Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между лодка или джет

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Избор между лодка или джет

    Здравейте, след като се зарибих с джипката , идва ред да му избера другар Главно чуденето ми беше между каравана,лодка или джет като караваната май отпадна за сега . Като се знам обаче какъв съм ще ми е интересно да ме насочите или поне плюсове и минуси на едното и другото . Проблема ми е , че искам хем скорост , хем приятна разходка из язовирите . Не знам с джет това осъществимо ли е , като че клоня към джет повече , но знам ли . Идеята ми е Съботите да прекарвам на язовирите , барбекю с приятели , да се накефим на джета или лодката , евентуално преспиване в джипа и на следващия ден тръгване . За мен плюса на джета е по компактния му размер и тегло , скорост , но пък с лодка може да пробваме ринг и водни ски , което ми звучи по като забавление . За ринг и ски цената на лодката ще е сигурно х2 от цената на джет с да не кажа двойно по-голяма мощност . Изобщо нищо не знам от към подръжката на двете и затова и пускам темата . Ако можете да помогнете с някой съвет или да си изкажете предпочитанията . Забравих да напиша , че при лодката има някои подразделения , например надуваема ли , надуваема с твърдо дъно или изцяло с твърд корпус . Със сигурност ще ходи и на море в дългосрочен план , не само по язовирите .

  • #2
    Ринг може и с джет да се дърпа. Ако си сам - джет, ако си семеен, компания или рибар- лодка. За мен основен недостатък на джета е, че не може да хвърлиш котва в някой залив и да лежиш цял ден там. Това за морето, за язовир не мога да кажа.

    Коментар


    • #3
      Вземи си каяк, има някакви с мотор.
      Сигурно може да се прекали с мощността на мотора и имаш о двете: джет-лотка

      Коментар


      • #4
        Като разход на гориво как е едното и другото , също така най-голям проблем се оказва , че не знам колко коня ще са ми достатъчни т.е. не знам 20 коня по вода много ли са малко ли са , 110 коня за джет много ли е малко ли е , 60-80-100км/ч по вода добре ли е , отекчаващо ли е . Разбирате ме какво казвам . Знам само , че примерно 100км/ч по вода на усещане са като примерно 140 в кола , ама и така сравнението не е добро защото ти със 140км/ч си в колата , какво толко да му усещаш .

        Коментар


        • novatech
          novatech коментира
          Редактиране на коментар
          100 в час по вода си е все едно да караш формула 1 - много си далеч от истината.

      • #5
        Не си казал колко пари имаш за харчене

        Нооооо щом ника е БМВ жет май търсиш....
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

        Коментар


        • #6
          Ника няма общо с марката иначе нещо до 7-8 000 .

          Коментар


          • v_0
            v_0 коментира
            Редактиране на коментар
            Ако са лева, няма много какво да се вземе

        • #7
          Отиваш и наемаш джет. Покарай малко. И го виж колко тежи и колко харчи. Аааа, и ако сте компания, колко още човека можеш да качиш и колко бири да вземеш.
          Повтори същото упражнение с лодката.
          И накрая- твърдо дъно лодка с надувни бордове и голям извънбордов мотор. Цялата тая дандания на ремарке /и къде ще го държиш ремаркето зимата?/.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

          Коментар


          • #8
            Че то зимата е за свинско и винско , не за язовири и рингове ремъркето на село в двора

            Коментар


            • #9
              И с джета може да се дърпа ринг. Има едни дебили дето всеки уикенд ходят на същото място с 6-7 джета. Гледам ги, че дърпат разни надуваеми неща по вода и в тях се возят по 3-4 човека. Подозирам, че на това му викате ринг.

              Дебили са, защото отказват да се съобразяват с хората. Идват, почват данданията и гонят всички наоколо. Местните им е писнало от тях и точно т'ва място са го отсвирили. Отделно, че през нощта бучат по язовира и будят де що има народ. Последният път в 3 сутринта бучаха, че и музика бяха накачили по джетовете...

              Коментар


              • #10
                Чак толко дебил няма да съм , особенно ако тва харчи наистина 40-50 литра на час даже ако харчи наистина толкова няма и да съм с джет

                Коментар


                • #11
                  Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение
                  Чак толко дебил няма да съм , особенно ако тва харчи наистина 40-50 литра на час даже ако харчи наистина толкова няма и да съм с джет
                  А колко мислиш, че харчи лодка резачка със “100 километра в час”?

                  Колеги, я обяснете на питашия колко коня му трябват за бърза лодка /над 100-150/ и колко ще харчи такъв двигател.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

                  Коментар


                  • #12
                    Е сега за лодка не ми е приоритет 100км/ч , я по скоро кажете 50-60к.с Меркюри извънбордов колко ще го докара към разход .

                    Коментар


                    • #13
                      Кеф цена няма. Така ,че разхода за гориво за този вид кеф, не е определящ.

                      Коментар


                      • #14
                        Джет съм карал доста пъти. Забавно е, ама откъм разход нещата са страшни-стотина коня мотор си изяжда едни 50 литра гориво за 4 до 5 часа и то ако не го юркаш особено. Спокойно ги изяжда и за два часа. Трябва ти и качествена екипировка. Много лесно се пада от това нещо. Като цяло...голяма забава, струва скъпо, харчи много и не навсякъде може да се кара. Хора не трябва да има наоколо. Рискът да утрепеш някой е напълно реален. Машината е много бърза.
                        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

                        Коментар


                        • #15
                          Добре , а надуваема лодка с до 20к.с. извънбордов как ще е като скорост ? Или твърдо дъно с надуваеми бордове което си е все RIB лодка ,а защо пък не твърд корпус до 20 коня . Абе общо взето да е между 15-20 коня . Все пак идеята е да се пускам по ръкавите на Широка поляна,Доспад,Цанков камък,Въча и т.н. хем че за Въча май джета ще е по адреналиново . Чак толко луд не съм да давам по средно 100 кинта на час-два за гориво .

                          Коментар


                          • v_0
                            v_0 коментира
                            Редактиране на коментар
                            Вземи си една надуваема с 10-15 коня, виж дали ти харесва и ако е твоето, продаваш и взимаш по-голяма. Аз от 7, на 15, на 60 и сега гледам за 130-150.

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X