Миналата събота имаше дум-дам тряяс и ..тишина, мотора спря. Натресох се на един гаден камък, покрит само с 40-60см вода, доста навътре в морето, неозначен. Карах с около 20-25 възла, когато шурея, който се беше излегнал на носа извика камък. И аз вместо да отнема газта я натиснах...направо не можех да се понасям. Не че имаше някакво голямо значение, някъде половин, четвърт секунда след това се ударихме ама ме беше много яд, не трябваше да се паникьосвам нервите ми не са в ред май.
Много гадно преживяване, все едно си катастрофирал с кола.
Пропелера стана като че ли е минал през фреза, крилцата му се подрязаха наполовина.
Деца имаше с нас, притесних се да дали не се е пробила, сложих маската и огледах лодката отдолу-нямаше и нищо.
Дотътрихме се до пристана, извадих го -много лесно се вади, една гайка, контра и излиза от шлица. Смених го със американски стоманен Р16, малко скъпичък, ама изглежда добре.
Тая седмица ще ходя да маркирам мястото на камъка.Специално купих шамандура, ще я вържа за някаква тежест и... Та такива ми ти работи това лято.
Много гадно преживяване, все едно си катастрофирал с кола.
Пропелера стана като че ли е минал през фреза, крилцата му се подрязаха наполовина.
Деца имаше с нас, притесних се да дали не се е пробила, сложих маската и огледах лодката отдолу-нямаше и нищо.
Дотътрихме се до пристана, извадих го -много лесно се вади, една гайка, контра и излиза от шлица. Смених го със американски стоманен Р16, малко скъпичък, ама изглежда добре.
Тая седмица ще ходя да маркирам мястото на камъка.Специално купих шамандура, ще я вържа за някаква тежест и... Та такива ми ти работи това лято.
Коментар