Обява

Свий
Няма добавени обяви.

лодка Bayliner CAPRI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• лодка Bayliner CAPRI

Чета форума от скоро тъй като съм решил да си взема лодка. Спрял съм се на Bayliner CAPRI, дълга 6м. произведена 1991г. С бордови двигател FORCE 125 к.с.
    Тъй като нямам опит при закупуването на лодки бихте ли ми дали съвет на какво да обърна внимание:
    1. по корпуса
    2. бихте ли ми препоръчали специалист, който да погледне двигателя.
    3. двигателят е двутактов – това преимущество ли е или е минус при бордовите двигатели.
    4. Какво оборудване трябва да има тази лодка, за да се ползва безопасно и да мине съответните регистрации
    5. трябва ли ми задължително допълнителен двигател, ако този откаже на вода

И още много въпроси, но няма да ви досаждам като начало с тях.
    Ще съм благодарен яко някой сподели опита си в тази посока

От: лодка Bayliner CAPRI

1. Да е здрав!
    2. ..... Гледаш да запали. Задължително да го пуснат пред теб.
    3. Има предимства, има и недостатъци. Предимства: евтин, по-лек, лесен за поддръжка (много лесен). Недостатъци: харчи и шуми повече.
    4. РАЗПОРЕЖДАНЕ № 68 А: http://www.marad.bg/upload/docs/Razpor_68A.doc
    5. Винаги може да извикаш някой да те издърпа, че като гледам за гребане не става много много (то зависи от модела де - ти си преценяваш) - иначе гребла си имаш в задължителното оборудване.

За Дунав и морето задължително ти трябва капитанско право!
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от barborko Преглед на мнение
      Чета форума от скоро тъй като съм решил да си взема лодка. Спрял съм се на Bayliner CAPRI, дълга 6м. произведена 1991г. С бордови двигател FORCE 125 к.с.
      Тъй като нямам опит при закупуването на лодки бихте ли ми дали съвет на какво да обърна внимание:
      1. по корпуса
      2. бихте ли ми препоръчали специалист, който да погледне двигателя.
      3. двигателят е двутактов – това преимущество ли е или е минус при бордовите двигатели.
      4. Какво оборудване трябва да има тази лодка, за да се ползва безопасно и да мине съответните регистрации
      5. трябва ли ми задължително допълнителен двигател, ако този откаже на вода

И още много въпроси, но няма да ви досаждам като начало с тях.
      Ще съм благодарен яко някой сподели опита си в тази посока
      Дай малко по-подробно. Къде е лодката? Ти къде си? За какво мислиш да я ползваш? Едно е за разходка, друго - за промишлен риболов, трето - за водни ски.

Коментар

в София съм. Лодката мислим да я ползваме само за разходки по БГ черноморието и Гърция, както и да теглим водни ски по нашенските язовири. Идеята е да е за повечко хора, защото обикновенно ходим компании от по 10-12 души, а ако купим по-малка ще бъдеедна мъка. Мисля да я регистрирам в София и да проверя къде мога да изкарам курс за капитанско право.

Коментар

Курс за капитан мога да препоръчам - при кап. Костадинов, оборудване най добре/евтино и качествено/ от Гърция-Лализас, иначе на бъл. България и Панчарево-черешите.
          Кап. курс - около 500лв.
          оборудване - също толкова.
          И един безплатен важен съвет - Вземи си хубави жилетки, не от евтините, а от тези като за водни спортове, с повече колани , спасяват живот!
          Disco II td5
          2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
          planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Lalizas имат представители в Бургас и Варна.

Коментар

Да, ама от София - Кавала е по-бизо, има наличности и цените са други.
              Disco II td5

Коментар

Първоначално публикуван от ivanomir Преглед на мнение
                Да, ама от София - Кавала е по-бизо, има наличности и цените са други.
                То, зависи и къде първо ще я топне.

Коментар

Ако първо я регистрира, ще трябва да се оборудва първо...
                  А като условия за плаване.../вълни, температура, риба, вкарване-изкарване/ Гърция е за предпочитане...за съжаление
                  Disco II td5

Коментар

Първоначално публикуван от ivanomir Преглед на мнение
                    Ако първо я регистрира, ще трябва да се оборудва първо...
                    А като условия за плаване.../вълни, температура, риба, вкарване-изкарване/ Гърция е за предпочитане...за съжаление
                    Спор няма, че в Гърция, е в пъти по-добре.
                    На нашето море не съм стъпвал от като махнаха визите.
                    И едно резервно двигателче 2-5 коня, няма да навреди.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Спор няма, че в Гърция, е в пъти по-добре.
                      На нашето море не съм стъпвал от като махнаха визите.
                      И едно резервно двигателче 2-5 коня, няма да навреди.
                      едно малко двигателче, ще взема задължително, а как седи положението с вкарване на лодка от БГ пристанищата. Дават ли да се вкарва от рампите, искат ли пари за тази работа и т.н.

Коментар

На пристанищата искат такса, за кейовете не. Приготви си джип за вкарване/изкарване..
                        Disco II td5

Коментар

Здравеи,колега какво ,стана купили КАПРИТО ,наскоро се задомих с същата Bayliner capri .И маи се вкарах в беля оказа се че е без силов агрегат,няма двигател, няма зет колона. доколко разбрах зет колоната е алфа едно втора генерация .Та въпроса ми е : дали може да се намери зет колона алфа едно в БГ ,и има ли ралика в тях ,иде реч за алфа едно на Меркруизер .защото двигатела е бил около 270кс. а аз разбирасе ще сложа по малък не съм арабски шеих .Иначе лодката е красавица.

Коментар

марката е страхотна имал съм честта да се возя на подобна ,в прочем каква по народност е марката немска ли ?

Коментар

Направи си платформа на задника на тая лодка,сложи и един кикьр и един голям извьнбордов мотор и забрави за З колонката.Това нещо пьрво,че е капризно,скьпи са му частите,а и трудно се намира.За Калифорния ти говоря,за Бьлгария / без да се обиждате/ но много ме сьмнява някьде да лежи З колонка каквато ще ти пасне на каприто.

Преди месец правихме изпитания за купувача на една такава.Като и набих рьчките и превьртя втулката на единия мотор,всичко живо настрьхна защото без З колонка това не струва нищо,всички си мислехме,че е отишла цялата,но се оказа само втулката.

Аз поне не бих си играл с това,ще влезеш в една спирала дето няма излизане.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X