Обява

Свий
Няма добавени обяви.

z-колона за лодка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: z-колона за лодка?

http://www.volvo.com/volvopenta/glob...ence_chart.htm

Горе таблицата на Волво Пента модели. В ляво е модела на мотора. 130 S и 150 S са Sail drive /дупчи се дъното не транеца/ Първата истинска Z колонка е за мотори от 225 коня нагоре. С 2 думи Волво май отпада, правят само за големи моторетки.

http://www.mercurymarine.com/engines...ves/drives.php

Тия правят и за по малки моторетки. Виж Алфа One. Най добре е в някоя морга в Гърция и с рулетката...
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Благодаря, NIKSD. Ще се възползвам от линковете. Ти сериозно ли това - за Гърция? Изащо точно Гърция? Конкретен опит ли имаш или това е просто обща информация?

Коментар

Благодаря, NIKSD. Ще се възползвам от посочените линкове. А това - за Гърция - сериозно ли е? Защо точно Гърция и конкретен опит ли е или обща информация?

Коментар

Първоначално публикуван от zaba_z Преглед на мнение
          Благодаря, NIKSD. Ще се възползвам от посочените линкове. А това - за Гърция - сериозно ли е? Защо точно Гърция и конкретен опит ли е или обща информация?
          Просто избора там е най-голям. Почти няма грък без някаква лодка. Могат да карат моторетки и колелета в града, но лодки си имат. Съответно и добре развита сервизна мрежа и голям пазар за втора ръка. От Волос си взех много запазем Меркюри, на половината от цената, дето ми я искаха за подобен, тук. При това го сервизираха изцяло пред мен, за по-малко от 2 часа с оригинални части.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
            Мани, ти знаеш ли историята на доста от моделите на Volvo Penta? Тъкмо вчера четох по темата и за историята на двигателя на лодката ми: почнал е живота си като Кубота, после са го купили Перкинс и накрая са го продали на Волво Пента Всеки го е продавал под различно име: Perkins Perama M-20, Volvo Penta MD 2020B. Колко модели още са с подобна история...
            Аз бих си купил Янмар, но заварих Волво на борда...Живот
            При Нисан има обратния сценарий - създават дизел за катер, който след това се монтира на джипките (модела се разпознава лесно по ангренажното предаване с КОЛЕЛА, няма верига или ремък).

Коментар

"Алфа едно" е толкова голяма, че тая лодка ще вирне носа само от колоната. Вижте и спесификацията-до 200коня. Мойта на 1.5тона корито е същия клас. Тука има снимка. http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=74698. Фабрична колона се закрепва не само за транеца но и за камбаната на мотора, което дава стабилност. Най малката която съм виждал е точно на Волво- старите колони без трим. Има за 100-120коня.

Мотора: Не си мислете, че е просто един мотор. Дори американските мотори които са стандартни са пълни само с чаркове "преформанс, рейсинг" Бутала, сегменти, основни и биелни, клапани и рзпределителен вал са като за състезания. Това са двигатели предвидени да работят 3-4 часа на "пълна газ с максимални работни обороти". Нещо като моторите за трактори. Нормален мотор от кола блокира след 2-3 часа работа. Пробвано е многократно. Издържат само цвай-тактерите на Вартбург....до два сезона ако не са раздухани.

Охлаждането е проблем №2:
              Системата за охлаждане (едно, или двукръгова)е трудна за изпълнение защото се охлажда и изпускателния колектор а газовете излизат през перката. Когато излизат директно то е пак под водата.

За тази лодка по-добре валолиния и мотор от Вартбург. Ще върви като самолет но мотора идва в средата на коритото.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от zaba_z Преглед на мнение

Искахте да видите снимка на скутера - това е. За съжаление в момента не разполагам с изглед отзад. Обикновена руска "консервна кутия" - дуралуминиев "Прогрес", който обаче в нашия случай е утежнен ок. 1,5 пъти. Обърнете внимание на шкафовете отзад. Нашата идея е на тяхно място да разположим въпросния двигател, като смятаме, че можем да му "отстъпим" още 20-тина см навътре. Вътрешната полезна площ е точно 4 кв.м, ние сме двама души и засега площта ни е горе-долу достатъчна. Мисля, че въпросът за мястото което имаме или нямаме е горе-долу изяснен и няма смисъл да го разискваме повече.
                Повече ме интересува конкретна информация, която бихте могли ( и бихте желали?) да ни дадете.
                Например имате ли предвид нещо конкретно, когато споменавате "най-малкия едновинтов stern drive (Z колона)"? Можете ли да посочите марка и модел и подробности за него? Ще бъдем много благодарни за конкретна техническа информация и съвети.
                Колега не искам да те разубеждавам,но това за колоната е доста работа и средства.По добре си вземи един мощен външен мотор и си светкавица.Аз поне така направих.Поздрави.
                Прикачени файлове
                sigpic

Коментар

Здравеите. Руснаците произвеждат зет колони подходящи за по малки лодки.По време на куманизма имаше и у нас руски лодки с такива колони например на бреговата охрана по Дунава.На Меркурии и волво са големи и тежки за тази лодка.В руския саит катера и яхты нашироко обсъждат тази тема и има доста хора с опит които маринизират двг и отзивите са добри.Вярно е че се съкращава живота на двигателя но все пак цял двигател втора употреба не е толкова скъп.Аз подкрепям идеята и ви пожелавам успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X