Уважаеми фенове, аз съм запален яхтсмен (хобист не състезател). Интересува ме ако докарам (на ход) ветроходна яхта от...някъде си и доплавам до Варна какви са процедурите и необходимите документи за регистрацията и узаконяването и? Също наясно ли е някой какви идентификационни номера/знаци има една ветроходна яхта и каде обичайно се поставят те (най вероятно от производителя).
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
РЕГИСТРАЦИЯ НА ЯХТА - КАК СТАВА?
Свий
X
-
Документи
Опитай първо тук: http://www.marad.bg/marad/index_bg.html + митницата и данъчните. Мисля, че вече пътеките са прекарани и ще получиш списък с точните документи, а ако почерпиш може и да Ти ги напишат.Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.
-
1.момчета искам една моторница да купя от Холандия.Някой знае ли как се тарифират митнически моторниците и имат ли ограничение?
2.над колко метра има изискване за капитански документи ?
3.Къде се регистрира?Не съм роден на морето.
4.ако знаете някаква литература казвайте че нищо не знам а съм решил сериозно да купувам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ЛАМЯТА Преглед на мнение1.момчета искам една моторница да купя от Холандия.Някой знае ли как се тарифират митнически моторниците и имат ли ограничение?
2.над колко метра има изискване за капитански документи ?
3.Къде се регистрира?Не съм роден на морето.
4.ако знаете някаква литература казвайте че нищо не знам а съм решил сериозно да купувам.
Регистрира се в морска администрация, трябва обаче да имаш всички документи на лодката, доста затегнаха положението последните 3 г.
Най добре намери някой познат по морето до отиде директно в администрацията и да пита
Коментар
-
Ако дължината на моторницата е над 4 метра и искаш да плаваш в Черно море, ще трябва да я регистрираш в Изпълнителна агенция "Морска администрация". Гледам, че си от Стара Загора и най-близо ще ти е да отидеш до Бургас. ИАМА (Изпълнителна агенция "Морска администрация") се намира до входа на пристанището в ляво.
http://www.marad.bg/page.php?category=26
Прочети Разпореждане 68 за да знаеш какви са изискванията. Регистрацията на този тип съдове е на 3-тия етаж-хората са учтиви и търпеливи.
Отдел: "Преглед, освидетелстване и регистрация на кораби и корабопритежатели "
Началник отдел: Жельо Рачев Вълков
Телефон: 056 / 875 773
Факс: 056 / 840 091
e-mail: fsi_bs@marad.bg , psc_bs@marad.bg
За да бъде всичко легално ще трябва да минеш успешно и курс за "Водач на кораб до 5 БТ на море" (или до 20 БТ). Цената на курса е около 250 лв. Виж дали не се организират и в Ст. Загора. Медицинското (в Бургас) е 28 лв от Транспортна болница, плюс 15лв за бележка от Психодиспансера :-)
Николай Андреев сигурно може да допълни,ако пропускам нещо.
Ха, добре дошъл и в тази лудница :-)
Успех!There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
No wahalla.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар