реално първо пробвам с добро, а ако не разбират... обръщам монетата. Друг е въпроса дали някой ти е гост само защото си го пуснал в дома си... примерно инкасатори разни и прочее нежелани елементи, които понякога се появяват, че дори и познати... които се натрисат неканени. За мен думата Гост носи по-дълбок смисъл и държа да му е добре. Последно забелязвам, че хората дето идват в гората почти не се сещат да си донесат храна, а идват от страната на магазините. Е гладен никой не сме оставили, но при мен бира не расте по дърветата и всичко, което се пазарува идва от километри и е сметнато за дадено време. Та все пак има разлика м/у натрапник и гост. Ако едните бих изгонил и без много да прекалят, другите поне малко се опитвам да толерирам и пробвам с намеци нали ...

Коментар

Аз пак за шведите ( не съм на заплата при тях ), идеята им е въоръжението да бъде съвместимо с натовското, което страната ни може да си купи както от САЩ, така и то Израел, Германия и тн. Голям плюс е пакета, който върви със самолета, пример може да бъде последната сделка с Унгария - ангажимент за инвестиции равняващи се на 32% от стойността на сделката, цялостният размер на офсет пакета е 110%.
      Ясно е, че с 14 самолета не може да се говори за авиация конкурентна на големите играчи, но инвестициите и то компании със традиции в производството на качествени технологични продукти са нещо, което би трябвало да заинтересува чугунените глави в министерствата. Защото това си е инвестиция в бъдещето на млади хора.
      Ако решението ще бъде взето извън България, да излезе един чиновник и един от тези със звездните пагони и да си кажат "От нас нищо не зависи, върнахме се от изтребител четвърто поколение, към изтребител от второ, следващата стъпка е да купим хвърчила и никелирани прашки!"

Коментар

Първоначално публикуван от bigduke Преглед на мнение
        Аз пак за шведите ( не съм на заплата при тях ), идеята им е въоръжението да бъде съвместимо с натовското, което страната ни може да си купи както от САЩ, така и то Израел, Германия и тн. ...
        То няма как да не е съвместимо, след като и Грипените на шведските ВВС използват американски ракети. Въпросът е колко допълнително ще ни струва осигуряването на въоръжението за Грипените?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

При чехите десетгодишен лизинг за 14 самолета е 721 милиона долара. Не се споменава дали в тази цена са включени разходи за обучение на летателен и наземен състав. Въоръжението варира според това какви са изискванията на клиента, нашите нямам идея какви ще са. Не бих се учудил някой маразматик да поиска и невъзможното само и само да добутаме до заветните трошляци отпуснати ни от новият голям брат.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            Това за шведите е така, но старите Ф-ове изобщо и толкоз не предлагат.........
            Приятелю мой, и събрат по надморска височина (и някои интереси), на каква база си правиш изводите, че ф-16-ките не предлагат и толкова?Аз поне, до сега всичко което съм изчел по темата, включително мненията на наши и чужди летци и специалисти, сочи че като характеристики и ниво на оборудването, както и като бойни възможности, са съвсем близо и разликите са в някои нюанси.Виж за ресурс не ми е съвсем ясно от общодостъпната информация, но по подразбиране като цяло ф-ките би трябвало да са с по-маллък.А не е изключено и да се окаже, че юрофайтърите са на най-добро ниво откъм характеристики и бойни възможности.
            Всеки трети е шести

Коментар

Точно щото е съмнително, колко ресурс имат останал и спрямо цената ми се струва, че са най-куцата оферта, но все пак моето мнение няма как да е меродавно, аз не си падам по летенето ... Пък и е старичка 16-ката сякаш и като модел. Та по пъта на логиката ако се движим... толкоз.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                но по подразбиране като цяло ф-ките би трябвало да са с по-маллък.
                Ако сравняваш употребяваки F-ки с нови Грипени - да. Ако обаче нови с нови - слагането на кантар ми се чини малко по-сложно. Това според общодостъпната информация, четена от никой (демек аз ). Според някой (демек един "шофирал" едни 20-ина години условно казано подобни машинки), F16 още много дълго време ще е актуален самолет.

...не че това има някакво значение де. То за такива работи отговорните "другари" най-често гледат какво ще влезе в собствения им джоб, а чак после останалото, евентуално.

А самолети ни трябват за да изпълняваме едни задължения по едни договори, и вече яйцето е до гъза - към момента самолети смятай че нямаме.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...Пък и е старичка 16-ката сякаш и като модел.
                  Кажи-речи колкото МиГ 29. Ама нещо май няма много кандидати да пенсионират нито единия, нито другия. Не и по друго освен политически причини.

Зарежи сравнението баш по това. Ние хипермодерен самолет така или иначе не можем да си купим. Турците още си употребяват дъртите F-4ки, сигурно щото са балъци.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не само турците, самите Луфтвафе още не се срамуват да летят на тях.

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    .А не е изключено и да се окаже, че юрофайтърите са на най-добро ниво откъм характеристики и бойни възможности.
                    Можеш да се обзаложиш за това. Едно поколение е с Грипена, но с повече възможности.

Коментар

Така е, но по таз логика да бяхме стегнали, запазили, използвали или каквото там смислено може да се прави със самолетите, които имаме или имахме, както турците... То в тази сделка май основното е, че купуваме н-та ръка самолети и то сякаш не е тънкана. Предполагам по логиката, по която освободихме западна Европа от старите им таратайки

Коментар

Така е, но по таз логика да бяхме стегнали, запазили, използвали или каквото там смислено може да се прави със самолетите, които имаме или имахме, както турците...
                        Това май става с едни части и агрегати дето май нито ги произвеждаме сами, нито им определяме ние цената...
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Това май става с едни части и агрегати дето май нито ги произвеждаме сами, нито им определяме ние цената...
                          То тия части трябва да имаш и на какво да ги сложиш, без то самото да се разпадне.

...и да са на цена, дето не е сравнима с цял самолет.

...и да ги произвежда някой "удобен" хем за НАТО, хем за "другарите". То затова е и голЕмото назландисване.

Коментар

Е който седи на 2 стола, пада на земята...

Коментар

Май за 15 ти път.
                              МиГ 29 е нежелан, не щото е лош, а защото изнудването за удължаване на ресурса комай дотегна на всички. Гледа се към американско хвърчило не за друго, а защото частите за него могат да се доставят по FMF, а такъв - с или без криза има и ще има. Аз също съм ЗА Грипен, но... Апропо има и предложение за F16 I - ще им се освободят малко, сега като вземат Ф-35.
                              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                              No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Кажи-речи колкото МиГ 29. Ама нещо май няма много кандидати да пенсионират нито единия, нито другия. Не и по друго освен политически причини.

Зарежи сравнението баш по това. Ние хипермодерен самолет така или иначе не можем да си купим. Турците още си употребяват дъртите F-4ки, сигурно щото са балъци.
                                От нашите МиГ 29 които са доставени в периода 1988 - 1989 година и тези които сега слизат от конвейра общото е само името . Същото е и с Ф 16 . Съществената разлика е че американците ни предлагат стара машина която си е отработила поне едни 50% от ресурса а шведските са нови и от тук на сетне имат 30+ години .
                                Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                                Май за 15 ти път.
                                МиГ 29 е нежелан, не щото е лош, а защото изнудването за удължаване на ресурса комай дотегна на всички. Гледа се към американско хвърчило не за друго, а защото частите за него могат да се доставят по FMF, а такъв - с или без криза има и ще има. Аз също съм ЗА Грипен, но... Апропо има и предложение за F16 I - ще им се освободят малко, сега като вземат Ф-35.
                                Вазелина и члена с който ни таковат дали е руски или американски няма много значение . И в двата случая крайния резултат е един .
                                Последно редактирано от sek.1; 26-06-13, 06:54.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X