Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercury 3.5 hp 4 str. - вашето мнение?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Mercury 3.5 hp 4 str. - вашето мнение?

    Вчера ходихме на Жребчево с приятел. Прекарахме около 5-6 часа в язовира.Лодката е самоделка с дължина 3.0м и ширина 1.5 м.Общ товар към 220-30 кг. Газене около 10 см. Бях с двигател Меркури 3.5 кс, къс ботуш, 4-ри тактов, водно охл. - чисто нов. Обаче......
    1. Лодката се движи нормално около ниските обороти, но при увеличаване на оборотите скоростта се увеличава малко, двигателя реве, и отзад водата се върти /завихря/ зад лодката. Скоростта която максимално вдигаме е около 7-8 км/ч Двигателя е фиксиран на транеца по схемата указана от производителя. Транеца ми обаче е равен от долу /няма скосяване/

    2. Двигателя -това ми е първи контакт с двигател за лодка. Изчетох мануала няколко пъти, и преди и след ползването на вода. Според моите технически разбирания, не съм впечатлен от работата на д-ля.
    Работи твърдо и с вибрации - ръкохватаката и ръката ми на нея подскачат . Шумен - с отчетливо чукане на клапани - при режим на тролене не можем да се чуем, или да чуем ако ни звънят телефоните.
    При рязко подаване на газ в повечето случаи гасне. При увеличаване на оборотите след средните д-ля реве по особено и не ги повишава повече -звучи като че не му стига гориво.
    Може и това да е - малък мотор, за малко пари . Но все пак ще се радвам да чуя вашите мнения.

    Имам и следните въпроси:
    Как да намаля или премахна въртенето на водата на кърмата?

    Водата през малкото маркуче която е като индикатор дали работи помпата , нагрява ли се в процеса на работа, и само от там ли изтича.
    / в язовира течеше само хладна, а в къщи на варела по някое време се стопли/

    Вала на пропелера ми има около 90-100 градуса халабина?!?

    Долу в ботуша има масло или смазка?

    Карбуратора има две дрениращи маркучета, един винт за празния ход при др. клапа и това е. Как става регулирането на въздуха, на горивото?

    По ваши наблюдения колко трябва да вибрира и да е шумен този д-л или друг такъв от този клас?

    Каква трябва да е хлабината при клапаните?

    Дали в БГ има оторизиран сервиз на Mercury Mariner ?

    Ако имате желание и време помагайте

  • #2
    До: Mercury 3.5 hp 4 str. - вашето мнение?



    Дублирането на мнения май не е добра идея /Сгъваема лодка е другата тема/. С уговорката, че аз само ползвам моторетки и никога не съм чел книжките с, които идвам малките мотори, мога да ти кажа следното:
    Лодките най-общо казано имат 2 режима на плаване- воедоизместваш и глисажен. Глисират скутерите, джетове... Трябва си силна моторетка и плоско дъно. Водоизместващ е това, което прави твоята лодка- турболенция зад кърмата и максимална скорост към 7 километра. Причината да не можеш да се засилиш е, че носа лодката прави вълна, вълната повдига носа и започваш да буташ езерото пред тебе. С две думи забрави да се засилиш повече с 3.5HP и 200 кила. По голям мотор не знам дали можеш да сложиш, зависи от лодката и транеца /плоската дъска на задния край на, който е закрепен мотора/. Мотора ще се форсира до едни обороти, а след това само реве, защото няма душичка горкото. Моторетката се мъчи да те изкара на глисаж, но няма сила. Не я мъчи. Чисто нов мотор има разработка. Сигурен ли си, че трябва да го караш на пълна gas?

    Не би трябвало да е толкова шумен. Не трябва да гасне както и да му подаваш gas. Водата излизаща от мотора не я мисли- докато излиза е ОК, колко е топла не е твоя работа. Не го ли караш много душмански няма как да прегрее.
    За сервиз Тедо ще ти каже като се появи.
    В ботуша си имаш специално масло /на снимката е само за пример/. На някои Хонди съм чел, че идват със масло за разработка и след 10 часа на мотора се сменя задължително. Не знам ти как си.
    За пипане по карбуратора не знам. За клапаните също.
    От къде го взе тоя чисто нов мотор? Няма ли гаранция?
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

    Коментар


    • #3
      До: Mercury 3.5 hp 4 str. - вашето мнение?

      Докараха ми го от Англия. Там гаранцията му е 5 години
      "Ръчка" не съм и помислял да му давам. След 10 часа - както си пише в инструкциите. Само дето си мислех за нещо от сорта на 12-15 км/ч. Дали няма да помогнат разни хитринки? Все пак коритото има някаква форма - не е надуваема лодка.
      Прикачени файлове

      Коментар


      • #4
        До: Mercury 3.5 hp 4 str. - вашето мнение?

        Лодката ти не позволява много по голям мотор. Тоя мотор никога няма да я изкара на глисаж с 200 кила. Аз глисирам и с 2 коня мотор, но съм слаботелесен 60 кила човек /жената не ме храни/ Има си формула и по нея в таблицата е дадена максималната ти скорост на водоизместващ режим. Скоростта зависи от дължината на водолинията ти. Мери с ролетката и гледай в таблицата. Останалото са физични закони, които ако ги биеш ставаш милиардер /обади се да харчим заедно/.



        http://www.frontrower.com/hullspeedchart.htm
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

        Коментар


        • #5
          До: Mercury 3.5 hp 4 str. - вашето мнение?

          Колкото до това че съм писал на две места, просто мисля че хора които могат да дадат мнение, но не се интересуват от сгъваеми лодки, просто няма да видят темата.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X