Здравеите ,колеги имам извънбордов двигател ЕВЕНРУД 25кс двутактов ,модел някаде 80 -85 год.Какво е процентното съотношение масло- гориво .Чета в гугала 1;50 дали е нормално.и дали мога да използвам масло за двутактови мотоциклети все пак сме в криза
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
горивна смес за ЕВЕНРУД
Свий
X
-
От: горивна смес за ЕВЕНРУД
И , аз имам Евинруд 8 к.с., карам го с бездимно масло за дърворезачки на Хускварна и съм доволен, пробвал съм и масло на Щил, но пуши повече, следователно не изгаря цялото.
Като съотношение слагам малко повече 1:40.
Дано съм ти бил полезен.
-
Масово по извънбордобите двигатели е 1:50 , а само Ямахи съм виждал където е препоръчано 1:100
За маслата, редно е да са одобрени по NMMA (като SAE, но за морски машини) клас TC-W3 (Two Cycle Water-cooled). Маслата за извънбордови двигатели са съобразени със специфичните материали които се използват в тях, с факта че винаги работят в среда с влажен въздух и дълго време на високи обороти. Също така, някои масла претендират че се разграждат от UV лъчи (по повърхността зад насвинаги остава маслен филм). Това са задължително безпепелни масла - сиреч, след изгарянето не остава твърда маса (почти). Това е важно за избягването на нагар и спичане на сегменти.
Който си обича двигателя и смята да го има дълго време е добре да се съобрази с това. Иначе, на времето един приятел си кара трабанта с пресечено масло М10Д което взимаше от свой колега с Москвич (машината за пресичане на масло), и го кара така години наред, почти от нов до около 50'000 км когато карантиите на нещастното моторче се раздрънчаха повече от поносимо. За съжаление, това не беше единственото извръщение с горкото трабанче, така че не мога да гарантирам че точно маслото го е убило но със сигурност е помогнало доста.
Тези двигатели страдат от собствената си надеждност. Повечето стопани свикват с безнаказаните гаври по тях и започват още по-усърдно да търсят начин да ги убият.
Коментар
-
Карай с каквото имаш. Аз слагам 1:50 за 60кс. 1985, от Лукоил двутактово. Перфекто си върви и не пуши..Disco II td5
2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
planed: air locker, rear D44bumper
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар