Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно за Mercury 4Hp/2Cyl

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електронно за Mercury 4Hp/2Cyl

Здравейте,

за сега съм само читател в този форум и съжалявям че първия ми пост е за търсене на помощ.
    Трябва ми елекртонно запалване за Mercury 4Hp/2Cyl, а именно - 339-6222A8.
    Намрих го е eBay, веднъж зяа $140 САЩ, веднъж за $18 в Канада, но и двамата продавачи НЕ изпращат извън континента (техния си).

Може ли някой да помогне със съвет къде да го търся на сносна цена, че тъка ми искат > 400 лева?
    Някой знае ли дали се ремонтират успешно?
    Един познат чак на електроника се опасяваше че като го разрови (обикновенно са заляти със смола или силикон) най вероятно ще намери елементи без надписи на тях. Евентуално схема?

До: Електронно за Mercury 4Hp/2Cyl

$ 140.00 Пробваи този

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MERCU...spagenameZWD1V
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

NIKSD, благодаря за линка
      За съжаление нямам никакъв опит с eBay и нещо не можах да изровя колко ще ми излезе доставката. На всичко отгоре, тези $140 никак не ми се връзват с ТОВА , е знам че му е изтекло времето но факт - Winning bid:$18.50 !?!?
      Както и да е, партньора ми (съсобственик) намери някой във Варна който имал схемите и опита да го ремонтира. Сега животинката работи и на двата цилиндъра, само не знам до колко навътре (в морето) мога да и вярвам.
      Ако някой има опит или поне знае до колко може да е надеждно ремонтирано електронно запалване на извънбордов двигател ('77г), моля да сподели.

Коментар

Колега, ако е за $ 18 долара аз се наемам да ти го взема и да ти го пратя до БГ. Значи, ако е $ 18 и доставка да речем $ 12 до California и от California до БГ ти е още към $ 15 долара- ти си направи сметката колко ще ти излезе. Най добрите цени на пратки с малки размери и леко тегло са на USPS. Има го във форума кое и колко струва да се прати. Kinex беше дал цялата таблица с цените до БГ. На тебе най изгодно ще ти е да търсиш някои които праща по цял свят и ползва USPS, намери си и някои които да е от БГ и да се занимава с ebay. Намериш ли го , званиш на твоя човек и той ти го купува, пристига за 15 дни някъде. Успех. Не им давай $ 140.00 щом има и такива далавери. Сигурно е някое залежало на склад ама важното е да работи.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Благодаря още веднъж за съвета. Както и да е, за сега ремонтираното електронно работи. И двигателя работи добре... докато не угасне. Понякога (без логика) може след 5 мин, може и след 20 минути - гасне и после пак пали лесно. За свещите бях посъветван да ги направя на 1мм, но така въобще не пали. Сега са на 0.6мм. При самоволното гаснене не се зацапват. Двигателя механично е добре.
          Сега подозирам карбуратора. Той е най-простия карбуратор който съм виждал. Има само 2 настройки - ниво чрез поплавъка и някакъв обогатител (въздушен жигльор управляем отвън чрез върток с лостова с-ма) какъвто не съм виждал досега. 90* завъртане на контролния върток се превръщат в почти 180* завъртане на жигльора. Отделно си има и смукач.
          Нивото настроих по подразбиране - хоризонтален поплавък затваря притока. Само онзи регулируем жигльор малко ме притеснява. Едното положение на контролния върток сочи - "cold" в което разбира се жигльора е врътнат към затваряне (на въздух) - съответно обогатяване на сместта, а другото положение е "run".
          Опитно установих някакво положение в което завъртането му се отразява върху работата на двигателя.

Както и да е, ако някой има регулировъчни данни или някакви експлоатационни или сервизни материали за Mercury 4к.с./2 такт./2 цил. от 1977г, ще съм му много благодарен ако ги сподели с мен.
          Инфо за ъгъл на запалване също ще е добре дошло. Моля не ме изпращайте на сервиз защото ще ми се смеят с този пра-исторически двигател, а и аз мога да се справя стига да знам параметри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X