Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ветроходство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ветроходство

Много е голям тоя форум, а аз от ходене по язовири и почиствания не се сетих да се поразровя за съмишленици.
    От Варна съм, но живея в София. Тази година най- после се сдобих със собствена лодка (макар и надуваема) и от тогава само вода сънувам. Взех си Ducky 17- туристически катамаран, който ми пасна перфектно (www.ducky.com.ua) всички перипетии си заслужаваха. Понеже си посвърших отпуската в момента правим разходки по близките язовири.
    Търсим съмишленици за ветроходство, палатки и разбира се барбекю.
    Ако има отделна тема за предстоящи ветроходни мероприятия, подшушнете я.

Коментар

Първоначално публикуван от vatikana Преглед на мнение
      Здравей колега
      Давам ти линк към сърфистки форум в който се пише за прогнозите в България, Турция и Гърция, както и за местата и предстоящите карания.
      www.sunnyx3m.com
      Спортен магазин Sunny eXtreme - https://sunnyx3m.com

Коментар

Здравейте, не пускам нова тема, но се надявам някой да ми отговори. От Бургас съм и много обичам морето, имал съм малка лодка "кадет'' мисля че се води, но отдавна ме влекат ветроходните яхти. Говоря за втора ръка лодки от порядъка на 9-10 метрови, да стават и за плавания извън Черно море. Обаче съм малко бос в тази област, в смисъл каква да е яхтичката. Някой ако може да ми помогне с отговор на въпроси като, колко е годишния данък, поддръжката колко излиза годишно, а и дали мога да возя туристи с нея и какви документи ми трябват. Въобще всякаква информация за един начинаещ ветроходец би ми била полезна. Мерси

Коментар

Чак сега видях темата...
          Аз започнах, преди близо 40 години, като шкотман на "Летящ холандец", после "Фин"... Последните години от ветроходната ми кариера завършиха с 'Ял-6" и 'Зефир"... и някоя друга купа...
          Понатрупах малко опит и на по-сериозни яхти, включително и "Балтийки", които едва ли помните...

Преди десеттина години си купих един "Зефир", но все не стигаше време да го достъкмя и му направя колесар, и накрая, преди около 5-6 години, ми го откраднаха...
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от vatikana Преглед на мнение
            Много е голям тоя форум, а аз от ходене по язовири и почиствания не се сетих да се поразровя за съмишленици.
            От Варна съм, но живея в София. Тази година най- после се сдобих със собствена лодка (макар и надуваема) и от тогава само вода сънувам. Взех си Ducky 17- туристически катамаран, който ми пасна перфектно (www.ducky.com.ua) всички перипетии си заслужаваха. Понеже си посвърших отпуската в момента правим разходки по близките язовири.
            Търсим съмишленици за ветроходство, палатки и разбира се барбекю.
            И аз съм пишман софиянец от хубавата Варна, ама от където жената, от там и родата. Иначе на Ял 6 с Васко Шегела сме се климбицали, ама и това беше отдавна. Четох темата ти за това Дъки 17, хареса ми. От няколко години ми е мерак нещо подобно и на драго сърцех бих приел покана поне да го видя наживо, ако не да покарам. Иначе с един ортак построихме сами един Корморан, ама орташката работа кучета я яли.
            Карахме едно лято на морето и после се разделихме.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

здравейте колеги .имам намерението да си купя лодка клас фин можете ли да ми кажете нещо повече за тях.интересува ме и как се държи на вода.благодаря предварително

Коментар

Здравейте, обмислям да си купя яхта от край време и попаднах на някои според мен добри оферти в чужди сайтове. Едната яхта която ми се видя изгодна е тази -> http://www.apolloduck.gr/feature.phtml?id=130955 , а другата е тази -> http://www.apolloduck.gr/feature.phtml?id=114636 . Тъй като сте по-наясно от мен бихте ли ми споделили мнение, заслужава ли си някоя от офертите, колко би ми струвала поддръжката, въобще всякакви коментари.
                П.С. това, че са в Гърция не е проблем.
                Благодаря някой ако остави мнение.

Коментар

Едната е 1/4 share, другата 1/5 - т.е. купуваш си дял.
                  От гърци евтино не можеш.

Коментар

Всъщност гърците ти продават време за ползване на яхтата, съответно 1/4 и 1/5 от времето. Освен това ти искат и отделно пари за годишна поддръжка. Не се връзвай на византийски номера. По-добре се огледай по щатски сайтове или питай Никсд и Бенцбосс, на тях това им е работата в Щатите, да прекарват лодки на горе , на долу по крайбрейжието на Америка. Със сигурност знаят и много за продан. После с контейнер до Бургас или Пирея. Пак ще ти дойде по-добре, отколкото от грък.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

www.yachtworld.com

Ето ти страничка за продажба на лодки. В цял свят. Ако ще купуваш от САЩ я търси по источния бряг. После се качва на кораб, ако е малка или се кара на ход ако е голяма и те тресе "дивото". Излизат готини оферти по Карибските острови. Фирмите за лодки под наем "Sunsail", "Moorings"... след 5 години употреба ги продават. Сезона там свършва края на Май и има за продажба. Е, малка подробност е, че точно тогава започва сезона на ураганите и не е здравословно да се моткaш из района ама... И с контейнер е правено и на ход са докарвани лодки до БГ. Аз от тука само съвети мога да давам. Ние намесим ли се, става скъпо. Акъл ръся безплатно /защото ми е в повече /
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първо, искам да благодаря за бързите отговори не очаквах даже Второ, явно за тези яхти в Гърция съм се излъгал жестоко. Трето искам да благодаря на NIKSD за сайта, поразгледах и има какво да ми хареса. Интересно ми е колко струва превоза от Америка примерно до България на една 9-10 метрова яхта, на собствен ход ли, с контейнер ли? Бюджета ми е 20000 лв. Ще ми стигнат ли? Дай малко повече акъл

Коментар

http://chicagoandback.org/

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=54182

10 метра лодка на собствен ще излезе по-скъпо от качването и на кораб. Единствения вариант да ти излезе по евтино е да се качиш с приятелчетата и да си я докатате сами. Трябва да ти хлопа лимката, да си късметлия с правилните приятели и може да излезеш на цената на транспорта на палубата на кораб.

