Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за покупка но ветроходна лодка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за покупка но ветроходна лодка.

Здравейте колеги, реших накрая да си купя ветроходна лодка около 8-10м. и важното условие да се пуска направо от колесара във водата.Гледах Макгрегър, но доста негативни мнения има за тях.Гледах и ягуар 20 но също не ми допадна.Лодката ще се кара предимно в Гърция.Знам сега че ще кажете че в кила е истината ,но ако някой има идея за нещо моля пишете.Късмет на всички!

От: Помощ за покупка но ветроходна лодка.

8 метра не е малко. Въпрос на място да мине колесар.
    Тази е 7,5 някъде, и не върви лошо:

Кил... друго си е без един кил да ти виси на шията. Крила ти поникват като знаеш, че можеш да се извадиш и закачиш зад колата за 15 или 30 минути без чужда помощ.
    Добре е да кажеш повече за цена, начин на ползване, дали да е лъскава, непретенциозна и практична, бърза или каквато друга си я представяш. Аз обичам неща, които не образуват притеснения за одраскване и подобни.

Коментар

Значи нещо с тежък баластен шверт, ама дължината голяма за такъв тип корито.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Мисля да пътувам около гръцките острови/туризъм/ но пък там имат едни хубави затворени плажове само с достъп по море.бюджет 15-20 хил.евро.Не бързам,това лято проучване,есента купуване ,зимата подготовка и на пролет газ.

Коментар

Каталина имаха май 22-25 футови,но виж дали това ти пасва като лодка.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Той се лакоми за 30+, връщате го в детската градина

Коментар

Кор Кароли е 30 фита,кила е колко един Патрул.

Грегора е 26 и не е лодка,за да е лесно това е някъде максимален размер,но трябва да е лодка,а не Грегор.30+ със суинг кил на нормална цена аз не знам,знам за едни покет круизьрс ма са си цифра и по-добре Картер да си вземе.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Момчета, ето нещо за повдигане на духа - хем офроуд, хем морско:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img059.jpg
Прегледи:1
Размер:308.6 КБ
ID:5486319
                Яхтата е "Фолкбот", почти серийно изпълнение и е около желаната дължина) .
                Последно редактирано от коко келеша; 28-05-13, 08:41.
                Из "Златния телец"

Коментар

Поздрави на един от великите в близкото минало.

Това колко тона кил имаше?2 и нещо???Не цялото,само кила говорим.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Преди малко, обикаляйки едни сайтове, попаднах на нещо интересно - полска яхта с тежък (въртящ се) баластен шверт. МАКСУС 28 - ~8.5метра;~40м2 ветрилна площ и цени от 27-28000 Е в базовата версия. Лошото е, че е 3 тона(баласт 700кг). Не знам колегата как си представя транспортирането на такава покупка и пускане където си поиска и когато си поиска. Но сайта на фирмата си струва да се разгледа.
                    Из "Златния телец"

Коментар

С оборудването 4,после за още толкова пари ти трябва Шеви да го тегли,че плоска рампа аз не знам.И става една Киро на кирия,за тия пари 2 Картера се взимат.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Moже би идеята е да се държи извън водата и да се замъква до атрактивни дестинации с кола. Примерно гръцкото море. Все пак стоянката там и паркинг в село в южна България имат дълбока разлика в цената. Но да е лукс, и да е наистина мобилно, и да има икономически смисъл си е задача за мислене.

Коментар

Купуваш една малка моторна дизелова и си решаваш проблема,че и повече място има и е по-лесно всичко по нея.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

20к EUR са ти чартериране на нормална лодка между 12 и 16 пъти, без да имаш ангажимент по зимуване, поддръжка и тн. Говорим поне за 39-45ф по-стари лодки в по-слабия сезон, което е много по-смислено от къса лодка и можеш да делиш разходите с приятели. Наемането те прави и доста гъвкав за различни дестинации на гръцките острови или пък в Адриатика.

Поради горното не виждам смисъл в:
                            а)купуване на лодка, която ще ползваш по-малко от 4 седмици в годината, а през останалото време няма да се ползва и ще носи разходи;
                            б)купуване на къса лодка, с която ще се плицикаш основно по Спорадите и в Йонийоско, и то при занижен комфорт и ограничен брой пасажери.

Коментар

Ами колегата може да ни е спестил половината от идеята си в началото. Защо и той да не е решил да отдава лодката под наем, когато не я ползва? Та за това да има толкова противоречащи си изисквания.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X