Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Влак" за превоз на кораби

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Влак" за превоз на кораби

http://ziza.ru/2006/08/10/vo-takoi-l...rskoi-hes.html

Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Леле!!!!
    Зарежи влакчето, като видях руския форум, се чудя да се скрия ли от срам, да се изплюя ли, да се издрайфам ли?

Малееее, не съм вярвал, че е възможна подобна простотия, все си мислех, че си имаме футболни запалянковци, таксиметрови шофьори, цигани и т.н. и можем да покажем простотия на световно ниво, ама тука направо онемях!

Къде си Петър Първи, дето им слагаше данък "брада" за да заприличат на хора и ги учеше на френски?
    Това и Макаренко няма шанс да оправи, дано не е истина!!

Коментар

Аффтар! Учи албанский!
      Влез в някой тукашен чат и се забавлявай по същия начин
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Няма и да пробвам!
        Тука може да разводняваме темите, ама поне хората са нормални и има какво да научиш!

Малееееееее, още не мога да повярвам!
        Май трябва да постегнат лагерите в Сибир, от тая паплач нищо добро няма да излезе!

Коментар

Това е щот не влизаш в истински руски форуми

Коментар

Лол какво е тва
            [img]http://i.data.bg/06/10/24/101397_orig.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от maniaka
              Лол какво е тва
              Усмивка!!!
              По-точно това ;-))), или това
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Това изглежда като вариация на тема "Лихтеровоз", демек кораб,който товари несамоходни баржи (шлепове). Бутат шлеповете по плитките реки и ги събират някъде,където дълбочината позволява да влезе лихтеровоза. После "баткото" си отваря баластните танкове да глътне вода и да потъне, колкото да бутнат баржите на гърба му, изпомпва баласта, изплава и си хваща пътя. Тук са развили темата-направили са му хелинг, за да могат да си го издърпат по баира до важно за тях място-явно редовно пренасят някакви много тежки товари. Сигурно им се е видяло по-лесно да качат целия кораб до мястото за разтоварване отколкото да пренесат само товара. Вероятно този кораб не плава надалеч, а е само „совалка”
                А иначе нормалните лихтеровози си плават и по Дунав и по морето Въпрос на естетика е дали ни харесва-и катъра не е хубавец, но когато ти трябва наистина не му придиряш. Строго специализираните кораби почти винаги са грозни, само вижте на какво приличат автовозите например!
                То съвременните контейнеровози са еквивалент на "паркетници" , без VIP обслужване и тумба разни спецове с компове не могат да оцелеят.
                There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                No wahalla.

Коментар

До: "Влак" за превоз на кораби

Само на мен ли направи впечатление язовирната стена ?
                  Извода е ясен, тази стена не може да се "преплува" от корабите, поради тази причина са направили това влаково съоръжение, което "пренася" корабите от горното течение към долното
                  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                    Само на мен ли направи впечатление язовирната стена ?
                    Извода е ясен, тази стена не може да се "преплува" от корабите, поради тази причина са направили това влаково съоръжение, което "пренася" корабите от горното течение към долното
                    То си пише - в заглавието на сайта :
                    "лифт для кораблей на Красноярской ГЭС"
                    ГЭС - Гидро Электро Станция, или по нашенски - ВЕЦ.
                    гр. Красноярск (очевидно и ВЕЦ-а) се намира на река Енисей (на всяка от снимките пък пише "енисейское пароходство"). Който не знае, или се интересува, да погледне на карта, атлас, ... кое къде се намира.
                    Явно не си струва корабите да се разтоварват, товарите да се пренасят, и после пак да се товарят; а условията може би не позволяват да се изгради шлюзова система за преминаване на стената. А може би руснаците са искали да покажат и докажат, че са "по-така".

Коментар

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
                      То си пише - в заглавието на сайта :
                      "лифт для кораблей на Красноярской ГЭС"
                      ГЭС - Гидро Электро Станция, или по нашенски - ВЕЦ.
                      гр. Красноярск (очевидно и ВЕЦ-а) се намира на река Енисей (на всяка от снимките пък пише "енисейское пароходство"). Който не знае, или се интересува, да погледне на карта, атлас, ... кое къде се намира.
                      Явно не си струва корабите да се разтоварват, товарите да се пренасят, и после пак да се товарят; а условията може би не позволяват да се изгради шлюзова система за преминаване на стената. А може би руснаците са искали да покажат и докажат, че са "по-така".
                      Ееее руския ми език не е толкова усъвършенстван да им знам съкращенията Все пак сме морски гларуси
                      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Не е само в Рсия. виждал съм подобно съоръжение в Белгия. На един павателен канал южно от Бриюксел.
                        http://www.panoramio.com/photo/1801443

Коментар

Най ме впечатли че има и обръщател като истинска железница,тоест предницата става задница.

Коментар

Интересно, защо не са ползвали шлюз както почти навсякъде по света правят?

Коментар

колеги що така за братушките бе,.....навремето баща ми бе командирован в Красноярск и по партийна препоръка аз и майка ми също бяхме изтреляни с влак 7 денонощия до там . Мстото където е централата беше ,а и мисля още е секретна зона с повишено ниво на сигурност.Това е основен транспортен възел по пътя към Китай! иначе природата е много красива и е много студено през зимата. там видях доста чудеса на съветския гений ,пред които това съоражение е джобна електронна игра! Местото където е построена стената за електроцентралата абсолютно не позволява шлюзови съоражения ,а и река Енисей не е Камчията или Ропотамо ,дълга е 4000км и кораби по нея пътуват седмици.верно че релсовия влекач не е красавец,ама нищо не върши работата му по-добре от самия него.А какви радио локатори имашееее,контролният им блок беше колкото НДК-то....нема да се чудя ,ако централата е произвеждала ток само за тях(това на майтап.
                              TЛК 80-4.2ТД
                              ТЛК 73-2.4ТД
                              ...................

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X