Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за дървена лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за дървена лодка

Здравейте, приятели, и честита ви баба Марта

Отскоро ми е щукнала идеята да се сдобия с дървена лодка, проблемът е, че съм абсолютен лаик в областта и към момента основно събирам информация.
    Предолагам, всички сте виждали тези очарователни дървени стари рибраски лодки. Идеята ми е да си купя точно такава (дори не зная как се наричат) на старо, така че абсолютно всеки ваш съвет е добре дошъл. Естествено, едно от условията е лодката да бъде с мотор, понеже ще се използва в морето.

Също така разбрах, че за да управлявам такава лодка, е нужно свидетелство за "правоуправление" (не зная как се нарича точно този тип "книжка" до 20 бруто-тона), така че ако имате информация колко би ми струвало, ще съм ви благодарен, ако споделите.

Интересува ме също къде евентуално би могла да стои на док една такава лодка в Бургас и колко струва своеобразното "паркоместо". Някъде ми попадна информация, че тези места се продават, което ми звучи малко наивно, но както казах, съм пълен новобранец, така че е възможно и да греша.

Поздрави,
    един новобранец, любител на силните усещания

До: Въпрос за дървена лодка

...казва се капитанско свидетелство колега и струва около 300 лева/такса за курса/.....разбира се и трябва да понаучиш това-онова-знаци,флагове....малко конвенции и тем подобни важни неща за корабоводенето,но както се казва "лесно нема" !!!.....а за лодката варианти колкото искаш......и за мотора и за оборудването.

Коментар

Ми,точно в темата под твоята,се обсъжда въпроса с "книжка"за лодка http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=26885 ,успех при търсенето на лодка.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

да, тази тема би свършила работа и на мен за дървената лодка, защото също съм намислил да си взема такава... Е, при мен въпросът със стоянката е решен, защото живея на брега на езерото и мога да си я паркирам пред нас...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X