Приемам веднага, че нямаш 2 месеца да отделиш за плаване през Атлантика и приятелите ти не са отраснали по пристанищата. За наемане на професионален екипаж през океана и дума да не става- ако си гледал гладни гарджета как са зяпнали майка си- ей така сме и ние. И ти плащаш, плащаш... Има смисъл, ако лодката е от 15-20 метра и нагоре. За по-малки- мачтата долу и на кораба.

Компромисен вариант е да намериш някой който МНОГО ги разбира, да се качат няколко човека с него за екипаж и да я докарат. Лощото е, че каквото потрошат ти се вади от твоя джоб. Застраховка няма да имаш. За застраховка трябва професионален екипаж съставен от гарджета /$$$.../.

Най-добрия вариант е да намериш лодка на колесар- идваш, гледаш, плащаш, наемаш един да ти я издърпа до пристанището, товарят я и си готов. Колесара се е избил само от товарене по разни тирове и местене насам-натам. Идва в България, минаваш Технотест /там знаеш как е/ регистрираш и ...

Ако е за каране през океана знам как е. Колко ще струва на кораб-никаква идея. Преди година тука се разискваха много пъти докарвания на коли от САЩ с контейнери. Подмятаха се разни телефонни номера на фирми занимаващи се с тия неща. Рови из Форума, май на "митници, мита данъци,..." раздела беше.
                          С 2 думи- намираш нещо, което да ти харесва. Колесара се избива сам. Някои които ги разбира идва с тебе да я огледате. После за ушите, на пристанището... и работата е ясна.

Внимавай с идеите за пресичане на океана- 20 000 ги харчим за 3 дни. Спасителен сал, Сателитен телефон, ЕПИРБ и половината са заминали до обяд. Ако мислиш, че магазина на Версаче е скъп, влез в специализиран magazin за лодки /лапни малко валерианче преди това/. Ако все пак решиш сам да си я докарваш, свиркай, там вече от към идеи сме много силни.

http://www.yachtworld.com/boats/1996.../United-States

http://www.yachtworld.com/boats/1984.../United-States

http://www.yachtworld.com/boats/1974.../United-States
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Определено не ми е във вариантите плаване през Атлантика. Имам приятели и роднини които се занимават с яхти, лодки, пътували са по корабите и биха помогнали и при избора и при евентуален ремонт, но не и за презокеанско плаване . Сега гледах разни обяви за контейнери от Америка до България на цени от 1000-1500$ което е много поносима цена, сигурно зависи от размера, а и от фирмата. А попринцип има ли вариант без да се ходи до Америка? В смисъл избирам я по интернет, документи се пращат и т.н. или е прекалено рисковано, че то като сложа два самолетни билета за отиване и връщане(за човека с който ще съм) оскъпява още или няма как, задължително на място?

Коментар

Сайта който ти е дал колегата наистина е най-добрия.
                              От където и да купуваш, поискай "сървьор" да оцени лодката, особенно ветроходите задължително я вадиш от водата и провекра на кила, ако се съмняваш трябва се дупчи (има правила за това), инак може да си докараш котка в чувал. Здравко от биг брадър, като взе наградата отиде в гръцко и намериха много прилична лодка на един Швед май беше, така че и там има читави лодки. Но сега вече цените се вдигнаха заради сезона и ще дадеш най-малко 12-15% отгоре на зимната цена дори повече. По добре оправи бюджета и се оглеждай за покупка есента, от САЩ са най готини офертите според мен, а в този сайт си пише къде е лодката и може да се ориентираш. Има БГ кораби или такива , който идват до Гибралтар и винаги се намира на какво да се качи. миналата година съм докарал 9 от Испания до тук и възможности има всякъкви. Може ако момчетата от Фриско ти намерят и се знае че лодката е ОК, да я докараш до Валесния да речем и от там до тук на ветрила... яко кеф и спомени
                              RR P38
                              LZ3XA

Коментар

От: Ветроходство

За 10 000 евро 9-10 метра лодка ще глътне около 5-6 зада постигнеш нивото и резултатите които очакваш.Возене на туристи и пр.И това при положение че лодката се нуждае само от реиновиране зада се до оборудва и стегне.Ако ще се прави основен ремонт на корпус такелаж и платна поне още 10 евра.А за 10 -15 000 евро добре потдържан корпус и такелаж можеш да намериш на възраст 20-25 години.Сам по себе си това е предела на пласмасовите лодки от по-старото поколение полиестер което значи пак основен ремонт.Така че такова животно за 10 000 евро 9-10 метра в кондиция няма.А гемии на такава цена колкото щеш....А що се отнася до магазини в бг препоръчвам всеки един а тевече са доста и стават все по-професионално правилно ориентирани и оборудвани....Акоимаш пари в бг има всичко за дооборудване и реиновиране на яхта от такъв клас.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X