Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Натресох се с голяма скорост на камък в морето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Натресох се с голяма скорост на камък в морето

Миналата събота имаше дум-дам тряяс и ..тишина, мотора спря. Натресох се на един гаден камък, покрит само с 40-60см вода, доста навътре в морето, неозначен. Карах с около 20-25 възла, когато шурея, който се беше излегнал на носа извика камък. И аз вместо да отнема газта я натиснах...направо не можех да се понасям. Не че имаше някакво голямо значение, някъде половин, четвърт секунда след това се ударихме ама ме беше много яд, не трябваше да се паникьосвам нервите ми не са в ред май.
    Много гадно преживяване, все едно си катастрофирал с кола.
    Пропелера стана като че ли е минал през фреза, крилцата му се подрязаха наполовина.
    Деца имаше с нас, притесних се да дали не се е пробила, сложих маската и огледах лодката отдолу-нямаше и нищо.
    Дотътрихме се до пристана, извадих го -много лесно се вади, една гайка, контра и излиза от шлица. Смених го със американски стоманен Р16, малко скъпичък, ама изглежда добре.
    Тая седмица ще ходя да маркирам мястото на камъка.Специално купих шамандура, ще я вържа за някаква тежест и... Та такива ми ти работи това лято.

До: Натресох се с голяма скорост на камък в морето

Да, доста неприятно наистина, особено като човек не е сам. В непознати води не карам на глисиране, но и познатите не са гаранция, че всичко е наред. Около Синеморец един дънер така удари мотора, че го изхвърли във въздуха, като ключалката веднага го застопори в повдигнато положение. Да не ви разправям какъв рев е форсиран двутактов извън водата...
    LZ1AIV

Коментар

Съжалявам за случилото се!
      Може ли малко повече информация за коя акватория става дума? Това камъни да се показват "доста навътре в морето" не е обичайно...

Коментар

И като ходиш пак там му вземи координатите по GPS на тоя камък. Ти морска карта на района гледа ли? Сигурен ли си, че не е обозначен на картата?
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аз залагам на Китенските камьни
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Аз залагам на Китенските камьни
            Не е в БГ в Гърция стана, Ситония, около плажа Кариди, десет пъти съм минавал от там но сега го уцелих, вече има шамандура.
            А иначе е означен на картите. Имам Блю чарт Атлантик 2008 инсталирани на Гармин ама кой да ги гледа, мислех че района го знам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X